. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena H. (AJUSCHA) ID 22663
Oblasť: Martin
Telefon: 0903 108 058
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.9.2007
Naposledy: 22.2.2021 19:53
Aktualizácia: 28.8.2018 18:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 135
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnená kuracinka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia /ja som mala 4 menšie kúsky/, 100 g taveného syra /napr. 1 Bambino/, 1 vajíčko, strúhanka, oregano, múka, olej, soľ,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia osolíme, jemne ich naklepeme. Do každého mäska narežeme "dieru". Pripravíme si plnku: zmiešame syr, strúhanku /ja som dala 1 lyžicu/, žĺtok, oregano /môže byť aj majoránka alebo iné/, Touto plnkou naplníme prsia, okraje spojíme špáradlami. Naplnené ich obalíme v múke, potrieme rozšľahaným bielkom, obalíme v strúhanke, a dáme na plech a pekne šup do rúry piecť. Ja som dávala aj olej, pretože nemám špeciálny plech. V elektrickej rúre im bude stačiť asi 30 min. Ja mám plynovú a tak to trvalo dlhšie, pretože sa mi zhora horšie pečú. Ja ich pred dopečením ešte polejem minerálkou a nechám dopiecť, potom je to mäsko zvrchu také fajn chrumkavé, res. ten obal na mäsku. Podávame so zemiačkami, a nejakou zeleninkou alebo šalátikom. Dobrý chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvičková polievočka s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 mrkvy, voda, múka, vajíčko, soľ, koreniny podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je z kuchárskej knihy, vymyslela som si ho, keď raz chladnička zívala prázdnotou a nikomu sa nechcelo utekať do obchodu. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme soľ a necháme variť. Keď je mrkva mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme. Kúsok rozmixovanej hmoty si odložíme a ostatnú vlejeme naspäť do vody, kde sa predtým varila mrkvička. Pripravíme si cesto na halušky a to z rozmixovanej hmoty, múky, vajíčka, soli a vody. Všetko spolu premiešame. Ja si takto upravené cesto dávam na drevenú dosku a postupne lyžicou hádžem do polievky. Keď sú halušky hotové, polievka sa odstaví. Myslím, že by sa do nej mohli kľudne dať aj zemiačiky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórová



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 póry /podľa toho, koľko polievky budeme variť, a akú silnú pórovú chuť chceme získať/, olej, soľ alebo vegeta, smotana na varenie 250 ml, múka, rožok /alebo chlebík/, vajíčko, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, pridáme trošku vody a necháme dusiť. Keď je pór mäkký, vyberieme ho alebo precedíme /môžme ho pomixovať a vliať naspäť do polievky/, ja niekedy mixujem, ale niekedy skončí uvarený pór aj v koši, niekedy mi totiž ten vývar pripadá dosť silný, záleží aj od chuti póru: )/, do polievky pridáme soľ, smotanu na varenie, dolejeme vodu /podľa potreby/ , zahustíme /múka+ voda alebo mliečko/ necháme už len trošku prevrieť a odstavíme. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do vajíčka, vypražíme a servírujeme na tanier s polievkou. Alebo len opečieme chlebík na oleji a podávame tak. Ako komu chutí. Myslím, že by sa tam navrch na rožky alebo chlebík mohol postrúhať aj tvrdý syr. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2008, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekaná kuracinka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, syr /napr. Eidam/, paradajky, tavený syr /napr. Bambino/, trochu mlieka, soľ, oregano, olej /ako príloha ryža a hranolky, zeleninová obloha/

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je z kuchárskej knihy, ale nám to chutí. Tak teda postup: kuracie prsia nakrájame na menšie časti, mäsko trošku vyklepeme, osolíme, opečieme na oleji z oboch strán. Mäsko vyberieme. Výpek zlejeme do nejakého menšieho hrnčeka. Opečené mäso vložíme do pekáča, /ktorý sme predtým trošku poliali olejom /položíme naň na krúžky /mesiačiky, alebo ako sa komu hodí/ nakrájanú paradajku, posypeme troškou oregana, zakryjeme plátkami syra a pečieme v rúre, nie dlho, kuracinka je rýchlo hotová. Kým sa mäsko zapeká, pripravíme si z výpeku omáčku: pridáme do neho 1 tavený syr, trošku mlieka, miešame, až kým nie je bambino úplne roztopené. Na tanier dáme zapečené mäsko, ryžu, hranolky, zeleninovú oblohu /kto má rád/ a mäsko s ryžou polejeme omáčkou z výpeku. Myslím, že s tým nie je babračka a u nás takto pripravené mäsko chutí aj mojím drobcom. Dobrú chuť.
Naposledy, keď som tento recept robila, som omáčku robila z výpeku, ktorý bol až zo zapečeného mäska a bolo to lepšie, pretože keď sa mäsko zapekalo, pustila šťavu paradajka, bolo vo výpeku cítiť aj tvrdý syr a keď sa tam pridalo Bambino, bolo to super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2018, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu