končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodne zemlove KNEDNEPOTREBNÉ PRÍSADY 7starsich zemli ;2 hrnceky polohrubej muky(objem hrnceka 250ml); stipka soli; 2 hrnceky mlieka ;4 vajcia ;maslo na vytrietie hrncekov POSTUP PRÍPRAVY 1:Do misy vlozime na kocky nakrajane zemle. Pridame k nim polohrubu muku, sol a premiesame . V mlieku rozmiesame 4 zltky,nalejeme do misya premiesame . Z bielkov uslahame sneh a pridame k mase. 2:Cesto naplnime hrnceky vytrete maslom, vlozime do hrnca s horucou vodou(mala by siahat do polovice trncekov) ,zakryjeme a na miernom ohni varime 25 minut . Vyberrieme , knedlicky vyklopime a nakrajame nitou na platky . Na oskusane ,moja rodina len uz toto chce su rychlo a cerstve ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2009, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
POMAZANKA+DIABOLSKAPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg, cer. papriky; 2kgparadajky; 2dcl olej; 2dcl ocot; 5ks feferonky; 20dkg cukru; Vsetko pomliet na mäsovom mlynčeku,a varit na husto a za horuca davat do malich fliaš.Velmi dobre aj do gulašov a do mäska ale aj ako pomazanka , Ďiabelska POMAZANKA 1kg čerstve papriky, 1kg červene paradajky ,2dcl,olej,3cibule,3mesiaciky cesnaku,5-7 feferonky , 1/2 nakladac(deko),2 velke meaty,sol,peper, Vsetko pomlet na mäsovom mliceku ale na hrubsie a povarit na hustoako dzem ,a potom sterilizujeme 5 minut .Velmi chutne ,v zime sa bude tesit co ste si odlozili ja to robim stale a robit 2-š davky a musim na tom ,,sediet,, lebo mi to hned pojedia moji . A to je velmi dobra pomazanka POSTUP PRÍPRAVY POSTUP JE V PRISADACH ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovy (orechovy) ZakusokPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hrubej muky , 18 dkg palmarinu , 2 polievkove lyzice praskoveho cukru, 2 zltka, 1/2 dcl mlieka, 1/2 prasku do peciva. POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto a rozdelime ho na dve casti a vyvalkame . Jednu cast dame na vymasteny plech , potreme marhulovym lekvarom , na to dame plnku a druhu cast cesta . Po upeceni potreme citronovou polevou . PLNKA: 20 dkg praskoveho cukru , 10 dkg palmarinu , 17 dkg mleteho maku (orechov) 2 dcl mlieka , 1/2 prasku do peciva , 10 dkg hrubej muky . Vsetko premiesame ,pridame sneh z 2 bielkov a natreme na cesto . Ja som robila orechovy je vuborny POZOR cesto je dost krechke ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2010, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cesto na buchty alebo knedlePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej muky 1/2 l mlieka drozdie jednu kocku 2 pl. lyzice cukru 1 dcl.oleja stipku soli a pre lepsie cesto (overene) 1pochutkovu smotanu 200ml POSTUP PRÍPRAVY Dame do jednej misi ,muku ,sol, cukor a pripravime si aj klasicky kvasok a pridavame olej a smotanu .Vsetko velmi dobre premiesime a ,,dvokladne ,,! Kratko nechame vykysnut nemusime cakat az na celkom vykysnutie ono dokysne aj potom ak nechame trosku na plechu a tak vlozime do rury .Stohto cesta su velmi dobre ;buchty na pare; pecene buchty; knedle ; a ja robim aj stohto cesta ale velmi tenko vyvalkam PICU.Ak robime knedle tak POZOR ,nedame tolko cukru. Nemusime mastit pekac ak robime pecene buchty staci mastny papier ,niesu take taske a mastne , no dobre su aj osie hniezda ,rozdelime cesto na polovicu a asi na hrubku 1/2 cm vyvalkam a natieram s skoricovym cukrom a mozete aj kakao je na vasej fantazii potom cesto stocime a krajame na asi 2cm hrubku a ukladame na mastny papier a pecieme pozorne radsej na slabsiom plyne je to skoro hotove ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kremove KOCKY ala DUCIPOTREBNÉ PRÍSADY Kremove kocky Cesto:40dkg.hlad.muky Plnka: 1l mlieka 170g pras.cukor 4 lyzice pol. Poloh.muky 50g mekkeho margar. 2 balicky Zlaty klas 1 vajce 200g mekkeho margar. 1 kavova lyzica Zlaty klas 200g prskoveho cukru 100 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cesto : muku cukor zlaty klas a mlieko s vajcom vypracujeme cesto a rozdelime ho na 4 ks. Po jednom ich poriadne vyvalkame na tenky plat a dame upiect na opacnu stranu pekaca ,cize na chrbat do slabo hneda (bude ako papier ) pozor bude krehky a bude sa lamat .Ak mame cesto tak prejdeme na tu lepsiu pracu a to ak mame plnku tak mozeme natierat Zlaty klas uvarime spolu s mukou na husty krem a nechame vychladnut . Margarin vymiesame s praskovym cukrom a zamiesame s vychladnutym kremom . Vychladnutou plnkou natierame vsetky styri platy cesta a davame jedno na druhe .Zakusok nechame postat (asi na druhy den) kym cesticko nezmekne . Polejeme cokoladovou polevou Je na vas ci si do plnky volaco este date ,moze byt aj orechy ,ja som nedavala nic len tak a je to velmi dobre .prajem prijemnu pracu a nech si rodina pochutna ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Francuzke karamelove kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Francuzke karamelove kocky 6 vajec Plnka: 1l vody 6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy 1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor 5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa 1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor 50 ml oleja 7 bielka na sneh Slahackovy Krem 4 lyzice krystaloveho cukru 300 ml mlieka 2 slahacky v prasku a cokolada na struhanie +stuzovac POSTUP PRÍPRAVY Francuzke karamelove kocky 6 vajec Plnka: 1l vody 6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy 1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor 5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa 1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor 50 ml oleja 7 bielka na sneh Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.1.2008, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |