končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Nátierka zo syra s modrou plesňouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g rastlinného masla, 250 g plesňového syra, 1 vajce uvarené na tvrdo, soľ, mleté čierne mleté korenie, 1 lyžicu francúzskej horčice. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame a pridáme nastrúhaný syr. Natierame na krajce chleba, alebo kolieska pečiva. Môžeme pridať korenistú šunku, alebo klobásu a olivy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Paprika naplnená syromPOTREBNÉ PRÍSADY Papriku (môže byť farebná), 4 uvarené vajcia, 150 g masla, 150 g syru s modrou plesňou, 150 g šunky. POSTUP PRÍPRAVY Uvarené vajcia a šunku pokrájame na kocky, maslo vymiešame so syrom, všetko spolu premiešame a naplníme očistenú papriku. Dáme zachladiť do chladničky a podávame s pečivom alebo chlebíkom natretým maslom, alebo ako prílohu na studeno ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 30.9.2009, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Rokfortová nátierka s pečeným cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g syra s modrou plesňou pretlačeného cez hrubé strúhadlo, 200 g žervé alebo cottage, 3 lyžice bieleho jogurtu, 1 hlavičku cesnaku, klíčky z fazuliek mungo, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru. POSTUP PRÍPRAVY Rúru rozohrejeme na stredne vysokú teplotu, cesnak zabalíme do alobalu a pol hodinu pečieme, necháme ochladnúť a potom vytlačíme strúčiky. Syr, žervé a jogurt rozotrieme, dochutíme soľou, korením a cukrom. Cesnak rozotrieme plochým nožom a zmiešame s nátierkou. Nátierku môžeme na nakoniec posypať klíčkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie špagiet, slaninu, 100 g syra s modrou plesňou, 4 šampiňóny, oregano, mleté čierne korenie, 1 sladkú smotanu, 200 g šunkovej salámy, pažítku, olivový olej, parmezán. POSTUP PRÍPRAVY Zo šampiňónov stiahneme šupku, pokrájame ich na malé kúsky a osmažíme na oleji. Osobitne opražíme slaninu pokrájanú na malé kocky, zalejeme smotanou, pridáme postrúhaný syr. Pridáme aj osmažené šampiňóny, korenie a oregano. Zmes prehrejeme a dáme na uvarené špagety. Porcie posypeme strúhaným parmezánom a na kocky pokrájanou šunkovou salámou. Ozdobíme pažítkou, alebo posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté so syrom s modrou plesňouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu, olej, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme. Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista. Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme. Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom. Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila. Soté posypeme nastrúhaným syrom. Ako prílohu podávame cestoviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eintopf s mangom a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ POSTUP PRÍPRAVY Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho. Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme. Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu. Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sladkokyslá hydinová panvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji. Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom. Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku. Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnené kuracie závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ omáčka: 250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty. Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom. Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku. Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom. Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečené bravčové rezne s medomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 jablko, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, estragón, 2 PL medu, maslo, olej POSTUP PRÍPRAVY Bravčové rezne vyklepeme, na okrajoch narežeme a po oboch stranách opečieme, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Potom ich polejeme medom, posypeme estragónom, prekryjeme kolieskami jabĺk, plátkami šunky a opäť kolieskami jabĺk. Na jablká uložíme plátky syra, polejeme medom a pečieme 15 – 20 min. pri 180°C. Posledných 5 min. zvýšime teplotu na 200°C. Podávame s pečenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2011, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rezance s medomPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g bravčového stehna, 3 PL medu, 3 PL sójovej omáčky, 4 dl smotany, 2 PL pražených mandlí, olej, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezance a sprudka opečieme na oleji. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu dusiť. Potom stíšime plameň a pridáme sójovú omáčku, med a pražené mandle. Pred dokončením podlejeme smotanou a necháme ju zhustnúť. Jedlo ozdobíme zeleninou. Podávame s hranolkami, alebo so zemiakovými kroketami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |