končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Filé na horčicovom maslePOTREBNÉ PRÍSADY plátky rybieho filé, 400g mrkvy, jeden por, 3 PL masla, 250ml zeleninového vývaru, 1 PL horčice, 1 PL kôpru, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska a pór tiež. Na 2PL masla mrkvu spolu s pórom podusíme do makka, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom a necháme prevrieť. Hotovú zmes aj so šťavou vylejeme do zapekacej misy.Zvyšné maslo zmiešame s horčicou a posekaným kôprom. Umyté a osušené filé osolíme, okoreníme a potrieme maslovo-horčicovou zmesou a uložíme na zeleninu v zapekacej miske. A už len dáme zapiecť do rúry na takých 170 st. Ja som k tomu podávala opekané zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2015, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Rožteky máčané v rumovom maslePOTREBNÉ PRÍSADY 500g masla, 6žltkov, 220ml mlieka,500g hl.múky,sol, štipka citronovej kôry,30g droždia, 250ml rumu, 200g práš. cukru POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme 250g masla a vymiešame ho so 4 žltkami do peny.Pridáme vlažné mlieko, múku štipku soli citr. kôru a droždie. Nemusíme robiť kvások , droždie zapracujeme priamo do cesta.Urobíme cesto. Cesto dáme na pomučenú dosku a narežeme asi na 50 kúskov a necháme vykysnuť. Z každeho kuska urobíme guličku a potom valčekom vytvarujeme na trojuholník a zrolujeme na rožok.Plech vymastíme tukom a ukladáme rožky.Zvyšné 2 žltky rozšlaháme a potrieme rožteky. Zas necháme troch vykysnúť.Pečieme v rure na 230 stupnov do zlata.Zvyšné maslo roztopime a pridáme rum. Rožky po upečení ešte teplé natrieme rumovým maslom a obalíme v práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2009, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Šťavnaté rumové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g nadrobno nakrájaného sušeného ovocia, 2 PL rumu 1PL medu, marina keksy, čokoládová ryža na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY Sušené ovocie premiešame s rumom a medom. Nadrvíme Marína keksy podla potreby aby sa dobre tvarovali guličky a obalíme v čokoládovej ryži alebo celé namáčame v roztopenej čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové hrudky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mliečnej čokolády, 300g horkej čokolády, 250g masla, 200g ovsených vločiek, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Ovsené vločky nasucho opražíme a necháme vychladnuť. Nalámanú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vmiešame vločky a vanilkový cukor.Zmes necháme vychladnúť. Ked zmes začne tuhnuť vytvoríme guličky a dáme ich na foliu alebo celofán stuhnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížske kockyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 440 ml muky, 200ml práškového cukru, 110ml oleja, 220ml mlieka, 3lyž. kakao, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka KREM:400ml smotany na šlahanie 33%, 2 čokolady Ľadové gaštany, čokolada Margot na postruhanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladke cesto, ktoré vylejeme na plech a dáme piecť. Smotanu dame do hrnca zohrievať a do teplej nalameme ľadove gaštany a asi minutu povaríme. necháme poriadne vychladnuť môže byť v chladničke aj do druhého dňa a potom mixérom šlaháme asi 5minut na najvyšších otáčkach. Smotanový krém dáme na vychladnutý korpus a postruhame čokoládu Margot. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajnové orechové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 40dkg poloh.muky, 1 palmarin, 15dkg práškový cukor, 4 žltky, 1 prašok do pečiva, mleté orechy podla potreby džem POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto okrem okrem orechov a džemu zmiešať a vypracovať hladké cesto, ktore treba rozdeliť na tri časti.Vyvalkame si jednu časť cesta a dame na plech. potrieme džemom a dame časť orechov s cukrom . Na to dáme druhý plát cesta a znova potrieť džemom a na to orechy.Na vrch priložime tretí plát cesta poprepichujeme vidličkou a dame piecť. Medzi tým si vyšlaháme zo 4 bielkov sneh spolu s 20dkg praškoveho cukru. Ked je koláč skoro hotovy vyberieme z rúry a vrch potrieme dzemom a dame na to sneh a este chvílu pečieme kym sa vrch nepripečie do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzke karamelové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť. PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém. KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medove rezy s piškotamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hl. múky, 1 vajce, 80g kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 1 čaj. lyž. sody bikarbony, 50g Hery, 3 lžice mlieka PLNKA: 1 L mlieka, 12 lyž. muky,2 lyž. zl. klas, 150g práškovy cukor, 150g Hery, 3 bal. piškoty, mlieko na namačanie piškôt, trošku rumu, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: V mlieku rozmiešame vajce, pridame ostatne prísady okrem muky a uvarime. Ked zmes vychladne vmiešame muku a vypracujeme hladke cesto. Rozdelime na polovicu a každu rozvalkame a upečieme na menšom plechu. PLNKA: Z mlieka, múky a zlatého klasu uvaríme kašu a ked vychladne primiešame cukor a Heru. Na jeden plat natrieme časť plnky a na to poukladame poškoty namočene v mlieku s rumom.Na piškoty dame plnku a zas druhu vrstvu piškoty. Na ne zvyšok plnky a druhý plát cesta. Potom už len poliať čokoladovou polevou. Dobru chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marinované reznePOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 vajička, vegeta, kari, majoranka, sol, mlete č. korenie, ml. červena paprika, trochu muky a samozrejme rezne. POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka a ostatne suroviny zmiešajte a urobte z toho taku marinadu, do ktorej date na hodinu rezne. Potom už len šup na olej a vypražiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Taškentská roštenkaPOTREBNÉ PRÍSADY roštenka, vegeta, trochu kari, maslo, olej, horčica, 1dcl smotany POSTUP PRÍPRAVY Roštešnku narežeme na rezne. Vegetu a kari zmiešame a v tom obalime rezne a dame do hrnca s roztopenym maslom na 2hodinky do chladničky.Potom mäsko prudko opečieme a podlejeme vodou a dusime do mäkka.Prichutíme horčicou a zalejeme smotanou ak treba tak trošku zahustiť. Podavajte s knedlikom alebo kto čo ma rad. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |