končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
TORTY |
...Slaná torta môjho syna.....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ************************** POSTUP PRÍPRAVY ********* túto tortu spravil syn manželovi k narodeninám***************** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2010, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fašiangové fánky (chrapne) na 1***POTREBNÉ PRÍSADY 440g hladkej múky, 250g tvarohu (ja som použila hrudkovitý z Lidla),100g tuku (Hera,Palmarin), 4 celé vajíčka, štipka soli, 4PL bieleho vína (alebo umu), 2 KL prášku do pečiva alebo sody bikarbony. Na obaľovanie práškový cukor, 2 vanilkové cukre, 2 KL škorice. POSTUP PRÍPRAVY Maminky, tieto fánky som objavila niekde v denníku, dnes som ich vyskúšala, niečo som pomenila v pôvodnom recepte, a výsledok je fantastický!!! Fánky sú jemnučké, nadýchané, makkučké vo vnútri, vôbec necítiť olej z vyprážania, no proste super. Určite vyskúšajte! Tak poďme na to: Z uvedených surovín vypracujeme cesto,ktoré necháme na prac.doske oddychovať 2 hodiny-prípadne aj viac (ja som ráno cesto spracovala a na obed vyprážala....). Rozdelíme ho na polovicu a postupne vyvaľkáme na cca 0,5cm hrúbku. Potom radielkom-alebo len nožom- pokrájame na štvorce,či iné tvary, v strede tiež ponakrajujeme a vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji . Je fajn, ak do oleja na panvici pridáte aj nakrájanú surovú mrkvu, saje pach z oleja a fánky nebudú olejom napáchnuté. Hotové fánky vyberieme na tanier vyložený servítkou, kde trošku servítka vysaje prebytočný olej - a po chvílke ich obalíme v zmesi cukru so škoricou. A hotovo! Je toho celkom slušné množstvo, ale miznú rýchlosťou blesku.....Mňnaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2010, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VIANOČKA - "maxi", lacná, chutná..:-o)POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1,5 dl oleja, pol vrecúška PDP, 3 PL cukru, pol kocky droždia, 2,5 dl vlažného mlieka, štipku soli, hrozienka, štipku mletého muškátového kvetu, citronová kôra alebo príchuť, navrch posekané mandle alebo orechy. POSTUP PRÍPRAVY Viem,že je tu veľa receptov na vianočku, viaceré som vyskúšala, sú výborné - ale pridávam aj vianočku,ktorú robím najčastejšie (snád aspon pre vašu inšpiráciu). Takže: z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré NENECHÁME kysnúť, ale ho hned rozdelíme na tri časti, ktoré ušúľame a klasicky zapletieme do vianočky. Preložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie, a potrieme olejom. Necháme kysnúť cca 30 minút. Potom potrieme vajíčkom, posypeme mandlami alebo orieškami a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na cca 40 minút - pekne do zlatohneda. Je lahodne mäkkučká, vláčna, mňam. Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 12.11.2012, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta k narodeninám našich synov :-o)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY Klasický "punčák", potiahnutý varenou modelovacou hmotou, zdobený krémom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 23.8.2009, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy - jednoduché a lacnéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:4 bielky, 300g kryštálového cukru, 1 dl oleja, 2 dl minerálky, 150g kokosu, 250g polohrubej múky a 1 PDP. Poleva: 4 žĺtka, 190g práškového cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Príprava tohto koláčika je naozaj jednoduchá, myslím si,že tu nie je čo pokaziť. A čo ja oceňujem, je naozaj rýchlo hotový...:-o))) Takže: Vyšľaháme 4 bielky s 300g kryš.cukru, postupne pridávame olej, minerálku, kokos a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme (ja som piekla pri teplote 190 stupňov cca 40 minút, ale treba pre istotu skúsiť špáratkom). Kým sa cesto pečie,pripravíme si polevu - vymiešame žltka s práškovým a vanilkovým cukrom. Túto polevu vylejeme na horúci upečený koláč a rýchlo rozotrieme. Necháme pomaly vychladnúť, poleva nám pekne zaschne. Ja som ešte povrch zákusku pofrkala čokoládou na varenie. Verím,že vám koláčik bude chutiť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 4.7.2014, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura so syrovou perinouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kura, 400-500g údeného (ja som dala neúdený) syra, 4-5 dl mlieka, 4 vajcia, soľ, čierne korenie, 3 väčšie strúčiky cesnaku, 1 prášok do pečiva, 50g hladkej múky. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som pripravovala podľa nedávno uverejneného receptu v jednom ženskom časopise, vyskúšajte ho tiež ... Umyté kura rozporciujeme, posolíme, okoreníme. V miske rozmiešame vajíčka so soľou, pridáme mlieko, najemno nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a nakoniec múku,v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. V tomto cestíčku namáčame kuracie kúsky a ukladáme na vymastený pekáč. Určite vám syrová zmes aj ostane, tú vylejeme navrch a šup do rúry piecť. Ja som to piekla na 200 stupňoch cca 1 hod. 15 min., uvidíte podľa sfarbenia. Syrová zmes sa krásne nafúkne a kura je akoby pod perinou. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou,či šalátom. Prajem dobrú chuť...O-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
NAŠIM SYNOM K NARODENINÁM :o)))PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus- dvojitá dávka, krém - parížska šľahačka, čokoládová poleva a ozdoby z falošného marcipánu....:o))) POSTUP PRÍPRAVY Kedže naši synovia oslavujú takmer v rovnaký deň, rozhodla som sa prvýkrát na takúto tortu pre oboch .... Ja viem,že tu v receptoch sú iné macherky na pečenie torty, ale aj tak sem vkladám svoj skromný výtvor... Dúfam,že tortička bude chutná, zajtra ju načneme.... Týmto dakujem všetkým cukrárkam z MMB, ktoré ma inšpirovali svojimi receptami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |