
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Štanglicky trochu inak!POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g.polohrubej muky 250g.praskoveho cukru 5 zltkov 1 palmarin PLNKA: slivkovy lekvar 5 bielkov 350g.krystaloveho cukru 350g.nasekanych orechov POSTUP PRÍPRAVY S uvedenych surovin na cesto vypracujem cesto...medzitym si dame do hrnca nasekane orechy,krystalovy cukor a bielka a nechame to vsetko povarit...kym sa cukor rozpusti a vznikne s toho hmota....Cesto si rozdelime na 4 bochniky,vyvalkame na rovnake pasy,na jeden plech vidu 2 pasy vedla seba...pecieme na 200 st.celzia do polosurova,potom natrieme na cesto slivkovy lekvar,plnku a dopecieme......potom ich pokrajame na mensie pasiky,vsetko to trva asi 1 hodinu,su vyborne,ked ich budem robit dolozim foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.11.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() vikendovy kolac so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:200g.hladkej muky,200g.hrubej muky,30g.drozdia,1PL krystal.cukru,250 ml.mlieka,50 ml.oleja,1 ČL soli,1 vajce,tuk na vymastenie a potretie plechu...PLNKA:250 ml.smotany na slahanie,1 vajce,100g.struhaneho syra(eidam),100g.bryndze,3 ČL.mletej cervenej papriky,stipka soli. POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame muku so solou.Zo 100ml.mlieka,cukru a drozdia pripravime kvasok a spolu s vajcom,olejom a so zvyskom mlieka ho pridame k muke.vypracujeme cesto,ktore nechame kysnut 40 minut.Cesto rozvalkame na pomucenej doske,prenesieme na vymasteny a mukou vysypany plech,kraje potrieme olejom...smotanu vyslahame so solou do tuha,zlahka vmiesame rozslahane vajce,natrieme na cesto.povrch posypeme syrom a lyzickou rovnomerne rozmiestnime kopky bryndze vymiesanej s mletou cervenou paprikou.Pecieme v predhriatej rure na 225 stupnov celzia.ked zacne kolac ruzoviet,teplotu znizime na 175 a dopecieme...je vynikajuci! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.11.2009, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |