. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

jarmila p. (mamalady) ID 37135
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.2.2008
Naposledy: 23.11.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 19
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 5 ks celé vajíčka, 14 Dg kryštálový cukor, 1/2 balíčka prášok do pečiva, 1 dcl olej
3 sáčky puding /kakaový, vanilkový, malinový/

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Celé vajíčka, cukor, a olej vyšľaháme do peny. Pridáme zľahka prášok do pečiva a vyšľahanú hmotu si rozdelíme do 3 misiek. Do každej misky pridáme 1 bal. pudingu a zamiešame, aby sa hmota spojila s pudingom. Vzniknú nám 3 bábovkové cestá, každé inej farby.
Bábovkovú formu vymastíme olejom, vysypeme hrubou múkou a lejeme do nej naše farebné cestá. Ako prvé dáme kakaové, na to ide malinové a úplne posledné vylejeme vanilkové cesto.
Vo forme hmotu NEMIEŠAME!!!!!!!!!

Pečieme asi 3/4 hodiny /skúška špajdlom/. Upečenú bábovku vyklopíme horúcu na tanier a hneď posypeme práškovým cukrom. Môže sa poliať aj čok. polevou a posypať fareb. cukríkmi.

Vynikajúca príloha ku káve!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fúkané orechové rožky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20Dg hladká múka, 20 Dg pomleté orechy, 50 Dg prášk. cukor, 25 Dg Palmarin, 1/2 KL sóda bicarbona

Poleva: 10 Dg čok. na polevu /kolečká/, 5 Dg CERA

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme vláčne cesto. Necháme oddýchnuť na doske toľko, čo si zapneme el. rúru na 220stupňov a pripravíme si formičky, podobné ako na medvedie dlapky, ale toto sú iba ROŽKY.
Z bochníka cesta zoberieme kúsok a natláčame do formičky ROŽOK tak, aby stredom bolo menej cesta lebo pri pečení sa nafúkne. Keď naplníme toľko formičiek, koľko treba na 1 plech, dáme do rúry piecť.
Pečieme krátko, nemôžu byť tmavé, lebo by spľasli. Tak radšej také stredne-béžové.
Počas pečenia napĺňame ďalšie formičky. Tie upečené vysypeme z horúceho plechu na dosku a opatrne, vyklepávame upečené rožky von a rýchlo plníme ďalšie, lebo v rúre sa nám pečú. POZOR! Aby neboli TMAVÉ!!!
Keď sú upečené všetky rožky, zarobíme si polevu: Nad parou roztopíme CERU a v nej rozpustíme čokoládu alebo čok. polevové kolečká a oba konce rožkov namáčame do čokolády. Necháme zaschnúť. Pracujeme opatrne, ROŽKY sú prázdne a krehké!!!!!
Dôležitá info: Cesto dávame do SUCHÝCH formičiek!!!!!!!!!!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.1.2013, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný krémeš.



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 7celých vajec, 25 Dg kryšt. cukor, 1 dcl vody, 1 dcl olej, 20Dg polohrubá múka , 1 prášok do peč.
Plnka: 1l mlieka, 3 ks zlatý klas, 2 ks vanilk. cukor a 1PALMARIN
Poleva: 1/2 Palmarinu, 10Dg práš.cukor, 1 zlatý klas, 2PL kakao /nie granko/, 5 - 7PL mlieka /podľa potreby/
2 - 3balíčky BEBE keksy štvorcové

POSTUP PRÍPRAVY

Piškotu upečieme tak, že celé vajíčka, kryš. cukor, vodu a olej vyšľaháme do peny, zamiešame do toho múku s práš. do pečiva a pečieme na vymastenom, hrubou múkou vysypanom hlbokom plechu.
Kým sa pečie, uvaríme si plnku z uvedených prísad. Do zhustnutej vložíme 1 celý Palmarin a miešame do rozpustenia. Hotovú plnku nalejeme a rovnomerne rozotrieme na upečenú piškótu.
Na plnku poukladáme BEBE keksy, vrch zarovnáme a necháme dobre vychladnúť /nie v chladničke!/.
Kým koláč chladne a tým aj tuhne, pripravíme si polevu: Do misky nad paru dáme rozpustiť Palmarin. Postupne pridávame ostatné prísady a riedime mliekom. OPATRNE!
Poleva nesmie byť ani hustá, ani riedka, taká akurát!!!! Dlhým cukrárskym nožom ju natrieme na stuhnutý koláč a necháme znova vychladiť. Táto poleva sa neláme pri krájaní.

Po stuhnutí polevy pokrájame koláč na kocky /podľa keksov/.
Chutí každému, skúste a presvečíte sa, že mám pravdu!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecký tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:50Dg hlad. múka, 1prášok do peč., 25Dgpráš.cukor, 1 PALMARIN, 2celé vajíčka, 1/2bal.vanilk.cukor, 2KLml.škorica, 1PL r-um
Plnka: 50Dg tvaroh, 2 celé vajíčka, 20Dg práš.cukor, 1bal. vanilk.cukor
A EŠTE TREBA DŽEM - ríbezľový, jahodový, príp. marhuľový /aby bol výraznej farby!/

POSTUP PRÍPRAVY

Zahnetieme si linecké cesto s uvedených prísad. Kto chce môže pridať aj citr. kôru, ja nedávam. Cesto dáme do mikrot. sáčku a šup na 1hod. do chladničky.
Kým sa cesto chladí, pripravíme si plnku tak, že všetky prísady okrem džemu zamiešame na hladkú hmotu.
Vychladené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme a opatrne pomocou válka prenesieme na plech, ktorý máme vymastený a vysypaný hrubou múkou. Prenesené cesto rozvaľkáme pohárom pekne do rožkov plechu a natrieme naň rovnomerne plnku.
Druhý kus cesta rozvaľkáme na doske a vykrajujeme z neho pohárikom alebo guľ. formičkou kolečká s otvorom v strede /ako na zlepované kolečká / Ukladáme ich na plnku pekne vedľa seba ako vojakov.
Musí byť pokrytá celá plocha s kolečkami.
Z odkrajkov urobíme dlhšie šúlky a uložíme krajom koláča, aby to malo ten správny GRIF!
Do každého otvoru dáme kúsok farebného džemu a pečieme do ružova.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.4.2018, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu