. .. .. .. .. .. .
. .

Dunajské vlny - RECEPT 4346

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 36262 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)


Dunajské vlny


[ recept č. 4346 zo dňa  ]


Dunajské vlny


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny

200 g masla, 3 lyžice kakaa
200 g práškového cukru, 5 vajec
2 polievkové lyžice rumu
300 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
680 g vykôstkovaných višní
Krém: 1 vanilkový pudingový prášok, 5 dl mlieka, 40 g cukru 125 g masla
Poleva: 75 g tmavej čokolády
60 g masla


POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Spolu premiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymastený plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžicu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni roztopíme maslo s čokoládou. Pri stálom miešaní vymiešame dohladka. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.
<< Prázdninové rezy | Dunajské vlny | Fererro Rocher - na plechu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka H. (janinah) ID 11662, mimibazar.sk/janinah (23.12.2022, 17:22)
Toto je určite dávka na menší plech ako je klasický....
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (4.4.2008, 18:20)
Práve ich degustujem a konštatujem, že na môj vkus to cesto je dosť husté. Myslím, že by som dala menej múky a toho pudingového krému na celý plech som mala málo, nie ako na obrázku. Neviem, či som niekde urobila chybu.
Inak chuťove je fantasticky a tie višne -kyselkavé v tom vynikajúco sedia.
Je tu ešte jeden recept, niekedy skúsim aj ten. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Misa K. (misa777) ID 39594 (3.4.2008, 16:06)
(D)toto poznam.je to bombova maskrtka. odporucam vyskusat. (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (9.3.2008, 12:47)
Su vyborné (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
maja J. (majkape) ID 24476 (9.3.2008, 11:07)
(clamp) sikulkaaa
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu