Gabriela M. (Gabika M.) ID 3653 |
 |
Oblasť: Piešťany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.4.2006 |
Naposledy: 9.5.2023 13:44 |
Aktualizácia: 23.1.2017 12:03 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
560 g hl. múky T650 (preosiatej), 280 g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 4 vajíčka, 1 polievková lyžica sódy bikarbóny. Nejde tam žiadne perníkové korenie - ževraj by niektoré deti mohli byť alergické. Ale kto chce, trošku škorice alebo perníkového korenia môže dať - ale aj bez toho sú naozaj chutné. (Tento recept mala na Bábätku pred pár rokmi Sylvia Bodláková - a odkedy som ho vyskúšala, robím už len tieto medovníčky - a nielen na Vianoce, moje deti ich majú veľmi radi - a keď ešte použijeme formičku mackov, vyjedia ich raz-dva). Niekedy dávam časť múky grahamovej - aj s tou sú chutné. A hladkú múku použijem hocijakú, akú práve mám, aj výberovú. Neviem, aká je výhoda tej T650.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko dobre vymiešame. Necháme 12 hodín postáť v umelohmotnej nádobe (napr. z rána do večera alebo naopak). 3-4 krát premiesime. Pred premiesením posypeme trochou hladkej múky (tým sa množstvo múky v ceste zväčší, a teda sa netreba báť toho množstva sódy bikarbóny). Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Vykrojíme medovníčky a ukladáme na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Potrieme vyšľahaným žĺtkom (alebo celým vajíčkom). Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8 min. Čas pečenia závisí od veľkosti medovníkov. Je to výborná desiata či olovrant aj počas roka. Zatvorené v plechovej nádobe vydržia asi 6-7 dní.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (8) posledné: 13.1.2010, 6:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |