. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudinkové rezy so škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje

POSTUP PRÍPRAVY

. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180 stupňů. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (já dávala čerstvé jahody a bylo to vynikající

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny
Cesto: 6 vajec, 2 lyžice kakaa
180 g práškového cukru
180 g polohrubej múky
2 lyžice maizeny, 2 lyžičky
kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 žĺtok
100 g pomletých orechov, 4 dl mlieka, 40 g Zlatého klasu
Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, maizenu, kakao a kypriaci prášok. Spolu zľahka premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí ho potrieme ľubovoľným džemom, natrieme naň plnku a odložíme stuhnúť. Potom ho polejeme čokoládovou polevou.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Maslo, cukor a žĺtok spolu vymiešame. Do studeného pudingu pridáme vymiešané maslo s cukrom, pomleté orechy a spolu premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.10.2010, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc
kryštálového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
1 dl oleja, 1 lyžica kakaa
1 prášok do pečiva
Plnka: 1/2 masla
3 lyžice práškového cukru
1 kocka gaštanového pyré
1 Zlatý klas, 3 dl mlieka
Karamelová šľahačka:
4 lyžice kryštálového cukru 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky
1 stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2015, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dunajské vlny



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny

200 g masla, 3 lyžice kakaa
200 g práškového cukru, 5 vajec
2 polievkové lyžice rumu
300 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
680 g vykôstkovaných višní
Krém: 1 vanilkový pudingový prášok, 5 dl mlieka, 40 g cukru 125 g masla
Poleva: 75 g tmavej čokolády
60 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Spolu premiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymastený plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžicu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni roztopíme maslo s čokoládou. Pri stálom miešaní vymiešame dohladka. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.12.2022, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Prázdninové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny
Cesto č. 1
250 g hladkej múky, 100 g masla, 1 dl mlieka
50 g práškového cukru, 40 g kakaa ,1/2 prášku do pečiva
Cesto č. 2
90 g práškového cukru , 90 g hrubej múky, 4 vajcia

Krém: 5 dl mlieka
100 g výberovej múky
200 g masla, 1 dl silnej kávy
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 lyžica tuzemského umu

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, rozdelíme ho na dve polovice a upečieme. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov. Premiešame a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom a dobre vyšľaháme. Plát tmavého cesta natrieme džemom a polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým plátom. Pokvapkáme ho kávou zmiešanou s umom. Celý povrch polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2008, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávovo-karamelový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny
Cesto: 8 vajec, 3 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky
Plnka č. 1: štvrť litra mlieka,3 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky,
1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžičky vitakávy alebo ness kávy
Plnka č. 2: štvrť litra mlieka
1 karamelový puding
Okrem toho: 250 g masla
2 lyžice jahodového lekváru
4 lyžice práškového cukru
200 až 300 g orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút. Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli, kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.3.2019, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu