končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
KrémešPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto 20dkg masla ( Hera, ....) 15dkg prášk. cukru 1L mlieka 3 žĺtka 2 Zlaté klasy 2 PL polohrubej múky 2 smotany na šľahanie 2 vanilínové cukry POSTUP PRÍPRAVY Cesto si rozdelíme na polovicu, obe rozgúľame a popicháme vidličkou. Jednu polovicu si pred upečením rozrežeme na štvorčeky. Dáme si uvariť 3/4 L mlieka, v 1/4 L mlieka rozšľaháme žĺtka, zlaté klasy, polohr. múku. Prilejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú dáme vychladnúť. Vymiešame si cukor s maslom, a postupne pridáme vychladnutú kašu. Natrieme na plát. Potom si vyšľaháme šľahačky s vanilínovým cukrom a natrieme na plnku. Na šľahačku si poukladáme štvorčeky s cesta. Posypeme práškovým cukrom a dáme do chladu. Prajem dobrú chuť:-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 18.5.2019, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Chalupárske buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 50g masti, 50g masla, 3dl mlieka, 1 vajce a 1 žĺtok, 4 lyžice cukru, kocka droždia, marmeláda, nutela na plnenie, 100g na pomastenie POSTUP PRÍPRAVY V šálke teplého mlieka rozmiešame lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. V teple necháme vykysnúť kvások. Múku zmiešame so zvyšným cukrom, vajciami, kváskom, zvyškom teplého mlieka, masťou, maslom a varechou vypracujeme hladké cesto. Posypeme ho múkou a prikryjeme utierkou. V mise na teplom mieste necháme kysnúť. Asi po hodine kysnutia pripravíme buchty. Lyžicou vykrojíme cesto, na pomúčenom lopáriku ho sploštíme, vložíme do neho lyžičkou náplň, zbalíme a v dlani zaoblíme. Rozohriatym tukom vymastíme pekáč, každú buchtu omastíme po všetkých stranách, aby sa nezlepovali. V pekáči a teple necháme 15 minút kysnúť a potom vložíme do horúcej rúry. Upečieme do zlatista a ešte horúce buchty potrieme zvyšným tukom. Vychladnuté posypeme cukrom:-)) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.6.2012, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g gašt. pyré ( 2 kocky) 150g detských piškót 150g prášk. cukru 2 bal. vanilk. cukru 125g masla pár kvapiek rumu Poleva: 100g čokolády 40g stuž. tuku 1 lyžica oleja POSTUP PRÍPRAVY Pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom. Pridáme prášk. a vanilk. cukor. Dáme do chladu na 2 hodiny. Tvarujeme guľôčky asi 2,5 cm priemer a ukladáme na mastný papier na pečenie. Polevou oblievame každú guľôčku. Do každej guľôčky môžeme vložiť mandľu. Servírujeme v košíčkoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2011, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg polohr. múky, 25 dkg prášk. cukru, 25 dkg banánov ( vážiť aj so šupkou 2-3 ks, najlepšie sú tie, keď šupka začína hnednúť a deti ich už nechcú jesť), 1 HERA, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žľtky, očistené rozmixované banány, postupne múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme 1 hodinu vo vyhriatej rúre na 15O°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |