končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZAVÁRANINY |
Huby v lečePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia. POSTUP PRÍPRAVY Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov. Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
pomôcka pri vyprážaní šampionovPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Obaľovanie a vyprážanie šampionov po jednom je prácne. Nastrkajte ich na špajlu natesno za sebou a takto ich aj obaľujte a vyprážajte. Vyprážať ich môžete aj plnené, vtedy ich na špajlu navliekajte po dvoch spojených k sebe. Na špajli ich môžete aj servírovať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2008, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
pomôcka na odkôstkovanie višníPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Na odkôstkovanie väčšieho množstva višní potrebujeme: umelohmotnú bedničku tzv. mäsovku, obvykle býva v bordovej farbe, na túto bedničku položíme umelohmotnú bedničku na šampiony, je asi 10 cm vysoká, v rovnakých rozmeroch ako mäsovka. Bedničky je bežne dostať kúpiť vo väčších domácich potrebách. Do hornej bedničky nasyperme umyté odstopkované višne, optimálne asi 5 kg. Rukou pretláčame višne z hornej do spodnej bedničky. Kôstky zostanú v hornej bedničke. V spodnej zo stane šťava a dužina z višní. Získanú masu prelejeme do inej nádoby cez čistú vyradenú záclonu. Z tekutiny urobíme višňovú šťavu, džem, rôsol alebo sirup. Dužinu , ktorá nám zostane príliž nevytláčame. Do krabice od trvanlivého mlieka dáme mikrotenový sáčok, do ktorého natlačíme dužinu z višní a dáme zamraziť. Používame na koláče a a hlavne do makovej štrúdle. Celá krabica stačí na tri nohy štrúdle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Večera tesne pred výplatou.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 krájaný sendvič (veka), maslo, paštika, nakrájaná cibuľka, vajcia, múka a strúhanka na trojobal. POSTUP PRÍPRAVY natrieme 1 krajček sendviča maslom, druhý paštikou, na ktorú nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľku, spojíme a trochu stlačíme. Takto pokračujeme až minieme celý sedvič. Spojené natreté krajčeky sendviča obalíme v trojobale a vysmažíme ako rezeň o obidvoch strán do zlatohneda. Vyberieme na papierový obrúsok. Hodí sa k tomu čaj. Chutné je to aj studené. Ak to urobíte z bagety, hodí sa to aj k vínu ako jednohubky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |