
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kamila D. (kamakama) ID 23640 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jednoduchá jablková piškóta[ recept č. 42418 zo dňa 29.8.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 lyžíc cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 1/2 PDP, 2 lyžice vriacej vody , 2 lyžice oleja, 10 jabĺčok, džem, na polevu 1 šľahačková smotana, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, 1 lyžica pol. múky . POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme, rozdelíme na polovice a odložíme bokom. Nachystáme si do misky múku s PDP, oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielky s lyžicou cukru.\r\nPostupne šľaháme žĺtky s cukrom , vriacou vodou a olejom. Opatrne zamiešame do bielkov žĺtkovú hmotu a múku. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Naukladáme naň polovičky jabĺk, do nich dáme po lyžičke džemu a dáme asi na pol hodinu piecť do vyhriatej rúry.\r\nPo vychladnutí ozdobíme nakrájaný koláčik vyšľahanou šľahačkou a môžeme ho podávať ku káve :-).\r\nAlebo vyšľaháme vajíčko s cukrom, lyžicou múky a smotanou a dáme ešte asi na desať minút zapiecť. Takto je tiež veľmi chutný a ostane aj šťavnatý. |