
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
VianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 270 - 280 ml mlieka, 2 PL rum, 100 g hrozienok, 250 g hladkej muky, 250g polohrubej muky, 1 drozdie Dr. Oetker, 1 vanilinovy cukor, 2 KL kypriaceho prasku, 1/4 KL sol, 2 vajcia, 100 g maslo, 60 g praskoveho cukru, citronova kora nastruhana POSTUP PRÍPRAVY Ako prve si dame do pekarnicky mlieko a rum a rozhabarkovane vajcia, potom vsetky ostatne sypke suroviny a nakoniec si na vrch naukladame na male kusky nakrajane maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 30.8.2008, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrove haluskyPOTREBNÉ PRÍSADY hladka muka, vajce, sol, zemiaky, syrokrem, mlieko, slaninka POSTUP PRÍPRAVY Surove a obielene zemiaky nastruhame. Pridame hladku muku, vajce, sol a vsetko dobre zamiesame. Halusky hadzeme do osolenej vriacej vody.Kocky syrokremu si rozpustime v mlieku. Hotove halusky zmiesame so syrovou omackou. Slaninku nakrajanu na kocky poprazime, a posypeme nou halusky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bryndzove haluskyPOTREBNÉ PRÍSADY hladka muka, vajce, sol, zemiaky, bryndza, kysla smotana, mast POSTUP PRÍPRAVY Surove a obielene zemiaky nastruhame. Pridame hladku muku, vajce, sol a vsetko dobre zamiesame. Halusky hadzeme do osolenej vriacej vody.Do pekacika kam budeme halusky davat si pripravime mast s bryndzou a kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
GombolcePOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, stipka soli, 1 vajce, polohruba muka, ovocie ktorym budeme gombolce plnit POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si uvarime v supke, nechame vychadnut a obielime ich. Do postruhanych zemiakov pridame stipku soli, 1 cele vajce a polohrubu muku ( tolko aby v ceste nebolo citit zemiaky ). Vsetko spolu dobre vymiesime. Cesto si vyvalkame na mukou posypanej doske rozdelime ho na niekolko casti do ktorych budeme balit nami vybrane ovocie ( ja davam slivky - kompot ).Gulky varime vo vriacej vode. Podavame poliate maslom a posypane praskovym cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PalacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 0.5 litra mlieko 2 vajcia stipka soli 10 g praskovy cukor 220 g hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny spolu dobre zmiesame a nechame v klude postat 30 minut. Potom pecieme na oleji. Moj tip palacinky sa nelepia ked nechame dobre rozpalit palacinkaren a az potom ju potrieme olejom a zacneme piect palacinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
PIZZAPOTREBNÉ PRÍSADY - na zošuchovací plech 370 g hladkej múky 1 prášok do pečiva 2 kávové lyžičky soli 40 g masla 2,5 dcl studeného mlieka - na obyčajný čierny plech 250 g hladkej múky 1 prášok do pečiva 1 kávové lyžičky soli 20,5 g masla 2 dcl studeného mlieka suroviny na pizzu – olej, kečup,oregano,syr, šunka, cibuľa, olivy, ananás, šampióny....podľa vlastnej chuti a výberu POSTUP PRÍPRAVY Na vymastený plech a múkou vysypaný plech položíme rozvaľkané cesto. Potrieme ho olejom na olej natrieme kečup a poukladáme suroviny podľa vlastného výberu. Pizzu posypeme oreganom a dáme piecť keď je už skoro upečená posypeme ju nastrúhaným syrom a necháme roztopiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
METENÍKPOTREBNÉ PRÍSADY polohrubá múka kvások ( 250 ml mlieko + 1 polievková lyžica cukru + droždie ) kyslá kapusta slanina cibuľa bravčová masť soľ POSTUP PRÍPRAVY Opražiť na kocky nakrájanú slaninu ( môžeme skombinovať oravskú a obyčajnú), potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľku, tiež opražíme a odstavíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si cesto, začneme rovnakým množstvom múky a kapusty ( keď je kapusta dlhá nakrájame ju na menšie rezančeky), pridáme kvások a vychladnutú opraženú slaninku a cibuľkou a soľ = podľa toho ako je slaná kapusta. Vypracujeme hladké cesto, tak stredne husté, podľa potreby pridáme múku alebo vodu. Na teplom mieste necháme vykysnúť ( vykysnúť necháme 30 min. a potom ešte 20 min. v plechu až potom dať piecť).Zatiaľ si nahrubo vymastíme plech. Keď cesto vykyslo roztiahneme ho na plech a navrch položíme kúsky masti. Pečieme na 180 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.8.2008, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ZEMIAKOVÁ POLIEVKA S BRYNDZOUPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, soľ, kôpor, mletá červená paprika 150 g bryndza 40 g údenej slaninky 20 g cibule 20 g hladká múka 1 liter vody 1 smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Slaninku pokrájanú na kocky popražíme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a necháme speniť, pridáme červenú papriku a zalejeme vodou, posolíme, pridáme zemiaky a varíme. Keď sú zemiaky takmer mäkké pridáme smotanu a rozhabarkovanou múkou a bryndzou. Necháme prejsť varom dosolíme a pridáme kôpor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2008, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, rasca, soľ, vegeta, starší chlieb alebo pečivo 6 strúčikov cesnaku 1 polievková lyžica masla 1 polievková lyžica hrubej múky 1,5 litra vody dobrý tip: pri podávaní polievky nahádžeme do nej na kocočky nakrájaný tvrdý syr a opečené pečivo tiež nakrájané na kocky POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme maslo pridáme očistený a pretlačený cesnak, pridáme múku a premiešame. Prilejeme 1,5 litra vody. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky. – uvaríme do mäkka Dochutíme vegetou, rascou, soľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
ŠPENÁTPOTREBNÉ PRÍSADY špenát maslo šľahačková smotana hladká múka + voda cesnak soľ POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazený špenát + smotana = priviesť do varu potom pridať hladkú múku rozhabarkovanú vo vode a vliať opäť priviesť do varu a pridať cesnak. Dochutiť maslom a soľou. Podávame s volskými okami a zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |