. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.11.2012
Naposledy: 1.5.2013 9:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Dobré a zdravé americké cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

450g múky (použila som celozrnnú strednú) prášok do pečiva (1 balíček alebo 1 ČL) 1 ČL sódy bikarbóny 1 ČL soli 225g zmäknutého masla 200g cukru (použila som 100g trstinového cukru + stéviu) 2 vajcia vanilka (pre tú krásnu vôňu) 200g horkej čokolády hrsť orechov (posekaných na drobno)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je absolútne jednoduchá. Všetko zmiešame dokopy a „vu a lá“ a cesto je hotové :) Ale poradím Vám tip. Nehoďte to do mixéra alebo kuchynského robota. Zmiešajte to pekne krásne vlastnými rukami. Pohrajte sa s cestom, porozprávajte sa s ním, vložte doňho svoju lásku, nehu a pozitívnu energiu. Uvidíte, že na výslednej chuti sa to odzrkadlí a na tvárach konzumentov tiež.

Z cesta potom pripravujeme malé placičky, ktoré ukladáme na plech, na ktorý sme si vopred pripravili papier na pečenie. Z tohto množstva surovín vytvoríme približne 50ks cookies (záleží to na hrúbke placičiek). Cookies pečieme na 180°C približne 10-15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.4.2013, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lángoše podľa starého receptu



POTREBNÉ PRÍSADY

Z celej dávky vyjde cca 20 kúskov. 1 kg múky 1 kyslá smotana alebo jogurt (250 ml) ½ L mlieka (ak je múka celozrnná, bude ho treba trošku viac) 1 ČL soli 1 kocka droždia (42 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Múku dáme do misky. V teplom mlieku rozpustíme droždie. K múke pridáme smotanu, mlieko s droždím aj soľ. Vymiesime hladké cesto, zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme na dve hodiny do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme a rozdelíme na bochníky. Ja robím skôr menšie. Na podložke ich nechám ešte mierne nakysnúť. Potom z bochníkov urobím placky s priemerom tak 12 až 15 centimetrov. Znova nechám trochu nakysnúť. Potom už len vysmážam. Tentoraz som na vysmážanie použila zmes olivového oleja a nakysnuté placky prečisteného masla.

Ako výzdobu môžete použiť dobrý kečup, strúhaný tvrdý syr. Alebo smotanu zmiešanú trebárs s rozotreným cesnakom či nadrobno nasekanou pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vylepšené hanácke koláčiky z celozrnnej múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na dva plechy koláčikov budete potrebovať cca 600 gramov múky. Je som použila špaldovú. K tomu pol kocky droždia, 1 PL trstinového cukru a trochu teplej vody na kvások. Do cesta som ešte pridala štipku soli, plátok zmäknutého masla hrúbky asi pol centimetra a cca 2 deci teplého mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som vsypala múku do misy. V strede som urobila malú jamku. V nej som rozrobila kvások z droždia, cukru a vody. Kvások som nechala stáť asi 15 minút. Potom som pridala maslo, soľ a teplé mlieko. Cestíčko som dôkladne vymiesila. Až kým sa prestalo lepiť na ruky. Takto pripravené cesto som nechala na teplom mieste kysnúť asi pol hodinu.

Medzitým som si pripravila plnky. Najprv tvarohovú. Veľmi jednoducho som hrudkový tvaroh vymiešala s trochou trstinového cukru a stévia koncentrátu. Môže sa použiť aj cukor vanilkový. Podľa chuti. Ďalšie dve plnky boli orechová a maková. Na hrubo mleté orechy a mletý mak som zaliala vriacim mliekom. Do orechovej plnky som pridala iba stéviu a do makovej aj trochu trstinového cukru. Aby bola maková plnka trošku šťavnatejšia, primiešala som do nej ešte domáci miešaný džem.

Keď cesto už zdvojnásobilo svoj objem, treba ho vyvaľkať. Ja som urobila placku hrubú tak pol centimetera. Nožom som ju rozkrájala na štvorce cca 5×5 centi. Na každý štvorec som položila kôpku tvarohovej plnky. Tú som potom zabalila do akýchsi batôžtekov. Naplnené koláčiky som otočila miestom spojenia dolu. Takto som ich nechala podkysnúť ešte asi 10 minút. Po tejto dobe som na vrchnej strane urobila dnom hrnčeka malú jamku. Celú buchtičku som potrela rozšľahaným vajíčkom. Jamky som naplnila makovou a orechovou plnkou. A keďže som mala chuť sa trochu pohrať, na vrch prišiel plátok mrazenej broskyne z našej záhrady a úplne na vrch posýpka z trošky múky, masla a mletého trstinového cukru. Takto vyčačkané koláčiky som piekla pri teplote 200 st.C asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2013, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasená zelenina – pickles



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina soľ rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu.

Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Domáci tavený syr



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tvarohu 1 kávová lyžička jedlej sódy trošku masla

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny zmiešame a necháme cca 10 minút postáť. Na panvici rozpustíme 1 polievkovú lyžicu masla a pridáme tvarohovú zmes. Pomaly zohrievame. Postupne sa mení konzistencia hmoty z „tvarohovej“ na „syrovú“. Mala by z toho vzniknúť takmer tekutá hmota, podobná tavenému syru. Vtedy panvicu stiahnite zo sporáka a môžete dochucovať.

Základ je pridať trochu soli. Ďalej to môžu byť čerstvé alebo sušené bylinky, korenie, trebárs provensálske, červená paprika alebo aj dusená cibuľka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.1.2013, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Domáci pečený čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu