
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Kandizovane cirtonove kolieska v cokoladePOTREBNÉ PRÍSADY 2 citrony, 2 pohare cukru, cokolada, ladova voda , soda bikarbona a citronova stava na umytie citronov POSTUP PRÍPRAVY Citrony dokladne umyte (rozpustite sodu bikarbonu vo vode, pridajte citronovu stavu a namocne citron , potom ho ocistite kefkou a oplachnite). Ciste citrony nakrajajte na 3mm hrube platky, odstrante kostky. vlozte citrony do sitka a ponorte na 1-2 minuty do vriacej vody. Potom ich ponorte do ladovej vody a ked su chladne, nechajte dobre odkvapkat (toto odstrani horku chut). Pripravte syrup z horucej vody a cukru (1:2) v nadobe so sirokym dnom a ked sa cukor rozpusti, pridajte kolieska tak aby sa neprekryvali a boli uplne ponorene. Pomaly nechajte varit 2 hodiny (dajte pozor aby sa vam neskaramelisovali - ak treba pridajte vodu a cukor v pomere 1:2) Uvarene citronove kolieska poukladajte na mriezku, silikonovu podlozku alebo pekarensky papier a nechajte vysusit - asi 12 hodin. Potom mozte kolieska namocit do krystaloveho cukru alebo rozpustenej cokolady. Syrup co sa zvysil nevyhodte, mozete ho pouzit do kolacov miesto lekvaru alebo v nom uvarit takym istym sposobom citrusovu koru nakrajanu na tenke pasiky a ked hotova namacat v cukre alebo cokolade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.12.2014, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Trblietave citronove hviezdickyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 160g hladkej muky * 100g masla * 65g cukru * nastruhana kora s jedneho citrona * stava s polovicky citrona * jedno velke zltko* 1/2 cajovej lyzicky prasku do peciva* poleva: 4 lyzice preosiateho praskoveho cukru* stava s polovice citrona * kvapka zltej potravinarskej farby (nemusi byt)* na ozdobenie: lyzica krystaloveho cukru * kvapka zltej potravinarskej farby ( 24 kusov) POSTUP PRÍPRAVY Vsetko spolu zmiesat a vymiesit na hladke cesto, potom ho rozvalkat na 3-4mm hrubku a povykrajovat hviezdicky. Prelozit ich na pekarsky papier na plech a upiect v rozohriatej rure na 180 stupnov. (5-6 minut). Ked kolaciky vychladnu pripravit polevu s citronovej stavy, farby a praskoveho cukru (vymiesat na hladko - ak treba pridat cukor alebo citronovu stavu kym nedosiahnete hladku vlacnu polevu). Do polevy namocit jednu stranu hviezdiciek a nechat trochu zaschnut - potom posypat krystalovym cukrom (ten mozete zafarbit na zlto dopredu). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Jednoduche kokosove nepecene venceky na stromcekPOTREBNÉ PRÍSADY Kokosova mucka 100g * Biela cokolada 200g * Cukrarske gulicky * Stuzka * (12 kusov) POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchy recept na chutne ozdobky. Roztopenu cokoladu zmiesame s 95g kokosu a ukladame lyzicou kopky na pripraveny papier alebo silikonovu podlozku. Opakom drevenej varesky urobime do prostriedku dierky a vytvarujeme pekne venceky. Posypeme zvysnym kokosom a ozdobime cukrarskymi gulockami. (Pre zmenu mozte do zmesy pridat zelenu potravinarsku farbu a zdobyt cervenymi gulkami). Nechame stuhnut a zaviazeme stuzku na zavesenie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2012, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Fondan s bielou cokoladou, brusnicami a pistaciovymi orieskamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bielej cokolady * 400g salka * vanilkovu prichut * za hrst susenych brusnic * za hrst pistaciovych na sucho oprazenych nesolenych orieskov (50 kusov) POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchy a rychly recept na uzasne chutne a krasne vianocne cukrovinky:) Pripravte si nadobu do ktorej date fondan vychladnut - moze to byt silikonova forma alebo nadoba vystlana papierom na pecenie. Nad parou nechate roztopit bielu cokoladu. Pridajte salko a dobre premiesajte. Pridajte vanilkovu prichut, brusnice a pistaciove orechy (nechajte si par na ozdobenie). Vylejte zmes do formy a ozdobte vrch. Dobre nechajte vychladnut pre krajanim. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 16.12.2012, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vianocne medovniky s okienkomPOTREBNÉ PRÍSADY Pripravene vychladnute oblubene medovnikove cesto * Bielkova poleva na zdobenie ( podla vkusu-nemusi byt) * Papier na pecenie * Rozne formicky na vykrajovanie * Balik tvrdych farebnych cukrikov * Stuzka POSTUP PRÍPRAVY S cesta vyvalkaneho na 3-4mm povykrajujeme rozne tvary a prelozime na pripraveny papier. Ked su na plechu dalej povykrajujeme mensie tvary v prostriedku a slamkou urobime dierku pre stuzku. Pecieme na 180 stupnov 4 minuty. Po 4 minutach vyberieme z rury a do vykrojenych okienok vlozime cukrik. Dalej pecieme 2-3 minuty. Kolaciky nechame dobre vychladnut a ozdobime bielkovou polevou. Na koniec zavesime na stuzku a vonave ozdobky na stromcek su hotove:). Tie tvrde cukriky sa rozpustia za 2-3 minuty, ak by boli dlhsie stmavnu a prihoria. Ak chcete effekt ako vitraz- rozdrvte cukriky a dajte niekolko farieb do prostriedku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.12.2012, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |