končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborný zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky 3 uvarené, nastrúhané väčšie zemiaky 3 polievkové lyžice octu 3 malé lyžičky soli 1/2 l teplej vody 1 kvasnice 3 malé lyž. kmínu sezamové, ľanové, dyňové, slnečnicové (čo máš) semienka. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do misky dám múku, do prostriedka jamku, do nej 1 ML cukru a kvasnice a zaliať teplou vodou, až vykysnú, pridám všetko ostatné a dobre vyhneteme. Necháme odležať asi 1/2 až 3/4 hod. Potom urobíme 2 bochníky a dáme ny vymastené plechy, kde ich necháme ešte 1/2 hod. kysnúť. Potom natrieme slanou vodou a môžme poprepichovať vidičkou, ale aj nemusíme. Želám Vám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2009, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
LangošePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múky špeciálky (hladkej), 1/2 l mlieka, 10 Dkg kvasníc, trochu cukru, 1 vajce,1 PL soli, 1/2 malej lyžice sódy bikarbóny, 1malá lyžica octu, troška kmínu, 1 pochúťková smotana, cesnak podľa chuti, kečp, syr, tatárska omáčka. POSTUP PRÍPRAVY Z prísad spracujeme cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť, (cesto je potom možné uložiť i do ľadničky). Urobíme si guľky z cesta vo veľkosti päste, tie roztiahneme do požadovanej veľkosti a opečieme na oleji, potrieme rozmačkaným cesnakom zmiešaným zo soľou, príp. môžme nastrúhať na ešte teplý korpus eidamský syr či pridať kečup, tatárku, majolku, proste to čo máte radi. Dobrú chuť Vám prajem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý KREMEŠPOTREBNÉ PRÍSADY 1ks lístkového cesta, 6 bielok, 35dkg kryštálového cukru, 8 dcl vody, 3 zlaté klasy. POSTUP PRÍPRAVY Najprv vyvaľkáme cesto , ktoré dáme na plech a upečieme. Upečené dáme vychladnúť. Ušľaháme 6 bielok a pri konci šľahania pomaly prisýpame 20dkg. kryš. cukru. Uvaríme puding : 8 dcl vody v ktorej rozmiešame 3 zlaté klasy a 15 dkg kryš. cukru. Ešte horúce vylejeme do ušľahanéhop snehu a dobre premiešame alebo spolu vyšľaháme. Vylejeme na cesto a necháme vychladnúť. Medzi tým si ušľaháme 2-3šľahačky spolu so stužovačom a natrieme na vychladnutý puding. Nakoniec posypeme posekanými orechami , alebo grankom. Navrch už líst. cesto nedávam, lebo aj aj tak nikto neje :o)). Prajem Vám dobrú chuť!!! Je naozaj výborný :-). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.3.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA PRE LABUŽNÍKOV, TROCHU INAKPOTREBNÉ PRÍSADY 4l zaváranej kyselej kapusty, 3/4 kg ryže, asi 6 väčších klobás, sladká smotana , cibuľa, masť, soľ, vegeta, cukor , ocot. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme trochu oleja , kto má rád cibuľu si môže pridať cibuľku pokrájanú na kocka a podusíme. pridáme asi 3 pol.lyžice kryštálového cukru a roztopíme na karamel. Na to dáme scedenú kapustu , podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou. Dusíme asi 1/2 hod., v prípade potreby pridáme ešte trochu vody a dochutíme cukrom , poprípade octom. Ryžu si uvaríme bežným spôsobom. Podusíme cibuľku potom pridáme umytú a prebranú ryžu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou do výšky asi 1,5cm nad ryžou. osolíme a ovegetíme a počas dusenia niekoľko krát premiešame. Medzi tým si klobásky nakrájame na kolieska. Nachystáme si veľký plech, ktorý len jemne vymastíme, ale aj nemusíme :o)). Polovicu uvarenej ryže dáme na plech, na ňu si naukladáme plovicu nakrájaných klobások a potom polovicu podusenej kapusty (bez vody, tá by mala byť vyparená :-)). Potom postup zopakujeme ( ryža , klobása, kapusta). Nakoniec celé polejeme šľahačkou a dáme zapiecť. Prajem Vám dobrú chuť! Je to vynikajúce :o))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.9.2009, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |