
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia kapsaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, praženica zo 4 vajec, červená kapia, soľ, horčica, hladká múka, vajce, strúhanka, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso rozklepeme, potrieme horčicou, osolíme. Na každú porciu dáme šunku, syr, praženicu, kapiu a zabalíme. kapsu obalíme v trojobale a osmažíme. Dáme na 1-2min. do mikrovlnky. kapsu šikmo rozrežeme a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šampiónová pochúťkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2Odkg šampióny, 20dkg tvrdý syr, 20dkg majonéza, soľ, peper, toustový chlieb POSTUP PRÍPRAVY Šampiónya syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme majonézu, okoreníme a premiešame. Namažeme na chlieb av rúre pečieme na 180°C asi 20min. dochrumkava. Ozdobíme čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Drožďová pomazánkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kocka droždia, 1/5 čerstvého masla, 20dkg jemnej salámy, 3-4 vajíčka, 3-4 kyslé uhorky, soľ, peper, 1 PL plnotučnej horčice POSTUP PRÍPRAVY Na panvici rozohrejeme maslo spolu s rozdrobeným droždím a vymiešame do kaše. Zmes necháme vychladnúť. Vajíčka uvaríme natvrdo, nastrúhame, pridáme salám, uhorky, horčicu a okoreníme. Vmiešame drožďovu kašu a nechame v chladničke ztuhnúť. (45min./4 osoby) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trio rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajcia (oddelené), 250g práškový cukor,1 vanilkový cukor, 1 dl vlaznej vody, 1 dl olej, 250g polohrubej muky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 1 l mlieka, 2 bal pudingu v prášku (najlepšie jahoda alebo malina), 4 PL kryštáloveho cukru, 1 vanilkový cukor, 1 ČL kakaa, 4 kysle smotany, 4 PL práškoveho cukru, 1 škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, vlažnú vodu a olej. Potom pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Z mlieka, pudingového prášku, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme 2/3 cesta a do 1/3 primiešame kakao a prelejeme na plech cez biele cesto. Keď je cesto na plechu, tak po lyžiciach pridávame uvarený horúci puding vodorovne po celom plechu tak, aby sa tam urobili kôpky z pudingu a potom to dáme upiecť do rozohriatej rúry na 180°C. Medzitým si v miske rozmiešame pochúťkové smotany s práškovým cukrom. Na horúci koláč rovnomerne rozotrieme pochúťkovú smotanu, ktorú nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Dáme do chladu, aby smotana stuhla a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie plátky s NivouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g morčac. pŕs, soľ, 2PL oleja, 40g masla, 40g hl. múky, 200ml hydinov. vývaru, 150g Nivy, 2PL paradajkového pretlaku, 100ml smotany 12%, 100ml kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme a na rozpálenom oleji sprudka osmažíme z oboch strán. V hrnci roztopíme maslo a múku v ňom opražíme dozlatista. Prilejeme vývar, v ňom rozmiešame múku a necháme zvariť. Nivu nastrúhame, asi 3 /4 vmiešame do vývaru spolu s pretlakom a smotanami a krátko povaríme. Omáčku osolíme, vložíme do nej opečené mäso a prehrejeme. Príloha cestoviny (farebné) posypané zvyšnou nivou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |