
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banánová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 ks vajcia, 5 lyžíc práškový cukor, 1 lyžica sódy bikarbóny, štipka soli, 2 lyžice polohrubá múka, 3 lyžice kakao Vanilkový krém: marhuľový džem (podľa vlastnej chuti), 1 ks zlatý klas, 4 dl mlieko, 1 ks vanilkový cukor, vanilkový struk (dáva sa iba kúsok, ale nemusí byť vôbec), 3 lyžice práškový cukor, 100 g maslo, 4 balíčky Matcha tea prášok (taktiež nemusí byť, je to len kvôli zelenej farbe), 2-3 ks banány Poleva: 1 ks čokoláda na varenie (môže byť aj biela poleva), 50 g cera POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Oddelíme si žĺtky o bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuha. Do žĺtkov si pridáme 5 lyžíc práškového cukru a vyšľaháme do penista. Do misy si preosejeme všetky sypké prísady, zmiešame, pridáme k žĺtkom a dobre rozmiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme cesto, uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C a asi na 15-20 min. (treba to sledovať radšej). Keď máme cesto hotové, namočíme veľkú kuchynskú utierku do studenej vody, dobre vyžmýkame. Rozprestrieme ju a položíme na ňu cesto tak, aby bol papierom hore. Stiahneme papier a utierku spolu s cestom pomaly rolujeme. Zrolované cesto necháme takto vychladnúť. (tento proces sa robí najmä kvôli tomu, aby sa nám potom roláda dobre zrolovala a neroztrhla sa) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
![]() Plnené pizza štangle s cesnakovým dresingomPOTREBNÉ PRÍSADY Množstvo surovín je cca na 3-4 porcie. Cesto: 400 g hladká múka, 4 PL olivový olej, 1 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, 30 g droždie, vlažná voda, oregáno Náplň: šunka, syr, saláma, šampiňóny, olivy (podľa chuti) Cesnakový dresing: 2 ks biely jogurt alebo kyslá smotana, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ Na potretie: 0,1 l olivový olej, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások - rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple. Pridáme olej, múku, soľ, oregáno a vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto. Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Z cesta vytvarujeme podlhovasté štangle, roztlačíme tak, aby sa dali plniť a naplníme čím len chceme :) Následne treba štangle dobre zavrieť, aby nevytiekol syr. Štangle poukladáme na plech (na papier samozrejme) a potrieme olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Pečieme pri najvyššej možnej teplote (250 °C) zhruba tých 15 minút. Podávame s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíme s bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotovo :))) Prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 4.12.2013, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |