. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (monikaki) ID 34541
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2008
Naposledy: 14.12.2011 10:02
Aktualizácia: 13.12.2011 16:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

RYŽA A CESTOVINY

PASTICCIO



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g mleteho masa (hovadzieho)
500 g makaronov No 2
1 velka cibula nakrajana na drobno
1/2 hrnceka oleja alebo margarinu,sol,cierne korenie,petrzlenova vnat,
2 velke paradajky alebo 250 g paradajkoveho pretlaku
400 g postruhaneho syru(rozny druh),struhanka
BESAMELv prasku + 1 1/4 l mlieka
alebo ak nemate v prasku tak si ho vyrobime z 4 PL muky,4 PL masla,1l mlieka,sol,cierne kornie,muskatovy orech,1 hrncek postruhaneho syru,mozno pridat 2 zltka ale nie je nutne

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici si na oleji opecieme najemno nakrajanu cibulu,pridame mlete maso,1 lyzicku soli,trochu cierneho korenia,petrzlenovu vnat jemne nakrajanu,paradajky tiez najemno nakrajane alebo pretlak rajcinovy a 2 1/2 pohara vody.Nechame podusit za obcasneho zamiesania na miernom ohni kym mlete maso nevsaje vodu.cca 30 minut.Ptom nechajte trochu vychladnut.Ztial si dame varit makarony do vriacej vody,podla navodu na obale.Scedime makarony prelejeme studenou vodou.Vratime do hrnca pridame maslo alebo olivovy olej a nastruhany syr (odlozime si nabok len 2 PL syra)
Makarony dobre premiesame.Pripravime si pekac ktory najskor vymazeme a vysypeme struhankou.Najprv do pekaca rovnomerne nalozime polku z uvarenych makaronov na ne dame polku uduseneho mleteho masa,znovu druhu polku makaronov a zvysok mleteho masa.Ak to nechcete robit vo vrstvach mozete makarony premiesat v hrnci okrem syra aj s udusenym mletym masom.Ak mate hotovy besamel v prasku pripravite ho podla naodu na obale.Ak nie tak si ho urobime nasledovne:do hrnca na varici si dame maslo a pockame kym sa nerozpusti,prihodime mukupo troskach a stale miesame.Ohrejeme si mlieko.Po 2 min muka obelie,zlozime z ohna.K muke pridavame zasa za staleho miesania mlieko a koreniny.Vratime na varic po urcitej dobe nam to zhustne-mozno pridat este zltka.
Makarony v pekaci rovnomerne zalejeme besamelom a posypeme vrch zvysnymi 2 PL syra a dame piect na 200'C cca 45-60 min.podla druhu truby.Po upeceni nechame vychladnut cca 30 min a potom krajame na stvorce..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

TYROPITA-SYROVY KOLAC



POTREBNÉ PRÍSADY

300g tvarohu300g fety300g eidamumlieko2 vajicka,sol,cierne korenie,200 g masla alebo Herylistkove cesto

POSTUP PRÍPRAVY

Maslom alebo Herou si vymazeme plech alebo pekac.rozpustime si zvysne maslo.Polku listkoveho cesta ukladame list po liste na dno pekacu.Vo vacsej miske si vymiesame fetu,tvaroh a eidam spolu s 2 vajickami,solou,ciernym korenim,podla chuti a s mliekom.Aby nebolo velmi riedke.Zmes vlozime rovnomerne do pekaca na listkove cesto.Na vrch pride druha polka listkoveho cesta,ktore ukladame na plnku zasa po jednom.Pecieme na 220'C cca 45-60 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

GEMISTES



POTREBNÉ PRÍSADY

5 velkych paprik (taky tvar aby stali v pozore na plechu)
5 velkych rajcin,mensie baklazany,cukiny ak chcete
400 - 500g mleteho hovadzieho masa
2 cele vajcia,cibula,sol,petrzlenova vnat
cierne korenie,olej,3/4 hrnceka ryzi,parmezan,struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vsetku zeleninu dokladne umyjeme a odrezeme klobuciky aj so stopkou spolu.Z paradajky,z cukiny a baklazanu vydlabeme vnutrajsi obsah do jednej misky vsetko mozme dat spolu.Do plechu ukladame ako vojacikov vedla seba paradajku,papriky,cukiny a baklazan.Nicim zatial nepodlievame.Do inej vacsej misy vlozime mlete maso.Pridame k nemu 2 kompletne vajicka,nakrajanu cibulu,a napokon vnutrajsok,vydlabanu zmes zo zeleniny.Pridame k tomu sol,cierne korenie,petrzlenovu vnat (niektore grecke gazdinky pridavaju aj hrozienka)Vsetko spolu dobre premiesame najlepsie rukou.Potom to trochu opecieme na rozpalenej panvici a pridame k tomu 3/4 pohara surovej ryze.Kym nechiti color.Zlozime z ohna a nechame trochu vychladnut.Nasleduje naplnanie zeleniny touto zmesou.Po naplneni posypeme kazdy vrch zeleniny trochou parmezanu a prilozime spat klobuciky ktore sme na zaciatku odrezali.Vlozime ich do vyhriatej rury.Zeleninu podlejeme trochou oleja a poharom vody.Vrch posypeme struhankou.Pecieme na 170'C asi 40-45 min.Upecene vyberieme z rury a prikryjeme plech na 10 min cistou utierkou.Vyborne chuti s FETOU!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

ORIGINALNA GRECKA MUSAKA



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica
BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny.
Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------.
Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2008, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LAHKA JAHODOVA ROLADA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:6 vajicok 7 PL praskoveho cukru,1 PL vody, 6PL polohrubej muky,prasok do peciva,1 PL kryst.cukru
PLNKA:2 bielka,3 PL krystaloveho cukru,
jahody cca 700g
slahacka v prasku
(celkovo potrebujeme na pripravu rolady 8 vajec)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vyslahame 6 zltkov so 7PL praskoveho cukru a 1 PL vody.Potom pomali pridame 6PL plohrubej muky a trochu praska do peciva.
Zvlast v inej mise si vyslahame 6 bielkov az do snehu a k tomu pridame 1 PL krystaloveho ukru.potom zmiesame opatrne zltkovu zmes so snehom a dame piect na 200'C cca 10-15 min podla rury.Pecieme na peciacom papapieri vo vopred vyhriatej rure.
Medzitym si pripravime plnku.Rozpucime vidlickou asi 300g jahod ktore sme predtym umyli a ocistili.Do vacsieho hrnca dame zovriet vodu a ked pride k bodu varu dame na tento hrniec dalsi mensi hrniec.V ktorom mame 2 bielka ktore nad parou slahame s mixerom,postupne pomali pridavame 3PL krystaloveho cukru a a potom jahody(rozpucene vidlickou).Asi 10 min slahame kompletnu plnku nad parou.
Upecene cesto vyberieme z rury a stocime do utierky.Ked trochu vychladne stiahneme z neho papier na pecenie a zatocime ho znova do rolady.
Ked nam plnka ktoru sme pripravili nad parou dostatocne vychladne,mozme roztocit roladu a zacat plnkou natierat cesto,rovnomerne.(dost plnky vam zostane navyse ale to je o.k mozete ju potom podavat ako extra ku kolacu na tanierik ;0 )
Na jeden z koncov (dlhsia cast cesta)ukladame zvysne cele jahody.jednu vedla druhej,ak su vacsie tak ich poprekrajujeme)
Potom pomali zatocime roladu.
Vyrobime si slahacku z prasku podla navodu.Touto slahackou nozikom,lopatkou ozdobime roladu,ponatierame.Navrch rolady znovu ukladame jahody.Jednu vedla druhej ako vojacikov.Mozme dozdobit jahodovymi listkami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2011, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

GRECKY KAPUSTOVY SALAT



POTREBNÉ PRÍSADY

kapusta,cervena alebo biela polka staci
4 mrkvy
balsamico
sol,olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

je to velmi oblubene a tunajsimi grekmi hlavne v zimno-jarnom obdobi to maju ponuke v kazdej taverne.
nastruhame si kapustu na tenke pasiky,do misky salatovej pridame ku kapuste postruhanu mrkvu najemno.zalejeme BALSAMICOM,asi tak 4-5 lyzic,a olivovym olejom a trochu soli pridame ak chceme.POZOR ziadny cukor alebo slnecnicovy olej.v GRECKU Z TOHO STAVAJU LUDOM VLASY DUPKOM KED TO POCUJU ZE MI NA SLOVENSKU PRIDAVAME A J K HLAVKOVEMU SALATU NALEV KTORY OBSAHUJE CUKOR!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.2.2011, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

STAVNATY MALINOVY KOLAC



POTREBNÉ PRÍSADY

RECEPT JE Z CESKEHO MMB (povodne s jahodami ja som dala maliny)
300 g malin
lyzica skrobu
200 g hrubej muky
200 g polohrubej muky
1/2 prasku do peciva
180 g krystaloveho cukru
1 vajce
125ml rastl.oleja
250 ml cmaru
tuk na vymastenie plechu
NA DROBENKU:250 g hrubej muky
100 g masla,z chladnicky pokrajaneho na kocky
250 g krystaloveho cukru

POSTUP PRÍPRAVY

maliny posypte cukrom a skrobom(ja som mala mrazene) aby pustili stavu.muku preosejeme s praskom do peciva.v mise vymiesame,vymixujeme vajce a cukor,prisypte preosiatu muku a vlejte cmar a olej.zpracujte na cesto.plech vytrite maslom,tukom a vysypte mukou,potom nan rovnomerne rozotrite cesto.posypte polkou drobenky na to pridu maliny,je to skor malinova stava,ale vdaka drobenke sa neprepadnu do cesta,a na maliny pride druha polovica drobenky(rovnomerne na cely plech).ruru si predhrejeme na 220'C ,horkovzdusnu na 200'C.plech vlozte na prostrednu mriezku a pecte cca 30-45 minut kym drobenka nezozlatne.dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu