
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Jana C. (janava) ID 20849 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | tuniak a la ja a toscanske zemiacky:o)[ recept č. 10582 zo dňa 24.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Tuniak-čerstvý- steaky, zemiaky, cesnak, soľ, oliv.olej, petržlenová vňať, drvená rasca, citrónová štava, rozmarín, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY dnes som natrafila v obchode na nadherneho cerstveho tuniaka a tak som neodolala. vzhladom na jeho cenu som si dovolila kupit iba tri steaky (cca 1-1,5cm hrube). no kedze som nemala cas nechat ho marinovat a ja osobne mam ryby rada co najcerstvejsie, tak som po umyla ,osusila a posolila. potom som kazdy steak pokvapkala trosku citronovou stavou a na jednu stranu som na jemno podrvila provensalske korenie (kedze som nic vhodnejsie nenasla). Nakoniec to bola vyborna volba. podotykam ze tento obedik s velkou chutou papal aj moj 2,5rocny synátor. Preto nesolim vela (alebo nieco vobec -uz také 3roky, a dospelak si moze dosolit podla lubovole pri servírovaní) ..mam vybornu teflonovu panivcu, na ktoru som dala trosku olivoveho oleja (iny uz ani nepouzivam). ked bola zohriata, vlozila som na nu steaky a z kazdej strany niekolko malo minut piekla -pozerajte kazdu stranu, podla toho ci mate radi trosku pripecene alebo nie. je to VELMI RYCHLE "jedlo". no a kedze zemiaky zaberu trochu viac casu, tak som ich robila skor- ideal je ak do vody so zemiakmi (nakrajane na vacsie hranolceky,alebo kusky) date drvenu rascu a susenu drvenu petrzlenovu vnat.. no a torsku soli. vriet ich nechame len tak 2 minutky, potom scedime a dame na pekac, ktory predtym potriete oliv.olejom. k zemiakom dalej pridáme cesnak (cely alebo nakrajany na polovice max. na stvrtky) a rozmarin (ja pouzivam nedrveny, cely. ak mate doma v lete aj cerstvy mozete ho pridat -take cele stebla). potom pripadne este dosypem petrzlenovu vnat. cele to premiesam a dam zepiect do rury,tak aby sa na povrchu krasne prepiekli do zlatohneda. |
Jana R. (Tylili) ID 58990 (20.2.2012, 11:43) |
znie to výborne ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (hoska) ID 31567 (20.3.2009, 6:19) |
zaujali ma hlavne tie zemiacky ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana C. (janava) ID 20849, mimibazar.sk/janava (24.3.2009, 11:05) |
tak nech sa vydaria, odkedy som ich začala robiť, môj muž by ich jedol stále ![]() snáď sa teda stanú aj vaše obľúbené ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |