končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mascarpone rez s pomarančmiPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 väčších vajec (ak sú malé 6), 5 PL prášk. cukor, 4 PL polohr. múka, 1/2 bal. prášok do pečiva, 2 PL kakao….. ZÁLIEVKA: 150 ml pomarančového dúsu (najlepšie s dužinou), 1 KL medu, 1 PL rumu …... PLNKA 1: 300 ml šľahačkovej smotany (klasické 250 ml balenie šľahačky sa môže pokojne doplniť mliekom), 250 g mascarpone, 1 bal. Krém Olé, 3 bal. vanilk. cukru …... PLNKA 2: 500 ml pomarančového džúsu (použila som Vitafit, pure sqeezed orange juice with bits z Lidla, čerstvý, nie tetrapak), 1 bal. Zlatý klas ……. Okrem toho: 4 pomaranče POSTUP PRÍPRAVY Pomaranče okrájať až na dužinu, ostrým nožom povykrajovať mesiačiky spomedzi membrán. CESTO: Bielky s cukrom vyšľahať do tuhého snehu. Po jednom zašľahávať žĺtky. Múku premiešať s prodopeč a kakaom, primiešať. Piecť na vyššom pekáčiku o rozmeroch 25x35 cm cca 20 min pri 180 Celzioch. Nechať vychladnúť, potom prekrojiť na polovicu, aby boli 2 približne rovnako hrubé pláty. ZÁLIEVKA: džús s medom zahrievať a zredukovať približne na polovicu. Do vychladnutého pridať rum. KRÉM 1: vyšľahať šľahačku s Krém Olé len toľko, čo zmes zhustne (asi tak minútku), zašľahať mascarpone a vanilk. cukor. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.4.2014, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍMPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: **500 g polohr. múka **200 g prášk. cukor **1 PDP **250 g Palmarin **2 celé vajcia **štipka soli ..... TVAROHOVÁ PLNKA: **750 g hrudkového tvarohu (nie odtučnený) **1/2 l mlieka **2x Zlatý klas **100 g prášk. cukor ** 3 vajcia **kôra a šťava z 1 citróna ..... OKREM TOHO: 1 balenie mrazeného lesného ovocia z LIDLa POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Suroviny rýchlo studenými rukami zamieste na hladké cesto. Rozdeľte - 2/3 zabalené vo fólii odložte tak na 2 hoďky do chladničky odpočinúť. 1/3 tiež zabalenú šupnite do mrazničky (bude sa strúhať, pôjde to ľahšie) Mrazené OVOCIE nechajte trochu povolit, ale nie úplne rozmraziť. Za tie dve hodiny, čo bude cesto v chladničke, bude tak akurát. TVAROHOVÁ PLNKA: Zo Zlatých klasov a mlieka uvarte puding, nechajte vychladnúť, bude veľmi hustý. V čase, keď už je cesto odležané, do misy rozdrobte tvaroh, pridajte vanilkový a práškový cukor (ochutnávajte a cukor si regulujte podľa toho, či máte radi sladšie alebo menej, ale majte pritom na mysli, že ovocie bude kyslejšej povahy a uz sa necukrí), 3 žĺtka, kôru a šťavu z citróna. Do tvarohovej zmesi pridajte vychladnutý puding a dobre vymiešajte. Ak by sa vám zmes zdala prihustá, pokojne prilejte tak 1 dcl mlieka. Hustota hodne závisi od toho, aký mokrý je tvaroh. STAVBA KOLÁČIKA: Plech vyložete papierom na pečenie. Odležané cesto z chladničky vyvaľkajte na veľkosť plechu a preneste. Vyšľahajte sneh z troch bielkov, jemne vmiešajte do tvarohovej zmesi a celú rozvrstvite na cesto. Na tvaroh rozložte ovocie, necukrite. Vyberte mrazničkové cesto a priamo na koláč ho nastrúhajte strúhadlom s veľkými slzičkami tak, aby rovnomerne pokrylo plochu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
REBARBOROVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU - lahodný a jednoduchýPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 x 200 ml kelímok kyslej smotany ** 2 celé vajcia ** 50 ml oleja ** 2 menšie nahrubo postrúhané jablká ** 1 vanilkový cukor ** 2 x kellímok krupicového cukru ** 3 x kelímok polohrubej múky ** 1 vrchovatá ČL soda bicarbona. Podľa chuti a pre obmenu možno do cesta pridať hrsť posekaných orechov, prípadne hrozienok. OBLOHA: 1 kg rebarbory ** cukor ** škorica. POSÝPKA: 100 g masla ** 100 g hrubej múky ** 100 g krupicového cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik je vďaka trochu netradičnejšiemu cestu veľmi lahodný a jabĺčka v ceste spôsobia, že zostane dlho svieži, Ale iba ak sa vám z neho niečo podarí uchovať aj na ďalšie dni. Mne sa to podarilo len za cenu malého klamstva :))) Inak sa mi toto cesto už veľakrát osvedčilo na akékoľvek letné ovocné koláče, vždy keď treba veľmi rýchlo a s minimálnou námahou ponúknuť návštevu alebo uspokojiť sladké chute domáceho mančaftu :) Už som ho robila aj s hnedým trstinovým cukrom a bol výborný, dostal taký troška karamelový nádych. Z rebarborových stoniek ošúpeme tenkú vrstvu povrchových vlákien. Pokrájame na cca 1/2 cm kúsky, trochu pocukrujeme a necháme tak 30 min "vypotiť". Tak sa z nej stratia prípadné horké chute (môže byť pri starších alebo dlhšie skladovaných stonkách). Potom tekutinu zlejeme. Pripravíme si posýpku zmiešaním masla, múky a cukru, zmiesime len tak, aby v žiadnom prípade nevznikla homogénna zmes. Odložíme do chladničky. Kým sa rebarborka potí, pripravíme cesto, a to zmiešaním všetkých surovin v poradí smotana .. postrúhané jablká .. vajcia .. olej .. cukre .. múka .. soda bicarbona. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech (ja vždy používam pečiaci papier, ale kto je ako zvyknutý). Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú rebarboru, posypeme menším množstvom cukru a škoricou. Na to opäť rozvnomerne rozložíme posýpku. Pečieme spočiatku v rúre vyhriatej na 200° asi 10 min, potom zmiernime na 180°a pečieme ďalších cca 40 min. Koláčik podávame vychladnutý, s kopčekom sľahačky a môžeme aj prizdobiť mätovým lístkom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 1.7.2012, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NAJLAHODNEJŠÍ JOGURTOVO - OVOCNÝ REZPOTREBNÉ PRÍSADY Tento koláčik som si načisto vymyslela, resp. poskladala z rôznych inšpirácií na webe. Zatiaľ všetci, čo ochutnali, hovorili o ňom samé pekné veci :)) Ten na foto je vo verzii z väčšieho pekáča, s jahôdkami pod želatínovou polevou. ............. Potrebujete: Na piškótové CESTO: ***6 vajec, ***6 PL krupicového cukru, ***6 PL polohrubej múky, ***1/2 bal. PDP ............ Na KRÉM: ***1 liter bieleho smotanového jogurtu, ***250 ml 33% smotany na šľahanie, ***2 bal. vanilkového cukru, ***2-3 PL prášk. cukru (podľa chuti), ***1 bal. stužovača šľahačky, ***12 plátkov želatíny, ***1 bal. mrazených malín ............ Na DOKONČENIE: ***rum alebo ovocná šťava, ***pikantný džem, ***1 bal. mrazených čučoriedok, ***1 bal. tortového želé Dr.Oetker (červené), ***250 ml džúsu z červeného ovocia POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte s cukrom na pevný sneh, potom jemne zašľahajte vždy jeden žĺtok striedavo s 1 PL múky. Cesto vylejte na pečiacim papierom vyložený pekáč, urovnajte, s pekačikom troška zatraste, aby sa cesto usadilo. Pečte pri 200 st. cca 10 min. Ja mám pekáčik o rozmeroch 35x24 cm, ale môžete použiť aj väčší, ale potom budete robiť koláčik len so spodnou vrstvou piškótu, nie s dvoma. Nechajte vychladnúť, a ak ste robili na menšom pekáčiku, cesto rozdeľte na 2 rovnaké pláty. Ak ste použili väčší plech, nerozkrajujte. KRÉM: Maliny nechajte roztopiť na sitku, aby tekutina odtiekla, tú zachyťte. Želatínu namočte podľa návodu na obale. Jogurt - odporúčam grécky biely v 500 ml baleniach z Tesca - zmiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom. Ochutnajte, cukor si prispôsobte podľa chuti, nám toto množstvo úplne vyhovuje. Zvlášť vyšľahajte šľahačku so stužovačom, nemusí byť úplne tuhá. Želatínu vyžmýkajte a opatrne roztopte na sporáku alebo v mikrovlnke, keď ju otestujete prstom, mala by mať teplotu ako príjemný kúpeľ :). Do roztopenej želatíny pridajte 3-4 lyžice jogurtovej zmesi a dobre rozmiešajte a hned vlejte do ostatného jogurtu a dobre vymiešajte. Pridajte aj vyšľahanú šľahačku. Pre menší pekáčik - odoberte zo zmesi asi 0,3 l, do väčšieho podielu opatrne vmiešajte roztopené maliny. Pre väčší - maliny vmiešajte do celého množstva. DOKONČENIE: Pekáč vyložte novým pečiacim papierom. Vložte spodnú vrstvu piškótu, pokropte trochu rumom alebo pre detičky ovocnou šťavou, natrite tenkou vrstvou pikantného džemu (ja používam brusnicový) na to nalejte jogurtovú zmes s malinami. Položte vrchnú vrstvu piškótu, ktorý ste si tiež pokropili a natreli džemíkom. Na to nalejte menšiu časť jogurtu bez malín. Zarovnajte a dajte do chladničky zatuhnúť aspoň na hodinku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.3.2012, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |