. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Marianna M. (marfic) ID 35792
Oblasť: Vranov nad Topľou
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.2.2008
Naposledy: 29.3.2024 20:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 37
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

CUKROVINKY

Žerbo rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg polohrubej múky, 25 dkg masla / HERA/, 3 lyžice práškového cukru, 1 celé vajce a 1 žĺtok, 1 prášok do pečiva, polovica droždia / 4 lyžice mlieka a droždie /\r\n25 dkg práškového cukru\r\n25 dkg mletých orechov\r\n1 marhuľový lekvár\r\n120 g čokolády na varenie / Kaufland/, 100 g masla, 3-4 lyžice mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: Orechy zmiešame s práškovým cukrom a rozvážime na dve časti po 25 dkg.\r\n\r\nCesto: Prísady zmiešame a spracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Môžeme prevážiť, aby boli rovnaké.\r\nNa plech si dáme papier na pečenie, rozvaľkáme cesto, potrieme lekvárom /polovica pohára/, posypeme pripravenou zmesou, postup opakujeme. Necháme podkysnúť asi hodinu. Dáme piecť do vyhriatej rúry, kým nechytí farbu. / cca 15 minút na 200 stupňov/. \r\n\r\nČokoládová poleva: 120 g čokolády na varenie, 100 g masla alebo Hery, 3-4 lyžice mlieka\r\nVo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, potom pridáme 3-4 lyžice mlieka, zamiešame, polejeme.\r\nPolevy robím viac, je dobrá. Nakoniec vidličkou urobiť vlnovky. Necháme stuhnúť, porežeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.2.2015, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Griláž



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg Hery/Palmarinu, 2 žĺtky, 10dkg prášk. cukru, 10dkg mletých orechov, 10dkg posekaných orechov, 15-25 dkg kryšt. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Heru, žĺtky, prášk. cukor vymiešame nad parou. Pridáme orechy.
Kryštálový cukor upálime na karamel. Všetko spolu zmiešame. Plníme medzi tri oblátky. Po vychladnutí porežeme a oblievame čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.1.2011, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Krtko


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2010, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pat a Mat


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Orechový korpus, maslová plnka čokoládová, vanilková, kávová, MMF.

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.7.2010, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Punčová torta pre mamu



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto /okrúhle/ 4 vajcia, 120 g pr.cukru, 120 g polohr.múky, trošku pr.do pečiva 2. cesto / na plech/ 6 vajec, 180g pr.cukor, 180g polohr.múka, trošku pr.do pečiva 3. cesto / na plech/ 6 vajec, 180g pr.cukor, 180g polohr.múka, trošku pr.do pečiva, červ. potr. farba rumová zálievka : 5-6dcl vody, 200g kr.cukor, 2dcl rumu krém: trocha masla, cukru, rozdrvené piškóty, rum MMF

POSTUP PRÍPRAVY

1. cesto žĺtky + cukor vymiešať, potom pridať múku s pr.do peciva a vyšľahané bielky. menšie množstvo, lebo nepotrebujeme veľký korpus, len prerezať na polovicu.
2+3 cesto postup ten istý, len do jednej pridať červ. farbivo

Korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme džemom....piškóty si obe nakrájame narovnako....ja som ich narezala na výšku okrúhlej formy....asi 6-8cm....podla toho ako to vyjde na plechu, aby boli rovnaké pásy.....potrieme tiež džemom a prvý pás stočíme do slimáka....dáme do prostriedku spodného korpusu a potom striedavo tam pridávame ostatné pásy....čiže prvý je červený, tak hned za tým dáme biely....až kým nezaplníme celý spodný korpus....potom dáme naspäť tortovú obruč, aby sa to nerozpadlo, keď to budeme polievať rumovou zálievkou.....

rumová zálievka: povaríme vodu s cukrom, potom pridáme rum, zalejeme
celý vrch natrieme džemom a dáme tam vrchnú časť korpusu
musíme celé dobre zaťažiť a dať na noc do chladničky

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 13.1.2014, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacherova torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 120g prášk. cukru, 150g horkej čokolády, 100g masla, 50g hrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 50g škrobovej múčky, 50g mandlí, tuk na potretie, hrubá múka na vysypanie plechu, 150g marhuľového džemu, 200g čokol. polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista a postupne pridávame vlažnú rozohriatu čokoládu s maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku, kypr. prášok, škrob. múčku a nastrúhané mandle vmiešame so snehom do žĺtkovej peny. Pečieme 45 minút. Ja som piekla iba 20 minút silnejšie. Korpus rozkrojíme, naplníme marhuľovým džemom, môžeme dať džem aj na vrch. Polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2013, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu