. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

sampinonove sufle



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby:

500 gr. sampinonov*
2 zemiaky*
1 mlada cibulka*
2 struciky cesnaku*
2 vajecne zltky
3 vajecne bielka (ja som dala 3 vajcia - 3 zltka a 3 bielka)
25 gr. masla
1 phar smotany na varenie
maslo a muka na vysypanie formy
voda
olivovy panensky olej
sol
petrzlen

POSTUP PRÍPRAVY

pripravime si zemiakovu kasu a odlozime. na panvici rozpalime olej a pridame cesnak a cibulku na drobno pokrajane - uprazime do zlatista, pridame pokrajane sampinony a nechame ich pekne uprazit - do makucka. pripravene sampinonky primiesame do rezervovanej zemiakovej kase. vyslahame zltka a pridame do zemiakovej kase. bielka vyslahame na pevny sneh - pomaly aby to cele nekleslo. - samozrejme solime podla chuti. na koniec vymazeme formu - ja som pouzila hlinenu okruhlu formu alebo tiez je mozne urobit individualne porcie - takze je si treba zadovazit mensie formicky podla vkusu a poctu jedakov v rodine:)

Podavame s omackou zo smotany na varenie, ktora sa vymiesa z 2 lyzicami zemiakoveho pure - ktore, hups zabudla som to napisat na zaciatku, je potrebne si odlozit ;) - a pridat nakrajany petrzlen.

chutne a lacne aj detom chuti.

dobru chut

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.1.2015, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 strucky cesnaku - 1kg velmi cervenych a dozretych paradajok - 1 mala lyzicka soli (alebo teda podla chuti) - 150g(viac-menej) striedky z bieleho chleba(ja som pouzila bezlepkovy sendvichovy chlieb - nakolko mame v rodine celiaka) - 30g octu (ja davam trosku menej okolo 20g) - 150g oleja panensky olivovy extra..


na ozdobenie - 2 varene vajcia a potom kto moze tak naj je spanielsky jamon na kusocky - alebo potom nejake to udene masko trochu oprazene.

POSTUP PRÍPRAVY

postup v obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

zeleninova ryza s krevetami



POTREBNÉ PRÍSADY

ryza - zalezi podla toho pre kolkych ludi sa bude robit - asi tak jedna hrst = jeden clovek (ale ak je tolko ako moj muz tak aj dve hrste na jedneho)mrazena zeleninova zmes - podla toho ci chcete viacej zeleninove alebo menej - ja som dala asi tak jednu mensiu misku - najlepsie ak tam je zelena fazulka, articok, hrasok atd.za hrst mrazenych krevietjedna vacsia alebo dve mensie zrele paradajky 3-4 strucky cesnaku olivovy olej - alebo ten ktory pouzivatezeleninovy alebo rybaci vyvar - mnozstvo - to by malo byt na vahu asi tak 2krat tolko ako vaha ryze.solsafran

POSTUP PRÍPRAVY

na siroku panvicu nalejeme trosku oleja - 2-3 pol. lyzice pokial sa jedna o olivovy olej tak je ho treba poriadne vyhriat (mala by stupat para - zasa nie aby horela panvica ;) ocistime strucky cesnaku a pridame ich do panvice nechame ich trochu oprazit na oleji, pridame predom zotrete paradajky a vsetko to trochu oprazime prilejeme vyvar a nechame ho zovriet, pridame zeleninu a nechame znovu zovriet - takto pripraveny vyvar mozte pripravit aj rano a potom uz len 1/2 - 3/4h pred obedom pridame ryzu - privedieme pripravenu zmes do varu a pridame ryzu, premiesame a na silnom ohni - na sklokeramike na 8-9 - nechame varit prvych 10-15min a potom zmiernime plamen a nechame dojst ryzu tak aby ostala tak ako je to zobrazene na obrazku a aby nebola ta ryza tvrda samozrejme - mozno sa vam niekedy moze stat ze ostane ryza este nedorobena ale uz sa spotreboval vsetok vyvar - na to je najlepsie si odlozit aspon hrncek vyvaru a ked vidite ze sa vam toto stane tak zohriat vyvar a doliat tam vyvar podla potreby. Asi tak 5- 8min pred koncom - ked je ryza viac menej urobena polozime na vrch ryze rozmrazene krevety - ak ich tam nasypete na zaciatku tak zostanu uplne mikroskopicke takto ostanu krasne velke, okrem toho krevety nepotrebuju vela varenia, tych 5-8min im staci a ony potom este dojdu na teplej ryzi.

dobru chut.
ps. a nezabudnite ze ryza potrebuje vela vody - nielen na jej pestovanie a jej varenie ale tiez na travenie ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

MOCHE MANČEGO - ALEBO PARADAJKOVY LETNY SALAT



POTREBNÉ PRÍSADY

mozeme pouzivat bud cerstve paradajky - 3-4 velke paradajky, alebo cele paradajky zakonzervovane bez supky - vidi sa mi ze sa volaju talianske paradajky - pokial pouzijete tieto z konzervy tak to bud stavnatejsie.
2 vajcia
1/2 cibule
1 konzerva tuniaka
olivy - cierne alebo zelene - podla chuti
olej - najlepsie olivovy
sol

POSTUP PRÍPRAVY

uvarime vajcia na tvrdo. do nadoby, v ktorej budete servirovat - najlepsie ak sa moze aj zatvarat s nejakou pokrievkou, sa polozia nakrajane paradajky na male kusky, nakrajate cibulu na pasiky a date to na tie nakrajane paradajky, navrh sa polozi tuniak a vajicka na tvrdo nakrajane na kolieska. pridaju sa olivy,posolite to a pridate olej podla chuti.
dobru chut

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepkova babovka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia
1 jogurt - najlepsie grecky alebo aj danone obycajny - teglik z jogurtu pouzijeme ako odmerku
1odmerka oleja - najlepsie olivoveho
2odmerky cukru - kristaloveho bieleho alebo hnedeho
3odmerky muky - ja pouzivam maizenu kukuricnu
1 sacok kypriaceho prasku bez glutenu
a potom zalezi na kazdeho fantazii mozete robit rozne varianty - s orieskami, hrozienkami, mozete rozmixovat aj zopar kociek cokolady, slivky, banan atd. fantazii sa medze nekladu

POSTUP PRÍPRAVY

ja to robim tak ze zmixujem vsetky ingrediencie v mixeri - nedodrzujem nijaky specialny postup. do mixeroveho pohara dam vsetky prisady a zmixujem nakoniec pridam kypriaci prasok a ovocie alebo oriesky prip. hrozienka. vymixovanu zmes nalejem do predom naolejovanej formy na babovku alebo len normalne forma na tortu a strcim do rury vyhriatej na 200º - peciem podla potreby - okolo 20-30min.

je to jednoduche a rychle - dobru chut prajem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu