. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denisa B. (DenaB) ID 3225
.
mimibazar.sk/denab
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.4.2006
Naposledy: 13.10.2018 20:01
Aktualizácia: 14.12.2013 11:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 54
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

Ľahká a rýchla pórová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší pór, 2 zemiaky, pšeno, 2 kocky zeleninového bujónu Natur bez glutamanu, vegeta, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto je fakt rýchlovka. Pór si pokrájame a dáme variť spolu so zemiakmi. Keď voda zovrie, pridáme 2 kocky bujónu (ja som nemala zeleninový, tak som dala iný) a 2 PL pšena. Povaríme a keď máme zemiačky mäkké, polievka je hotová. Môžme dochutiť vegetou a podľa potreby ešte dosoliť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2012, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Nakladaný encián



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks enciánu, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, čierne korenie – celé aj mleté, biele mleté korenie, chilli korenie, nové korenie, bobkový list, provensálske korenie, slnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

My sme tentoraz robili z 5 enciánov, tak je toho na fotke trošku viac. Ale recept je na 4, tak aby Vás to nepomýlilo:-)
Enciány si nakrájame na polovice, cibuľu na pásiky a cesnak na polovičky. V miske zmiešame čierne a biele korenie, chilli, papriku a provensálske korenie. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť. Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guličiek nového a čierneho korenia a bobkový list. Potom ukladáme syry, narezanou časťou hore. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec to zalejeme slnečnicovým olejom a dáme do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke a použijeme na ďalšie nakladanie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2009, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 pohár (700 ml) marhuľového kompótu, 2 ČL sódy bikarbóny POLEVA: 125 g Hery, 70 g kakaa, 210 g práškového cukru, 50 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z Receptov zo života, skúste, koláčik je vynikajúci.
Cukor a vajcia spolu vyšľaháme, pridáme šťavu z kompótu a postupne múku so sódou bikarbónou. Nakoniec pridáme marhule a všetko spolu zmixujeme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov cca 20 minút. Mierne vychladnutý koláč polejeme polevou: rozpustíme si tuk, pridáme kakao, cukor a vodu a a zohrievame. Keď začne vrieť, na miernom ohni, za stáleho miešania varíme ešte 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.5.2009, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborná omáčka z Nivy



POTREBNÉ PRÍSADY

Farfalle (alebo iné cestoviny), Niva (150 g), maslo (40-50 g), 1 a 1/2 PL hladkej múky, kukurica (1/4 konzervy), mlieko (cca 3 dcl), bazalka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode, do ktorej sme pridali olivový olej. Medzitým si pripravíme omáčku. Uvaríme si bešamel- na masle si osmažíme hladkú múku a zalejeme mliekom. Poriadne miešame až kým nám to nezovrie. Ak je omáčka veľmi hustá prilejeme ešte mlieko. Vsypeme na kocky pokrájanú nivu a kukuricu. Počkáme kým sa nám syr nerozpustí a ešte chvíľku povaríme. Nakoniec pridáme bazalku a podľa chuti soľ, ale nie veľa, kedže samotná niva je dosť slaná.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2010, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová polievka s ovsennými vločkami (alebo bez:-))



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g brokolice, 1 väčšia mrkva, 1/2 konzervy kukurice, 2 hrste ovsenných vločiek, 1/2 cibule, polohrubá múka(1 a 1/2 PL), olej, soľ, Solčanka (vegeta bez glutamanu), mletá červená paprika, majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu si rozoberieme na ružičky (ja dávam do polievky aj na kocky pokrájanú ošúpanú stonku brokolice- chuťovo je výborná), mrkvu si nastrúhame na rezance a varíme spolu v osolenej vode. Nakoniec pridáme kukuricu a ešte chvíľku povaríme. Polievku zahustíme zápražkou: na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, poprášime múkou a mletou paprikou a zalejeme vodou. Varíme ešte 10 minút, dochutíme vegetou- Solčankou a majoránkou a môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Slovenský šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

15 stredne veľkých zemiakov, 300 ml vody, 3 PL slnečnicového oleja, mleté čierne korenie, soľ, ocot, pažítka alebo cibuľka, petržlenová vňať, 1 väčšia cibuľa, 3 uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme zálievku. Vodu necháme zovrieť a pridáme 2 ČL soli, 1ČL cukru a ocot podľa chuti. Nakoniec pridáme olej a 1/4 ČL MČK. Chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. A už len pridávame ďaľšie ingrediencie: cibuľu a uhorky pokrájané na drobno, pažítku a petržlenovú vňať (ja ju má celý rok pokrájanú na drobno v kelímkoch v mrazáku, takisto aj pažítku). Šalát zalejeme zálievkou a jemne premiešame. Ochutnáme a poprípade ešte dosolíme alebo zalejeme troškou uhorkovej šťavy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.4.2010, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vyprážané kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

6 kuracích štvrtí alebo 12 dolných stehienok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, soľ, repkový plej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie štvrte rozkrojíme na 2 časti- stehienko a zvyšok a osolíme. Do rúry dáme plech s olejom a predhrejeme ju na 250 stupňov. Kým sa nám olej zohrieva, obalíme si kuracinku v trojobale: múka, vajcia zmiešané s troškou mlieka, strúhanka. Do rozpáleného oleja na plechu postupne poukladáme obalené mäsko a znížime teplotu na 200 stupňov. Sledujeme farbu a stehienka podľa toho otáčame. Ak sú pekne zlatisté, znížime teplotu na cca 150-180 stupňov, každý podľa svojej rúry a dopečieme. Celková doba vyprážania je 45 minút. Podávame so slovenským šalátom alebo zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.1.2009, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 3/4 hrnčeka kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček čučoriedok(alebo iného ovocia), 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 3/4 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja hrnček= 250 ml

POSTUP PRÍPRAVY

Ručným mixérom vymiešame cukor s vajíčkom, pridáme mlieko a olej a postupne prisypávame múku a prášok do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame čučoriedky, ktoré sme predtým obalili v hrubej múke, aby neklesli na dno formy. Formu na mufinny si vymastíme tukom a cesto nalejeme do 3/4 otvoru. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 stupňoch cca 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.12.2009, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Grahamový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody, 300 g hladkej múky T650, 200 g grahamovej múky, 2 PL oleja, 1 PL octu (ja dávam jablkový), 2 ČL soli, 1 ČL mletej rasce, 2 PL kukuričnej krupice, 1 ČL sušeného alebo 1/4 čerstvého droždia, semienka (dala som slnečnicové a ľanové)

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do pekárničky v poradí: vlažná voda, olej, ocot, múka, kukurična krupica, do jedného rohu soľ, do druhého rascu, do stredu urobíme v múke jamku, do nej dáme droždie, ktoré zasypeme múkou. Program základný, veľkosť stredná, stupeň vypečenia stredný. Po pípnutí pridáme semienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu