končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trojfarebná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 5 ks celé vajíčka, 14 Dg kryštálový cukor, 1/2 balíčka prášok do pečiva, 1 dcl olej 3 sáčky puding /kakaový, vanilkový, malinový/ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Celé vajíčka, cukor, a olej vyšľaháme do peny. Pridáme zľahka prášok do pečiva a vyšľahanú hmotu si rozdelíme do 3 misiek. Do každej misky pridáme 1 bal. pudingu a zamiešame, aby sa hmota spojila s pudingom. Vzniknú nám 3 bábovkové cestá, každé inej farby. Bábovkovú formu vymastíme olejom, vysypeme hrubou múkou a lejeme do nej naše farebné cestá. Ako prvé dáme kakaové, na to ide malinové a úplne posledné vylejeme vanilkové cesto. Vo forme hmotu NEMIEŠAME!!!!!!!!! Pečieme asi 3/4 hodiny /skúška špajdlom/. Upečenú bábovku vyklopíme horúcu na tanier a hneď posypeme práškovým cukrom. Môže sa poliať aj čok. polevou a posypať fareb. cukríkmi. Vynikajúca príloha ku káve!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fúkané orechové rožky.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20Dg hladká múka, 20 Dg pomleté orechy, 50 Dg prášk. cukor, 25 Dg Palmarin, 1/2 KL sóda bicarbona Poleva: 10 Dg čok. na polevu /kolečká/, 5 Dg CERA POSTUP PRÍPRAVY Postup: Z uvedených prísad vypracujeme vláčne cesto. Necháme oddýchnuť na doske toľko, čo si zapneme el. rúru na 220stupňov a pripravíme si formičky, podobné ako na medvedie dlapky, ale toto sú iba ROŽKY. Z bochníka cesta zoberieme kúsok a natláčame do formičky ROŽOK tak, aby stredom bolo menej cesta lebo pri pečení sa nafúkne. Keď naplníme toľko formičiek, koľko treba na 1 plech, dáme do rúry piecť. Pečieme krátko, nemôžu byť tmavé, lebo by spľasli. Tak radšej také stredne-béžové. Počas pečenia napĺňame ďalšie formičky. Tie upečené vysypeme z horúceho plechu na dosku a opatrne, vyklepávame upečené rožky von a rýchlo plníme ďalšie, lebo v rúre sa nám pečú. POZOR! Aby neboli TMAVÉ!!! Keď sú upečené všetky rožky, zarobíme si polevu: Nad parou roztopíme CERU a v nej rozpustíme čokoládu alebo čok. polevové kolečká a oba konce rožkov namáčame do čokolády. Necháme zaschnúť. Pracujeme opatrne, ROŽKY sú prázdne a krehké!!!!! Dôležitá info: Cesto dávame do SUCHÝCH formičiek!!!!!!!!!! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 14.1.2013, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný krémeš.POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 7celých vajec, 25 Dg kryšt. cukor, 1 dcl vody, 1 dcl olej, 20Dg polohrubá múka , 1 prášok do peč. Plnka: 1l mlieka, 3 ks zlatý klas, 2 ks vanilk. cukor a 1PALMARIN Poleva: 1/2 Palmarinu, 10Dg práš.cukor, 1 zlatý klas, 2PL kakao /nie granko/, 5 - 7PL mlieka /podľa potreby/ 2 - 3balíčky BEBE keksy štvorcové POSTUP PRÍPRAVY Piškotu upečieme tak, že celé vajíčka, kryš. cukor, vodu a olej vyšľaháme do peny, zamiešame do toho múku s práš. do pečiva a pečieme na vymastenom, hrubou múkou vysypanom hlbokom plechu. Kým sa pečie, uvaríme si plnku z uvedených prísad. Do zhustnutej vložíme 1 celý Palmarin a miešame do rozpustenia. Hotovú plnku nalejeme a rovnomerne rozotrieme na upečenú piškótu. Na plnku poukladáme BEBE keksy, vrch zarovnáme a necháme dobre vychladnúť /nie v chladničke!/. Kým koláč chladne a tým aj tuhne, pripravíme si polevu: Do misky nad paru dáme rozpustiť Palmarin. Postupne pridávame ostatné prísady a riedime mliekom. OPATRNE! Poleva nesmie byť ani hustá, ani riedka, taká akurát!!!! Dlhým cukrárskym nožom ju natrieme na stuhnutý koláč a necháme znova vychladiť. Táto poleva sa neláme pri krájaní. Po stuhnutí polevy pokrájame koláč na kocky /podľa keksov/. Chutí každému, skúste a presvečíte sa, že mám pravdu!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecký tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:50Dg hlad. múka, 1prášok do peč., 25Dgpráš.cukor, 1 PALMARIN, 2celé vajíčka, 1/2bal.vanilk.cukor, 2KLml.škorica, 1PL r-um Plnka: 50Dg tvaroh, 2 celé vajíčka, 20Dg práš.cukor, 1bal. vanilk.cukor A EŠTE TREBA DŽEM - ríbezľový, jahodový, príp. marhuľový /aby bol výraznej farby!/ POSTUP PRÍPRAVY Zahnetieme si linecké cesto s uvedených prísad. Kto chce môže pridať aj citr. kôru, ja nedávam. Cesto dáme do mikrot. sáčku a šup na 1hod. do chladničky. Kým sa cesto chladí, pripravíme si plnku tak, že všetky prísady okrem džemu zamiešame na hladkú hmotu. Vychladené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme a opatrne pomocou válka prenesieme na plech, ktorý máme vymastený a vysypaný hrubou múkou. Prenesené cesto rozvaľkáme pohárom pekne do rožkov plechu a natrieme naň rovnomerne plnku. Druhý kus cesta rozvaľkáme na doske a vykrajujeme z neho pohárikom alebo guľ. formičkou kolečká s otvorom v strede /ako na zlepované kolečká / Ukladáme ich na plnku pekne vedľa seba ako vojakov. Musí byť pokrytá celá plocha s kolečkami. Z odkrajkov urobíme dlhšie šúlky a uložíme krajom koláča, aby to malo ten správny GRIF! Do každého otvoru dáme kúsok farebného džemu a pečieme do ružova. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 6.4.2018, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |