. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Beata A. (neurologia) ID 34700
Oblasť: Veľký Krtíš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.2.2008
Naposledy: 2.3.2015 9:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

270 - 280 ml mlieka, 2 PL rum, 100 g hrozienok, 250 g hladkej muky, 250g polohrubej muky, 1 drozdie Dr. Oetker, 1 vanilinovy cukor, 2 KL kypriaceho prasku, 1/4 KL sol, 2 vajcia, 100 g maslo, 60 g praskoveho cukru, citronova kora nastruhana

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prve si dame do pekarnicky mlieko a rum a rozhabarkovane vajcia, potom vsetky ostatne sypke suroviny a nakoniec si na vrch naukladame na male kusky nakrajane maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.8.2008, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrove halusky



POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka, vajce, sol, zemiaky, syrokrem, mlieko, slaninka

POSTUP PRÍPRAVY

Surove a obielene zemiaky nastruhame. Pridame hladku muku, vajce, sol a vsetko dobre zamiesame. Halusky hadzeme do osolenej vriacej vody.Kocky syrokremu si rozpustime v mlieku. Hotove halusky zmiesame so syrovou omackou. Slaninku nakrajanu na kocky poprazime, a posypeme nou halusky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bryndzove halusky



POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka, vajce, sol, zemiaky, bryndza, kysla smotana, mast

POSTUP PRÍPRAVY

Surove a obielene zemiaky nastruhame. Pridame hladku muku, vajce, sol a vsetko dobre zamiesame. Halusky hadzeme do osolenej vriacej vody.Do pekacika kam budeme halusky davat si pripravime mast s bryndzou a kyslou smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Gombolce



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, stipka soli, 1 vajce, polohruba muka, ovocie ktorym budeme gombolce plnit

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si uvarime v supke, nechame vychadnut a obielime ich. Do postruhanych zemiakov pridame stipku soli, 1 cele vajce a polohrubu muku ( tolko aby v ceste nebolo citit zemiaky ). Vsetko spolu dobre vymiesime. Cesto si vyvalkame na mukou posypanej doske rozdelime ho na niekolko casti do ktorych budeme balit nami vybrane ovocie ( ja davam slivky - kompot ).Gulky varime vo vriacej vode. Podavame poliate maslom a posypane praskovym cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

0.5 litra mlieko 2 vajcia stipka soli 10 g praskovy cukor 220 g hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny spolu dobre zmiesame a nechame v klude postat 30 minut. Potom pecieme na oleji. Moj tip palacinky sa nelepia ked nechame dobre rozpalit palacinkaren a az potom ju potrieme olejom a zacneme piect palacinky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA



POTREBNÉ PRÍSADY

- na zošuchovací plech
370 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
2 kávové lyžičky soli
40 g masla
2,5 dcl studeného mlieka

- na obyčajný čierny plech
250 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 kávové lyžičky soli
20,5 g masla
2 dcl studeného mlieka

suroviny na pizzu – olej, kečup,oregano,syr, šunka, cibuľa, olivy, ananás, šampióny....podľa vlastnej chuti a výberu

POSTUP PRÍPRAVY

Na vymastený plech a múkou vysypaný plech položíme rozvaľkané cesto. Potrieme ho olejom na olej natrieme kečup a poukladáme suroviny podľa vlastného výberu. Pizzu posypeme oreganom a dáme piecť keď je už skoro upečená posypeme ju nastrúhaným syrom a necháme roztopiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

METENÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

polohrubá múka
kvások ( 250 ml mlieko + 1 polievková lyžica cukru + droždie )
kyslá kapusta
slanina
cibuľa
bravčová masť
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Opražiť na kocky nakrájanú slaninu ( môžeme skombinovať oravskú a obyčajnú), potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľku, tiež opražíme a odstavíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si cesto, začneme rovnakým množstvom múky a kapusty ( keď je kapusta dlhá nakrájame ju na menšie rezančeky), pridáme kvások a vychladnutú opraženú slaninku a cibuľkou a soľ = podľa toho ako je slaná kapusta. Vypracujeme hladké cesto, tak stredne husté, podľa potreby pridáme múku alebo vodu. Na teplom mieste necháme vykysnúť ( vykysnúť necháme 30 min. a potom ešte 20 min. v plechu až potom dať piecť).Zatiaľ si nahrubo vymastíme plech. Keď cesto vykyslo roztiahneme ho na plech a navrch položíme kúsky masti. Pečieme na 180 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.8.2008, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

ZEMIAKOVÁ POLIEVKA S BRYNDZOU



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, soľ, kôpor, mletá červená paprika
150 g bryndza
40 g údenej slaninky
20 g cibule
20 g hladká múka
1 liter vody
1 smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku pokrájanú na kocky popražíme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a necháme speniť, pridáme červenú papriku a zalejeme vodou, posolíme, pridáme zemiaky a varíme.
Keď sú zemiaky takmer mäkké pridáme smotanu a rozhabarkovanou múkou a bryndzou. Necháme prejsť varom dosolíme a pridáme kôpor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2008, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, rasca, soľ, vegeta, starší chlieb alebo pečivo
6 strúčikov cesnaku
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica hrubej múky
1,5 litra vody

dobrý tip: pri podávaní polievky nahádžeme do nej na kocočky nakrájaný tvrdý syr a opečené pečivo tiež nakrájané na kocky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme maslo pridáme očistený a pretlačený cesnak, pridáme múku a premiešame. Prilejeme 1,5 litra vody. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky. – uvaríme do mäkka
Dochutíme vegetou, rascou, soľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

ŠPENÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

špenát
maslo
šľahačková smotana
hladká múka + voda
cesnak
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmrazený špenát + smotana = priviesť do varu potom pridať hladkú múku rozhabarkovanú vo vode a vliať opäť priviesť do varu a pridať cesnak.
Dochutiť maslom a soľou. Podávame s volskými okami a zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu