
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Plnená kuracinkaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia /ja som mala 4 menšie kúsky/, 100 g taveného syra /napr. 1 Bambino/, 1 vajíčko, strúhanka, oregano, múka, olej, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia osolíme, jemne ich naklepeme. Do každého mäska narežeme "dieru". Pripravíme si plnku: zmiešame syr, strúhanku /ja som dala 1 lyžicu/, žĺtok, oregano /môže byť aj majoránka alebo iné/, Touto plnkou naplníme prsia, okraje spojíme špáradlami. Naplnené ich obalíme v múke, potrieme rozšľahaným bielkom, obalíme v strúhanke, a dáme na plech a pekne šup do rúry piecť. Ja som dávala aj olej, pretože nemám špeciálny plech. V elektrickej rúre im bude stačiť asi 30 min. Ja mám plynovú a tak to trvalo dlhšie, pretože sa mi zhora horšie pečú. Ja ich pred dopečením ešte polejem minerálkou a nechám dopiecť, potom je to mäsko zvrchu také fajn chrumkavé, res. ten obal na mäsku. Podávame so zemiačkami, a nejakou zeleninkou alebo šalátikom. Dobrý chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvičková polievočka s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 mrkvy, voda, múka, vajíčko, soľ, koreniny podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je z kuchárskej knihy, vymyslela som si ho, keď raz chladnička zívala prázdnotou a nikomu sa nechcelo utekať do obchodu. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme soľ a necháme variť. Keď je mrkva mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme. Kúsok rozmixovanej hmoty si odložíme a ostatnú vlejeme naspäť do vody, kde sa predtým varila mrkvička. Pripravíme si cesto na halušky a to z rozmixovanej hmoty, múky, vajíčka, soli a vody. Všetko spolu premiešame. Ja si takto upravené cesto dávam na drevenú dosku a postupne lyžicou hádžem do polievky. Keď sú halušky hotové, polievka sa odstaví. Myslím, že by sa do nej mohli kľudne dať aj zemiačiky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() PórováPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 póry /podľa toho, koľko polievky budeme variť, a akú silnú pórovú chuť chceme získať/, olej, soľ alebo vegeta, smotana na varenie 250 ml, múka, rožok /alebo chlebík/, vajíčko, voda POSTUP PRÍPRAVY Pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, pridáme trošku vody a necháme dusiť. Keď je pór mäkký, vyberieme ho alebo precedíme /môžme ho pomixovať a vliať naspäť do polievky/, ja niekedy mixujem, ale niekedy skončí uvarený pór aj v koši, niekedy mi totiž ten vývar pripadá dosť silný, záleží aj od chuti póru: )/, do polievky pridáme soľ, smotanu na varenie, dolejeme vodu /podľa potreby/ , zahustíme /múka+ voda alebo mliečko/ necháme už len trošku prevrieť a odstavíme. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do vajíčka, vypražíme a servírujeme na tanier s polievkou. Alebo len opečieme chlebík na oleji a podávame tak. Ako komu chutí. Myslím, že by sa tam navrch na rožky alebo chlebík mohol postrúhať aj tvrdý syr. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2008, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Zapekaná kuracinkaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, syr /napr. Eidam/, paradajky, tavený syr /napr. Bambino/, trochu mlieka, soľ, oregano, olej /ako príloha ryža a hranolky, zeleninová obloha/ POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je z kuchárskej knihy, ale nám to chutí. Tak teda postup: kuracie prsia nakrájame na menšie časti, mäsko trošku vyklepeme, osolíme, opečieme na oleji z oboch strán. Mäsko vyberieme. Výpek zlejeme do nejakého menšieho hrnčeka. Opečené mäso vložíme do pekáča, /ktorý sme predtým trošku poliali olejom /položíme naň na krúžky /mesiačiky, alebo ako sa komu hodí/ nakrájanú paradajku, posypeme troškou oregana, zakryjeme plátkami syra a pečieme v rúre, nie dlho, kuracinka je rýchlo hotová. Kým sa mäsko zapeká, pripravíme si z výpeku omáčku: pridáme do neho 1 tavený syr, trošku mlieka, miešame, až kým nie je bambino úplne roztopené. Na tanier dáme zapečené mäsko, ryžu, hranolky, zeleninovú oblohu /kto má rád/ a mäsko s ryžou polejeme omáčkou z výpeku. Myslím, že s tým nie je babračka a u nás takto pripravené mäsko chutí aj mojím drobcom. Dobrú chuť. Naposledy, keď som tento recept robila, som omáčku robila z výpeku, ktorý bol až zo zapečeného mäska a bolo to lepšie, pretože keď sa mäsko zapekalo, pustila šťavu paradajka, bolo vo výpeku cítiť aj tvrdý syr a keď sa tam pridalo Bambino, bolo to super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2018, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |