končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osie hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Osie hniezda Čo potrebujeme: 1/2 kg hladkej múky, 5 žĺtkov, štipka soli, 3 dkg droždia, 1 kocka cukru, 2,5 dcl vlažného mlieka. Necháme vykysnúť a potom rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Plnka: 20 dkg masla, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg pomletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešať s cukrom do penistá, pridať orechy a plnku natrieť na cesto, ktoré posypeme hrozienkami. Cesto zvinieme do rolády a krájame na 1,5 cm hrubé rezy. Kladieme ich reznou stranou na vymastený a pomúčený plech v dostatočnej vzdialenosti od seba. Necháme ešte chvíľku kysnúť a potom pečieme v horúcej rúre. Keď je dopoly upečené potierame šľahačkou zmiešanou s práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Domáca husacia pečienkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g kuracie pečienky, 0,250ml kačacia alebo husacia masť, 4 celé vajcia, 250 ml šlahačková smotana, polievková lyžica vegety / nie kopom/ kávová lyžička soli / nie kopom POSTUP PRÍPRAVY Kuracie pečienky rozmixuj na najjemnejšom nožíku na mixéri , pridaj 4 celé vajcia, 250 ml šľahačkovej smotany , 250 ml kačacej alebo husacej masti, polievkovú lyžicu vegety, kávovú lyžičku soli. Všetky prísady dôkladne premiešaj . Polovicu pripravenej zmesy nalej do mikroténového sáčika z ktorého vytlačíš vduch a na konci spravíš uzlík.Nezabudni nechať vôľu pretože zmes pri varení zväčší svoj objem. Sáčik naplnený zmesov vlož do ďalšieho sáčiku na ktorom spravíš tiež uzlík.Druhú polovicu zmes opakuj tým istým spôsobom. Do väčšieho hrnca daj variť vodu. Keď voda zovrie vlož obidva sáčiky do hrnca. Od bodu varu daj plameň naslabo. Po hodine varenia pretoč pečieku na druhú stranu a var na slabo ďalších 60 minút. Po dvoch hodinách varenia vyber pečienku na plytký tanier a nechaj vychladnúť. Asi po 30 minútach môžeš vybrať pečienku z obalu. Podávame s čerstvým chlebíkom, alebo pečivom. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |