Alena B. (Sue1) ID 28097 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)
Námornícke mäsko
[ recept č. 51845 zo dňa 7.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g brav. mäsa, olej, soľ, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, 20 g hl. múky (alebo maslo na zahustenie), 2 lyžice kečupu, 1 dl vývaru, 1 dl červeného vína
POSTUP PRÍPRAVY
Z mäsa nakrájame malé kúsky, dáme na rozpálený olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ, korenie a restujeme. Pridáme kečup, vývar a víno a varíme. Do hotového pridáme maslo na zahustenie (alebo hl. múku). Podávame so zemiakovým pyré, kyslou uhorkou a vareným vajkom. Ja som to strčila do tlakového hrnca. U nás sa toto jedlo varí už roky, mňamkové je to :) |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (5.2.2013, 10:53) |
vyzera velmi dobre, vyskušame na nedelu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eliška V. (eliska07) ID 118224 (5.2.2013, 10:48) |
Mäsko bolo vynikajúce, ale ja som dávala vyše kila mäsa, 2,5 dcl vývaru - hovädzieho a 1 dcl červeného vína. Chutilo fantasticky - vďaka tomu vývaru mi to trošku pripomínalo hovädzí guláš - hodila by sa k tomu aj knedľa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eliška V. (eliska07) ID 118224 (31.1.2013, 12:05) |
Ten vývar - prosím - to je aký - mäsový (kurací, hovädzí, zeleninový)? Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena B. (Sue1) ID 28097 (31.1.2013, 12:20) |
Ja som dávala hovädzí alebo hoci aj slepačí, len zeleninový nie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eliška V. (eliska07) ID 118224 (31.1.2013, 13:04) |
Ďakujem Cez víkend vyskúšam uvariť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena B. (Sue1) ID 28097 (31.1.2013, 12:21) |
No ako? Chutilo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |