končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kačacie prsia na vínePOTREBNÉ PRÍSADY 700g kačacích pŕs, 120g šípkového džemu, 60g kryštálového cukru, 60g masla, 0,6lčerveného vína/Cabernet/, 1dcl medovej omáčky, biele korenie, soľ, mäta, maliny alebo čučoriedky na ozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko orestujeme, zalejeme červeným vínom/Cabernet/, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme cca. 1/2 hodinu, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo, na zjemnenie. Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené. Porcie na taniery polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami, alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.5.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 1kurča, udená slanina, 4 cibuľe, ml.červená paprika, soľ, ml.čierne korenie, hydinový vývar, 1 lyž. parad. pretlaku, pol lyžice worcesterovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY Kurča očistíme umyjeme a rozdelíme na menšie kúsky. Udenú slaninu pokrájame na kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu,speníme Potom primiešame ml. papriku vložíme pripravené mäso a prudko opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme ml.č. korením, podlejeme hydinovým vývarom/prípadne maggi kocka/, prikryjeme a dusíme do mäkka. Podlievame vývarom. Keď je mäso hotové pridáme parad. pretlak a worcesterovú omáčku a ešte chvíľu podusíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.7.2011, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie závitky alá Richard-MiriamaPOTREBNÉ PRÍSADY Plátky morčacieho mäsa,plátkový syr,slanina,paradajka,paprika,bujón,korenie alebo bylinky POSTUP PRÍPRAVY Morčacie závitky sú rýchle a chutné jedlo s možnosťou rôznorodej prílohy aj so šalátom. Postupne nakrájame plátky morčacieho mäsa. Rozložiť plátky, na to položiť plátok syra, slaninu, paradajku, papriku všetko zabaliť a prichytiť špáratkami, alebo nitkou. Takto to dusíme asi 25 min vo vývare alebo bujóne, nakoniec vyberieme zavitky a vývar zahustíme so šľahačkou a taveným syrom. Necháme zovrieť, dochutíme koreninami, alebo bylinkami, už podľa Vašej chuti a omáčka je na svete. Závitky polejeme s omáčkou a podávame s prílohou podľa vlastnej fantázie. Dobru chuť. Autor: Richard-Miriama ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |