Jo R. (Llaela) ID 261426 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Vianocne medovniky s okienkom
[ recept č. 51039 zo dňa 22.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pripravene vychladnute oblubene medovnikove cesto * Bielkova poleva na zdobenie ( podla vkusu-nemusi byt) * Papier na pecenie * Rozne formicky na vykrajovanie * Balik tvrdych farebnych cukrikov * Stuzka
POSTUP PRÍPRAVY
S cesta vyvalkaneho na 3-4mm povykrajujeme rozne tvary a prelozime na pripraveny papier. Ked su na plechu dalej povykrajujeme mensie tvary v prostriedku a slamkou urobime dierku pre stuzku. Pecieme na 180 stupnov 4 minuty. Po 4 minutach vyberieme z rury a do vykrojenych okienok vlozime cukrik. Dalej pecieme 2-3 minuty. Kolaciky nechame dobre vychladnut a ozdobime bielkovou polevou. Na koniec zavesime na stuzku a vonave ozdobky na stromcek su hotove:).
Tie tvrde cukriky sa rozpustia za 2-3 minuty, ak by boli dlhsie stmavnu a prihoria. Ak chcete effekt ako vitraz- rozdrvte cukriky a dajte niekolko farieb do prostriedku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
. |
![]() |
(viac informacii a obrazkov o par dni) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (17.12.2012, 15:10) |
Chcem len v dobrom upozorniť, že ak nemáte 100% sucho (vlhký vzduch, ak vetráte dobre sa vždy v byte nachádza), cukríkové okienko sa začne praskať a lepiť a keď visí, tak pomaly aj stekať. Ja som to piekla, nie podľa tohto receptu, ale použila som bonpari a skúšala som, čo s tým vzduch spraví. Efekt vydržal, keď boli perníčky zabalené v celofáne, najlepšie po samom. Perníček bez celofánu zavesený na svietniku mi po týždni pomaly nenápadne začal kvapkať(z bonparovej hmoty) Inak je to krásne. Ja som ich porozdávala, ale keď mi volali, že si ich chcú povešať na stromček neodporučila som to. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jo R. (Llaela) ID 261426 (17.12.2012, 15:51) |
Dobre upozornenie . Myslim ze to zavysi na cukrikoch. My pouzivame take maksie na tie medovniky co budeme jest a tvrde na tie co zavesime. Ak su cukriky lepkave ked sa rozbalia- bude to stekat, ale ak su uplne tvrde a nelepia sa- vydrzi to, len sa nedaju jest. Robime takto aj okienka na medovnikovu chalupku a mame okna stale otvorene. Asi je najlepsie urobit test dopredu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (12.12.2012, 16:56) |
sú veľmi vydarené, ďakujem za dobrú radu, ja som dnes piekla podľa iného receptu a naozaj sú stmavnuté, musím zajtra urobiť podľa teba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (3.12.2012, 19:33) |
výborný napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (monniqa) ID 236912 (24.11.2012, 13:40) |
paráda |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (23.11.2012, 12:15) |
vyzerá to užasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (22.11.2012, 19:48) |
Ahoj, Jo. Tento recept si už aj vyskúšala? Vyzerá to veľmi efektne. Mohla by si bližšie opísať, o aké cukríky ide? Oni sa tam rozpustia v tom "okienku"? či ako vznikne taký efekt? lebo tu sú vlastne zaliate do tvaru hviezdičky. a ešte sa chcem spýtať na bielkovú polevu. ja ju tam nejako nevidím. sa to len potrie bielkom, či ako? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Liana R. (liaro) ID 62105 (23.11.2012, 13:20) |
uz sme to tu pred rokmi robili...idu tam cukriky bonpary, dat neskor ako smaotne cesto a nie cely cukrik, lebo potom vytecie.volalo sa to vitrazkove... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (23.11.2012, 15:12) |
ďakujem za radu . našla som. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |