
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Libor H. (havel) ID 49871 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kačacie prsia na víne[ recept č. 14450 zo dňa 23.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 700g kačacích pŕs, 120g šípkového džemu, 60g kryštálového cukru, 60g masla, 0,6lčerveného vína/Cabernet/, 1dcl medovej omáčky, biele korenie, soľ, mäta, maliny alebo čučoriedky na ozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko orestujeme, zalejeme červeným vínom/Cabernet/, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme cca. 1/2 hodinu, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo, na zjemnenie. Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené. Porcie na taniery polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami, alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky. |
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 11:06) |
Mňam, ja zbožňujem kombináciu mäska a vínka ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.5.2009, 10:47) |
Hmm,to moze byt uzasneee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |