končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Estónsky kringelPOTREBNÉ PRÍSADY Piekla som podľa tohto receptu, len som pridala trošku viac mlieka, cesto bolo s tými 250 ml nespracovateľné :) http://www.mamincinyrecepty.cz/mazance-zaviny-buchty/estonsky-kringel POSTUP PRÍPRAVY Jeden bol so škoricou, jeden s orechami, okamžite obidva zmizli :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ÚlikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: nasekané orechy 20dkg, práškový cukor 5dkg, žĺtok 1ks, Krém: maslo 12,5dkg, žĺtok 1ks, horúce mlieko 3 lyžice, práškový cukor 10dkg, rum (alebo vaječný likér) POSTUP PRÍPRAVY Robila som ich prvýkrát, skúsila som podľa receptu http://www.nebickovpapulke.sk/recept/nepecene-osie-ule, sú vynikajúce :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Piekla som podľa tohto receptu http://www.receptynakazdyden.cz/recept/tvarohove-rezy-1 POSTUP PRÍPRAVY Na cesto som po upečení ešte natrela domáci pikantný džem, koláčik je úžasný, odporúčam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.9.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Juhoslovanské mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové (morčacie alebo kuracie mäso), zemiaky, olej, cibuľa, cesnak, čierne korenie, soľ, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepeme a nakrájame na menšie kúsky, rezance alebo štvorčeky. Kúsky posolíme a okoreníme. Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Posolíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné prúžky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak na oleji opražíme do zlatova. Keď to už vonia, odstavíme a premiešame z cca polovicou zemiakov. Vysypeme zemiaky na pekáč, na to poukladáme rovnomerne kúsky mäsa. Poslednou vrstvou bude druhá polovica zemiakov. Nakoniec to celé zalejeme sladkou smotanou, podľa množstva ostatných surovín pol téglika alebo aj celý. Pečieme cca 45 minút na 200°C zakryté (prekryla som to alobalom), potom odkryjeme a necháme, nech to ešte chytí farbičku :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hnetený jablkový koláč - ako od babičky :)POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 Heru (palmarín), 2 vajcia, 100 g práš. cukru, 1/2 práčku do pečiva (môže aj o kúsok viac) POSTUP PRÍPRAVY Cesto sa vyhnetie, rozdelí na 2 časti. Rozvaľká sa prvá časť, uloží na vymastený plech, dáte plnku, či už jabĺčka alebo tvaroh, ja som cesto najprv posypala pomletými orechami a až potom dala podusené jablká. Tak sa uloží druhá rozvaľkaná časť cesta. Vrch popichajte vidličkou a môžte potrieť ešte smotanou na varenie. Pečie sa na 180°C, čas sa neodvážim povedať, lebo som popri tom robila ešte segedín. Skrátka, uvidíte, že už to má farbičku, prípadne môžte odkrojiť rožtek z koláča, či je už mňam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.1.2016, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na hriankachPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kusy kuracích pŕs, 250 ml sterilizovaného hrášku, 1 malá konzerva paprikovej nátierky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica karí korenia, 1 lyžica hladkej múky, strúhaný syr, príloha - 8 krajcov chleba, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na pásiky. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a necháme chvíľu postáť. Potom ho na oleji krátko opražíme zo všetkých strán, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Do mäsa vmiešame paprikovú nátierku a prilejeme 200 ml vody, v ktorej sme rozmiešali múku. Miešame, kým šťava mierne zhustne, pridáme scedený hrášok a necháme ešte prehriať. Podľa chuti dosolíme. Na chlebík vo vajíčku nemusím pridávať postup, že :) Na záver mäsko posypte strúhaným syrom. Hrášok dávam mrazený, ten z konzervy má takú mŕtvolnú farbu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovo-tvarohový koláč - úúúžasný!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pečený podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=320 POSTUP PRÍPRAVY Takýto chutný koláčik som už dávno nejedla - perfektne pospájané chute :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla "podbitá" fazuľaPOTREBNÉ PRÍSADY konzerva červenej fazule, bobkový list, mleté čierne korenie, mletá rasca, mlieko, pochúťková smotana, hladká múka, mletá červená paprika, cibuľa, maslo... a sůůůůl :) POSTUP PRÍPRAVY Do cca 1/2 l vody 1 bobkový list, trochu mletej rasce a mletého čierneho korenia, nechať prejsť varom, pridať jednu konzervu červenej fazule, chvíľku povariť. Približne jednu kopcovitú lyžicu hladkej múky rozrobiť s 200ml mlieka a 250 pochúťkovej smotany, polievku odstaviť, aby sa smotanka nezrazila a pomaly za stáleho miešania vliať do polievky. Jednu cibuľu porezať a popražiť na cca 100 g masla (neviem to odhadnúť :)), keď to už dobre vonia, odstaviť a pridať mletú červenú papriku, nech to má farbu. Polievku osoliť a prepasírovať cibuľku s maslom, nech do polievky ide len fajnové masielko, cibuľa tam nemusí strašiť. Podávať s chlebom, plackami..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2014, 7:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos na masle s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Odkukané z "Irenkine dobroty" POSTUP PRÍPRAVY Lososa pokvapkáme citrónom, pokoreníme, posolíme a necháme odležať /pár hodín/. Na panvicu dáme trochu oleja a masla a opečieme lososa, vyložíme a udržujeme v teple. Na masle /alebo vo výpeku/ opečieme nadrobno nakrájané rajčiny, posypeme strúhaným syrom, zalejeme šľahačkovou smotanou a dochutíme korením čiže oregano, čier. korenie a zjemníme ešte s trochou masla. Ako príloha môžu byť pečené zemiaky. Použila som cherry paradajojky, sú teraz v zime sladšie ako obyčajné, preliala som ich vriacou vodou a olúpala a namiesto oregana som dala provensálske korenie - omáčka je mňamková :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2013, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Námornícke mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g brav. mäsa, olej, soľ, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, 20 g hl. múky (alebo maslo na zahustenie), 2 lyžice kečupu, 1 dl vývaru, 1 dl červeného vína POSTUP PRÍPRAVY Z mäsa nakrájame malé kúsky, dáme na rozpálený olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ, korenie a restujeme. Pridáme kečup, vývar a víno a varíme. Do hotového pridáme maslo na zahustenie (alebo hl. múku). Podávame so zemiakovým pyré, kyslou uhorkou a vareným vajkom. Ja som to strčila do tlakového hrnca. U nás sa toto jedlo varí už roky, mňamkové je to :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.1.2016, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |