. .. .. .. .. .. .
. .

ORIGINALNA GRECKA MUSAKA - RECEPT 4816

Monika P. (monikaki) ID 34541
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2008
Naposledy: 14.12.2011 10:02
Aktualizácia: 13.12.2011 16:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


ORIGINALNA GRECKA MUSAKA


[ recept č. 4816 zo dňa  ]


ORIGINALNA GRECKA MUSAKA


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica
BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka


POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny.
Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------.
Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. umyjeme si a nakrajame pozdlzne cukiny


2. ocistime si zemiaky a nakrajame ich na krizalky


3. umyjeme si baklazan a nakrajame pozdlzne


4. mlete hovadzie maso ochutime bazalkou,muskatovym orechom a ciernym korenim


5. osmazime si trochu zemiaky


6. zemiaky dame na pekac


7. na zemiaky rozlozime rovnomerne baklazana tiez osmazeny


8. potom osmazenu cukinu


9. potom mlete hovadzie maso


10. posypeme jemne struhanym syrom


11. na syr pride este besamel,ktory posypeme struhankou a trochu skoricu


12.hotova,upecena musaka....Dobru chut



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< LAHKA JAHODOVA ROLADA | ORIGINALNA GRECKA MUSAKA | GEMISTES >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (7.4.2008, 17:24)
Aj ja to robievam, je to fantastická dobrotka, ja pridávam škoricu aj do mäsa aj do bešamelu, úžasne to vonia. Je to naozaj (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monikaki) ID 34541 (7.4.2008, 17:22)
FOTO PRIDAM (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu