. .. .. .. .. .. .
. .

Rezy MONTE - RECEPT 48404

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 20065 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Rezy MONTE


[ recept č. 48404 zo dňa  ]


Rezy MONTE


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 25 dkg prášk. cukru, 25 dkg polohr. múky, 5 dkg mletých lieskových orechov, 2 kopcovité polievkové lyžice kakaa, 2 dl teplej vody, 1 dl oleja, 1 vanil. cukor, 1 prášok do pečiva *** Plnka:3 kyslé pochúťkové smotany, 3-4 polievkové lyžice nutely, želatína jemne mletá *** 1 šľahačková smotana, 1 čajová lyžička solamylu, 1 polievková lyžica práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si vymyslela túto sobotu a nechala som sa inšpirovať chuťou detského dezertu Monte. Nepodarilo sa mi celkom imitovať túto chuť, ale zákusok ma svojou výbornou chuťou aj tak nadchol. Takže poďme na to:*** Koláč robím poväčšine sama, takže pripravím si všetky ingrediencie, vymažem plech, žĺtka vajíčok oddelím od bielkov. Mixérom vyšľahám bielka na tuhý sneh a hneď začínam šľahať žĺtka s cukrom a teplou vodou, kým nemám svetlú masu. Potom po troške pridávam múku zmiešanú s orechmi, kakaom, práškom do pečiva, vanil. cukrom. Po vymiešaní pomaly prilievam olej a šľahám, kým sa olej pekne nezapracuje do cesta. Nakoniec ručne jemne vmiešam sneh... Plech vysypem múkou, vylejem cesto a pečiem v rúre.. podľa vlastných skúseností, kým po kontrole špáradlom neostane špáradlo čisté ( 15-25 min). *** Po upečení cesto nechám v plechu, aby som mohla plniť plnkou. *** Želatínu nechám napučať v 1 dl mlieka. Zatiaľ vyšľahám kyslú smotanu s nutelou... osobne som použila Kauflanďácku značku. Želatínu pomaly ohrievam, nesmie vrieť. Stačí cca 60°C a miešať, kým sa rozpustí. Do rozpustenej želatíny pridám 2-3 pol. lyžice plnky, zamiešam a vlejem späť k plnke, teda k smotane vyšľahanej s nutelou. Poriadne mixérom vyšľahám, robím to rýchle, aby nevznikli "sople". Plnku vylejem na na cesto na plechu. Dám do chladničky vychladiť. Plnka je relatívne tenká.. cca 5mm, takže stuhne rýchlo. Po polhodine vyšľahám 1 šľahačkovú smotanu s cukrom a solamylom, kto má dobré skúsenosti so stužovačom, tak so stužovačom. Kto má rád viacej šľahačky, tak nech si ešte jednu šľahačkovú smotanu pridá. Hotovú šľahačku natriem na prvú plnku, ozdobíme a hotovo. **** Želám príjemné letné osvieženie s touto dobrotou.
<< Pudingový koláč | Rezy MONTE | Penová... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (11.7.2012, 17:05)
urcite doma vyskusame :)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (jana535) ID 218001 (11.7.2012, 8:49)
(Y) (Y) (Y) pekný :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (15.6.2012, 6:36)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (17.6.2012, 8:22)
Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.6.2012, 0:36)
alenka, tvoj zákusok vyzerá senzačne (Y) a isto aj senzačne chutí. práve hľadám inšpiráciu k oslave a vidím, že asi ju mám :-) Mám ešte otázku - čo so solamylom v šľahačke...? nerozumiem tomu... iba ak by teda fungoval analogicky ako stužovač...? Ešte som o tomto nepočula... ani si neviem predstavit, aké to je... lebo solamyl je škrob, čiže ten bude napučiavať v tom... no a ďalej neviem teda... Alenka, dík za receptík (clamp) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (17.6.2012, 8:21)
Ahoj, ďakujem za komentár a k tomu solamylu - ako hovorí Janka v nižšom príspevku, je to stužovač. Šľahačka lepšie drží tvar. Dúfam, že bude chutiť.
ODPOVEDAŤ
Janka B. (januliatko111) ID 124334 (15.6.2012, 8:22)
ved stužovač slahacky kupeny v obchode je tiez len zemiakovy skrob osladeny :-$
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (13.6.2012, 21:13)
(Y) (Y)vyzerá výborne (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (14.6.2012, 6:23)
Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.6.2012, 18:23)
mnaamka :)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.6.2012, 18:23)
mnaamka :)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (13.6.2012, 19:15)
Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (11.6.2012, 21:24)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (12.6.2012, 18:02)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (11.6.2012, 21:18)
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (12.6.2012, 18:02)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Jana M. (jana535) ID 218001 (11.6.2012, 19:59)
(Y) (Y) (Y) vyzerá lákavo, dala by som si :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (12.6.2012, 5:45)
Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (11.6.2012, 19:56)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alenaN) ID 20065 (12.6.2012, 18:02)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu