končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Alena H. (AJUSCHA) ID 22663 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pórová[ recept č. 6940 zo dňa 22.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 póry /podľa toho, koľko polievky budeme variť, a akú silnú pórovú chuť chceme získať/, olej, soľ alebo vegeta, smotana na varenie 250 ml, múka, rožok /alebo chlebík/, vajíčko, voda POSTUP PRÍPRAVY Pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, pridáme trošku vody a necháme dusiť. Keď je pór mäkký, vyberieme ho alebo precedíme /môžme ho pomixovať a vliať naspäť do polievky/, ja niekedy mixujem, ale niekedy skončí uvarený pór aj v koši, niekedy mi totiž ten vývar pripadá dosť silný, záleží aj od chuti póru: )/, do polievky pridáme soľ, smotanu na varenie, dolejeme vodu /podľa potreby/ , zahustíme /múka+ voda alebo mliečko/ necháme už len trošku prevrieť a odstavíme. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do vajíčka, vypražíme a servírujeme na tanier s polievkou. Alebo len opečieme chlebík na oleji a podávame tak. Ako komu chutí. Myslím, že by sa tam navrch na rožky alebo chlebík mohol postrúhať aj tvrdý syr. Dobrú chuť. |
mirka v. (tyty8) ID 28038 (29.11.2008, 18:41) |
tuto polievocku robim aj ja ,len pisete ked je vyvar silny ja robim tak jedno purko a asi 4stredne velke zemiaky skuste spravit takto a vsetko potom mixujem a detom vravim ze je to hraskova polievka xiix |
ODPOVEDAŤ |