
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Kalerábová polievka so špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY Kaleráb čerstvá špargľa zemiaky vegeta, bujón bylinkový -natural (tuším je od Vitany?) petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si očitený kaleráb a dáme podusiť na maslo s trochou vody. Potom podlejeme ďalšou vodou do objemu aký potrebujeme (a samozrejme na možstvo neskôr použitej zeleniny). Pridáme trochu vegety a varíme. Keď je kaleráb tak zpolovice hotový, pridáme pokrájané a očitené zemiaky a pokrájanú a očistenú špargľu, len hlavičky zo špargle si odložíme na neskôr, lebo by sa rozvarili... varíme ešte cca 10 min. Keď sú už zemiaky skoro hotové pridáme hlavičky zo špargle a 1/2 kocky bio zeleninového bujónu a trochu majoránky. varíme tak max.2 minútky a pridáme nakoniec petržlenovú vňať. hotovo! už len naservírovať. môj malý špargľu teda vôbec nemusí, ale túto polievku zjedol, len sa zaprášilo;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2011, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Cestovinky s tuniakom a šalátovými lístkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cestovina (podľa lubov§le, vretená, kolienka...) tuniak z konzervy-vyberajte kvalitný, overený omytý a osušený čertvý šalát (ľadový, rímsky, klasický...aký chcete, máte, alebo aký má vaše dieťa rado) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríte cestovinu. Keď je hotová, scedíte a nedávate do nej žiadny olej maslo apod, pretože dáte tuniaka, ktorý to nahradí. Pridáte na drobné kúsky natrhaný (al.nakrájaný) šalát, zamiešate a servírujete. Rýchlovka! Ak máte doma steriliz. kukuricu, môžete vmiešať aj trošku z nej, môj malý to má moc rád. Dobrú chuť:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2009, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
"Zemiakovo-kuracia omeletka"POTREBNÉ PRÍSADY Vajce trocha z uvareného zemiaka dusené kuracie -napr.soté.. majoránka POSTUP PRÍPRAVY Niekedy mi už dochádzajú nápady kedže je treba každý deň variť aj obed a chystať niečo teplé aj večer a tak ma dnes napadlo toto- od obeda mi zostali varené zemiaky, ktoré som ničím nemastila a soté z kuracích pŕs. Takže som si večer iba vzala vajce, do neho som vložila asi tak polku uvareného zemiaka (to zalezi asi na vás a na veľlkosti vajíčka a príp. "omelety"). Zemiak som dobre vidličkou popučila a premiešala s vajíčkom a nakoniec som pridala natenko nakrájané mäso z kuracieho soté od obeda. a trošku majoránky. celú masu som dala na tefl.panvicu, v ktorej som rozohriala trošku olivového oleja a z oboch stran som kratko opražila. hotovo! k omelete, príp. vajíčku ja osobne vždy dávam malému paradajku, alebo zelený šalaá, príp mixovaný zeleninový šalát. dúfam, že bude malým papkáčom táto rýchlovka a využitie nedojedených kúskov od obeda chutiť;o). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
tuniak a la ja a toscanske zemiacky:o)POTREBNÉ PRÍSADY Tuniak-čerstvý- steaky, zemiaky, cesnak, soľ, oliv.olej, petržlenová vňať, drvená rasca, citrónová štava, rozmarín, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY dnes som natrafila v obchode na nadherneho cerstveho tuniaka a tak som neodolala. vzhladom na jeho cenu som si dovolila kupit iba tri steaky (cca 1-1,5cm hrube). no kedze som nemala cas nechat ho marinovat a ja osobne mam ryby rada co najcerstvejsie, tak som po umyla ,osusila a posolila. potom som kazdy steak pokvapkala trosku citronovou stavou a na jednu stranu som na jemno podrvila provensalske korenie (kedze som nic vhodnejsie nenasla). Nakoniec to bola vyborna volba. podotykam ze tento obedik s velkou chutou papal aj moj 2,5rocny synátor. Preto nesolim vela (alebo nieco vobec -uz také 3roky, a dospelak si moze dosolit podla lubovole pri servírovaní) ..mam vybornu teflonovu panivcu, na ktoru som dala trosku olivoveho oleja (iny uz ani nepouzivam). ked bola zohriata, vlozila som na nu steaky a z kazdej strany niekolko malo minut piekla -pozerajte kazdu stranu, podla toho ci mate radi trosku pripecene alebo nie. je to VELMI RYCHLE "jedlo". no a kedze zemiaky zaberu trochu viac casu, tak som ich robila skor- ideal je ak do vody so zemiakmi (nakrajane na vacsie hranolceky,alebo kusky) date drvenu rascu a susenu drvenu petrzlenovu vnat.. no a torsku soli. vriet ich nechame len tak 2 minutky, potom scedime a dame na pekac, ktory predtym potriete oliv.olejom. k zemiakom dalej pridáme cesnak (cely alebo nakrajany na polovice max. na stvrtky) a rozmarin (ja pouzivam nedrveny, cely. ak mate doma v lete aj cerstvy mozete ho pridat -take cele stebla). potom pripadne este dosypem petrzlenovu vnat. cele to premiesam a dam zepiect do rury,tak aby sa na povrchu krasne prepiekli do zlatohneda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2012, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |