
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Bublanina s rebarborouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky špaldovej múky, 3/4 hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček kefíru , 3 vajcia, asi 80 g rozpusteného masla, 2 hrste slnečnicových semienok, 3 kvapky citronovej esencie just, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny ,1/2 lyžičky prášku do pečiva, menšia miska nakrájanej rebarbory, sladký džem, ja som použila jahodovo-malinový. POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame múku,slnečnicu, PDP a sódu bikarbónu a necháme chvíľu tak. Zatiaľ vyšľaháme vajcia s cukrom a maslom, nakoniec prilejeme kefír , kvapneme pár kvapiek esencie.\\r\\nNachystáme si väčší plech na pečenie, ja ho vykladám papierom na pečenie. Obe zmesi spolu zmiešame a vylejeme na plech. Na koláčik poukladáme rebarboru a kde tu frcneme džem a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov asi na 35- 40 min.\\r\\nKoláčik je svieži a výborný ku káve. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jednoduchá jablková piškótaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 lyžíc cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 1/2 PDP, 2 lyžice vriacej vody , 2 lyžice oleja, 10 jabĺčok, džem, na polevu 1 šľahačková smotana, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, 1 lyžica pol. múky . POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme, rozdelíme na polovice a odložíme bokom. Nachystáme si do misky múku s PDP, oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielky s lyžicou cukru.\r\nPostupne šľaháme žĺtky s cukrom , vriacou vodou a olejom. Opatrne zamiešame do bielkov žĺtkovú hmotu a múku. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Naukladáme naň polovičky jabĺk, do nich dáme po lyžičke džemu a dáme asi na pol hodinu piecť do vyhriatej rúry.\r\nPo vychladnutí ozdobíme nakrájaný koláčik vyšľahanou šľahačkou a môžeme ho podávať ku káve :-).\r\nAlebo vyšľaháme vajíčko s cukrom, lyžicou múky a smotanou a dáme ešte asi na desať minút zapiecť. Takto je tiež veľmi chutný a ostane aj šťavnatý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |