
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pudinkové rezy so škoricouPOTREBNÉ PRÍSADY Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje POSTUP PRÍPRAVY . Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180 stupňů. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (já dávala čerstvé jahody a bylo to vynikající ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Cesto: 6 vajec, 2 lyžice kakaa 180 g práškového cukru 180 g polohrubej múky 2 lyžice maizeny, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Plnka: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 žĺtok 100 g pomletých orechov, 4 dl mlieka, 40 g Zlatého klasu Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, maizenu, kakao a kypriaci prášok. Spolu zľahka premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí ho potrieme ľubovoľným džemom, natrieme naň plnku a odložíme stuhnúť. Potom ho polejeme čokoládovou polevou. Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Maslo, cukor a žĺtok spolu vymiešame. Do studeného pudingu pridáme vymiešané maslo s cukrom, pomleté orechy a spolu premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.10.2010, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru 6 lyžíc polohrubej múky 1 dl oleja, 1 lyžica kakaa 1 prášok do pečiva Plnka: 1/2 masla 3 lyžice práškového cukru 1 kocka gaštanového pyré 1 Zlatý klas, 3 dl mlieka Karamelová šľahačka: 4 lyžice kryštálového cukru 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky 1 stužovač šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky. Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše. Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2015, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Dunajské vlnyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 200 g masla, 3 lyžice kakaa 200 g práškového cukru, 5 vajec 2 polievkové lyžice rumu 300 g polohrubej múky 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva 680 g vykôstkovaných višní Krém: 1 vanilkový pudingový prášok, 5 dl mlieka, 40 g cukru 125 g masla Poleva: 75 g tmavej čokolády 60 g masla POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Spolu premiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymastený plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžicu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou. Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu. Poleva: Na miernom ohni roztopíme maslo s čokoládou. Pri stálom miešaní vymiešame dohladka. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.12.2022, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Prázdninové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Cesto č. 1 250 g hladkej múky, 100 g masla, 1 dl mlieka 50 g práškového cukru, 40 g kakaa ,1/2 prášku do pečiva Cesto č. 2 90 g práškového cukru , 90 g hrubej múky, 4 vajcia Krém: 5 dl mlieka 100 g výberovej múky 200 g masla, 1 dl silnej kávy 200 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 1 lyžica tuzemského umu POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, rozdelíme ho na dve polovice a upečieme. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov. Premiešame a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom a dobre vyšľaháme. Plát tmavého cesta natrieme džemom a polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým plátom. Pokvapkáme ho kávou zmiešanou s umom. Celý povrch polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2008, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kávovo-karamelový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Cesto: 8 vajec, 3 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru 4 lyžice polohrubej múky Plnka č. 1: štvrť litra mlieka,3 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžičky vitakávy alebo ness kávy Plnka č. 2: štvrť litra mlieka 1 karamelový puding Okrem toho: 250 g masla 2 lyžice jahodového lekváru 4 lyžice práškového cukru 200 až 300 g orechov POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút. Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli, kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.3.2019, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |