. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina Pavelková (martinkap) ID 30963
.
mimibazar.sk/martinkap
Oblasť: Nitra
Telefon: 0908 585 445
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.12.2007
Naposledy: 5.1.2024 20:00
Aktualizácia: 11.4.2015 22:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 112
RODINNÉ FOTOGRAFIE 48
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 47
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

TORTY

Otázka na topiacu sa K2


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CHcela by som sa popýtať, či by ste mi vedeli poradiť čo robiť, ked sa topí K2. Fakt pomooooc

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.8.2011, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jahodové Tiramisu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

- Mascarpone ( niekto dáva aj pomazánkové maslo ako náhradu- aj to je chutné ) - dlhé piškóty, uvarená káva - cukor, jahody a čerstvý žĺtok ( ja som nedala, nebola som si istá - a kto chce dá aj likériky ( pokvapká piškoty )

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme mascarpone , cukor, a žltok. Uvaríme kávu, do ktorej budeme namáčať piškoty. Začneme tak, že dno formy potrieme syrovou zmesou a ukladáme piškoty, ktoré namáčame do kávy.

- opäť jemne potrieme syrovou zmesou a poukladáme poslednú vrstvu namočených piškot.
Posypeme husto kakaom a dáme vychladiť.


http://matapecie.blogspot.com/
http://www.martinkap.estranky.sk/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.5.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaové muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

- 220 g hladkej múky - 70 g trstinového cukru - 3 PL kakaa - 2 čl prášku do pečiva - 1 čl sody bicarbony - 1 vajce, 1 acidko alebo kyslá smotana ( ja som dokonca raz použila aj šľahačku, boli jemnejšie ) - 80 g oleja (alebo roztopenú HERU )

POSTUP PRÍPRAVY

zmiešame všetky mokré suroviny - nech sa pekne spoja , v druhej miske premiešame suché suroviny a opatrne primiešame k mokrým.V tejto fáze môžete pridať ovocie, posekanú čokoládu....

Na dno košíčkov dáme zmes ja som tam dala aj čerstvé čučoriedky a zalejeme do 2/3 košíka. Ja som vrch posypala mandľami a dal piecť. Po 15-18 minutách pozrieme a ak sú hotové vyberieme. A papáme.

Ja viem že je ich u kopec a su vlastne na jedno kopyto, ale aj tak som ich dala :-)

http://www.martinkap.estranky.sk/
http://matapecie.blogspot.com/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Parížska s citrónovým korpusom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 6 vajec,150 pr. cukru, nastrúhaná kôra z jedného citróna+ trocha šťavy, 150 g polohrubej múky, 1čl.pr.do pečiva Plnka : 2 šľahačky , 200 g čokolády ( ja dávam tú z LIDLA má 52% kakaa )a trocha masla Poleva : čokoládová , podľa Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759 Poleva je uuužasná , nepraská a chutí skvele. Ja pridám ale kúúúštik cery...no nedá mi to :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme bielky. Potom dobiela žĺtky, cukor a citrónová kôra a šťava. Opatrne pridáme bielky s múkou. Pečieme asi na 170 °C.Necháme vychladnúť do druhého dňa. Korpus vyskočí dosť vysoko , takže ja som ho prezezala až na 3 časti.
Plnka:
Nad parou uvaríme šľahačku a čokoládu+ trocha masla. Keď sa to úplne rozpustí dáme vychladiť. Po vychladnutí, treba dať poriadne zachladiť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň vyšľahať. Vznikne Vám veľmi tuhý a chutný krém.

korpus prerezať, naplniť krémom- ja śom pridala aj ovocie a poliať čokoládou.Torta je svieža , nie je ťažká a veeeeľmi chutná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.4.2011, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Fantastická zelerová pomazánka-šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny : celý menší zeler, asi 25 dkg mäkkej salámy, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 syr v črievku, alebo 3 trojuholníčky, majonéza, grilovacie korenie na ochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup : zeler a salám nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a zmiešame. a papáme

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Punčová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 piškótové korpusy: •12 ks vajec •200 g kryštaového cukru •400 g múky (polohrubej )+ 2zarovnané čl.prášku do pečiva na náplne: •ríbezľový džem •0,8 l vody •0,4 l cukru •3 g agaru- alebo klasickú želatínu •žltá a červená potravinárská farba •2 citróny •podľa chuti rum

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto na piškótové korpusy. Celé vajcia spolu s cukrom vyšľaháme . Do vyšľahaných vajec veľmi zľahka ručne vmiesme preosiatu múku a ihneď cesto vlejeme do pripravených foriem . Vložíme do trúby a pečieme na cca 180°C . Upečený korpus ľahko poprášime múkou a ešte za tepla otočíme hore dnom , a tak necháme vychladnúť.
Medzitým si vo vodě rozvaríme cukor, pridáme zálievku z agaru, (želatínu podla návodu ) ve vlažnej vode, a necháme prejsť varom.
Prvý piškótový korpus rozkrojíme na dva pláty, jeden potrieme džemom a dáme na dno tortovej formy.
Do dvoch misiek nalejeme rozvar z cukru a agaru, ktorý nám medzitým trochu vychladol, jednu časť zafarbíme potravinárskou farbou do žlta, druhú do červena. Obe i zbytok číreho rozvaru dochutíme citrónovou šťavou a rumom.
Ďalší korpus nakrájame na silné plátky, ktoré máčame striedavo v žltej a červenej časti rozvaru a vykladáme nimi formu tak, aby sa dnu vytvorili farebné kocky. Priebežne prelievame čírim zbytkom rozvaru, aby byla torta šťavnatá. Nakoniec ho priklopíme druhou polovicou korpusu, ktorú sme tiež potreli džemom, naposledy prelejeme rozvarom, prekryjeme fóliou, pomocou taniera stlačíme a dáme minimálně na 3 hodiny zaležat do chladničky.
Po zaležení prelejeme cukrovou alebo fondánovou polevou a nazdobíme podľa fantázie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.3.2011, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta Hannah Montana


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kamoškina malá chcela tortu s Hannou montanou, tak som vykúúzlila - vygooglila takéto dačo a malo to úspech

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.7.2011, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dino torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

nechceli marcipánový poťah, tak som vyskúšala novú čokoládkovú polevu šľahačka + čokoláda, chuťovo bola fantastickááá- tá poleva...torta...no neviem hádam bolo dobrááá :-)

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.9.2011, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dino torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládovo-banánová torta bez marcipánu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2011, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

KITTY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový korpus, čokoládový krém, jahody, K2

POSTUP PRÍPRAVY

klasika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu