
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Černicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 1 a pol šálky polohrubej múky, 1/4 čl soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 pl práškového cukru (alebo kryštálový), 125g masla, 1 ks vajíčko NÁPLŇ: 3 šálky černíc, 2 pl práškového cukru, 2 pl kukuričného škrobu, šťava z polovice citróna, 1 dc vody POSTUP PRÍPRAVY Jednu šálku celých černíc si odložíme bokom a zo zvyšných pripravíme plnku a to jedným z nasledujúcich spôsobov: 1) Černice si odšťavíme (zbavíme sa ich zrniečok) a potom šťavu vylejeme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a vodu. Chvíľku povaríme a pridáme škrob. Škrob treba pred pridaním rozmiešať s troškou vody a za stáleho miešania vlievať do černicovej šťavy. Necháme to zovrieť a potom odstavíme. 2) Ak nemáme odšťavovač, zrniečka z černíc odstránime tak, že najskôr rozvaríme černice vo vode (aby sa rozpadávali). Potom zmes precedíme cez sitko a pretlačíme černice, aby sme sa zbavili zrniečok. Precedené černice vrátime späť do hrnca a pridáme cukor a citrónovú šťavu, chvíľu povaríme a pridáme škrob, ktorý sme vopred rozmiešali s trochou vody. Pridáme ho postupne za stáleho miešania. Necháme zovrieť a odstavíme z plameňa. Túto zmes necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto. Najskôr premiešame všetky sypké ingrediencie, potom pridáme vajíčko a maslo nakrájané na menšie kúsky. Ručne cesto vymiešame, zabalíme do fólie a dáme na pol hodinku do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2016, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |