končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásový koláčik.POTREBNÉ PRÍSADY 5-6 vajíčok na klasické piškótové cesto...marhuľový džemananásový kompót2x vanilkový puding1l mliekašľahačkustrúhanú čokoládu POSTUP PRÍPRAVY Upečenú piškótu potrieme marhuľovým džemom,ananás nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na vrch ktorý ešte zalejeme uvareným vanilkovým pudingom z 1l mlieka a na samotný vrch dáme šľahačku,ktorú môžme vylepšiť postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2007, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkový koláč.POTREBNÉ PRÍSADY 4celé vajíčka 40dkg kryštál.cukru 40dkg polohrubej múky 1kávová lyžička sódabicarbóny 2dcl oleja 1/2 kg postrúhaných jabĺk POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom,pridáme ostatné prísady a nakoniec jablká.Upečený koláčik potrieme džemom a čokoládovou polevou.A máme hotovo,...mňam...mňam...mňam ako vraví môj vnúčik Samko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Osviežujúci šalát.POTREBNÉ PRÍSADY Čínska kapusta,šalátové uhorky,2červené,2žlté a 2 tmavozelené papriky,paradajky,môže byť aj reďkovka,1-2balenia Balsýru,korenie na paradajky/môže byť aj Zazyky,oregáno.../,šťava s citróna,trocha oleja a samozrejme Jogurtový Dressing. POSTUP PRÍPRAVY Čínsku kapustu alebo niektorý druh ľadového šalátu dobre umyjeme,potrháme na menšie kúsky,papriku-paradajky-reďkovku nakrájame,uhorky samozrejme na kolieska,pridáme korenie na paradajky alebo Zazyky,veľmi dobrú chuť tam robí Oregáno a Bazalka,pokvapkáme olejom a šťavou z citróna, dochutíme Balsýrom-ten sa nám super roztrúsi po celom šalatíku.Soľ a ani iné ďalšie korenie nepotrebujeme lebo samotný syr je dosť slaný.Naložený šalátik polejeme výborným Jogurtovým Dressingom a podávame najlepšie s grilovanou pochúťkou či už sú to kuracie prsia alebo čokoľvek iné.Toto jedlo sa dá jesť ako na raňajky s chlebíkom či na obed na večeru,môže to byť aj hlavné jedlo.Budete mať plnú veľkú misu dobroty-osvieži a dodá vám energiu,budete sa cítiť veľmi dobre.Prajem Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka.POTREBNÉ PRÍSADY 5vajíčka,3pudingové prášky,1 1/5 dcl oleja,1horčicový pohár kryštál.cukru,1/4 balíčka prášku do pečiva+trocha kakaa môžme pridať aj trocha orechov. POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme dotuha,pomaličky zašľahávame cukor,pridáme pudingové prášky,olej,prášok do pečiva,kakao,vyšľahané žľtka a orechy.Cesto zľahka ale dobre premiešame a vylejeme do dobre vymastenej múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme asi 1/2hod. v dobre vyhriatej trúbe.Upečenú bábovku posypeme prášk.cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pečené kysnuté buchty.POTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohr.múky,kocku droždia+1prášok do pečiva,1/5l vlažného mlieka,3,5dcl oleja,3vajíčka,3poliev.lyž.prášk.cukru a štipka soli. Plnka:podľa chuti-lekvár,mak,tvaroh,prípadne aj ovocie...slivky alebo nastrúhané jabĺčka,broskyne,marhule... POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka droždia a trochy cukru pripravíme kvások,ktorý zamiesime s ostatnými prísadami.Dobre vypracujeme cesto /aj 1/5 hodiny/.Ihneď robíme šatôčky s plnkou na akú máme práve chuť respektíve akú máme poruke a uložíme na vymastený plech.1hod.necháme podkysnúť,natrieme vajíčkom a v dobre vyhriatej rúre pečieme 10-15 minút.S teplým vanilkovým mliekom alebo kakaom SUPER-raňajky-desiata alebo aj večera,mňam... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2008, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žĺtkové rezy.POTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru, 1 Hera, 160 g hladkej múky, 250 g mletých orechov, 5 vajec, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g práškového cukru – na polevu POSTUP PRÍPRAVY Heru vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku a sneh z 5-tich bielkov. Cesto pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Na teplý koláč nalejeme polevu, vymiešanú z 5-ich žĺtkov a cukru. Vrch zákusku môžeme ozdobiť orieškom alebo pokvapkať roztopenou čokoládou. Tento koláč sa pečie bez prášku do pečiva a keďže je dosť sladký,tak do cesta sa nemusí dávať až toľko cukru lebo poleva je čistý žĺtok s cukrom.Je NEODOLATEĽNÝ. Mňam... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 19.12.2010, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |