. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Soňa K. (Wewerenka) ID 198592
mimibazar.sk/wewerenka
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.4.2011
Naposledy: 25.2.2017 21:20
Aktualizácia: 23.7.2013 8:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MÚČNIKY, POHÁRE

Mascarpone rez s pomarančmi



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 väčších vajec (ak sú malé 6), 5 PL prášk. cukor, 4 PL polohr. múka, 1/2 bal. prášok do pečiva, 2 PL kakao….. ZÁLIEVKA: 150 ml pomarančového dúsu (najlepšie s dužinou), 1 KL medu, 1 PL rumu …... PLNKA 1: 300 ml šľahačkovej smotany (klasické 250 ml balenie šľahačky sa môže pokojne doplniť mliekom), 250 g mascarpone, 1 bal. Krém Olé, 3 bal. vanilk. cukru …... PLNKA 2: 500 ml pomarančového džúsu (použila som Vitafit, pure sqeezed orange juice with bits z Lidla, čerstvý, nie tetrapak), 1 bal. Zlatý klas ……. Okrem toho: 4 pomaranče

POSTUP PRÍPRAVY

Pomaranče okrájať až na dužinu, ostrým nožom povykrajovať mesiačiky spomedzi membrán.

CESTO: Bielky s cukrom vyšľahať do tuhého snehu. Po jednom zašľahávať žĺtky. Múku premiešať s prodopeč a kakaom, primiešať. Piecť na vyššom pekáčiku o rozmeroch 25x35 cm cca 20 min pri 180 Celzioch. Nechať vychladnúť, potom prekrojiť na polovicu, aby boli 2 približne rovnako hrubé pláty.

ZÁLIEVKA: džús s medom zahrievať a zredukovať približne na polovicu. Do vychladnutého pridať rum.

KRÉM 1: vyšľahať šľahačku s Krém Olé len toľko, čo zmes zhustne (asi tak minútku), zašľahať mascarpone a vanilk. cukor.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.4.2014, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍM



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: **500 g polohr. múka **200 g prášk. cukor **1 PDP **250 g Palmarin **2 celé vajcia **štipka soli ..... TVAROHOVÁ PLNKA: **750 g hrudkového tvarohu (nie odtučnený) **1/2 l mlieka **2x Zlatý klas **100 g prášk. cukor ** 3 vajcia **kôra a šťava z 1 citróna ..... OKREM TOHO: 1 balenie mrazeného lesného ovocia z LIDLa

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Suroviny rýchlo studenými rukami zamieste na hladké cesto. Rozdeľte - 2/3 zabalené vo fólii odložte tak na 2 hoďky do chladničky odpočinúť. 1/3 tiež zabalenú šupnite do mrazničky (bude sa strúhať, pôjde to ľahšie)

Mrazené OVOCIE nechajte trochu povolit, ale nie úplne rozmraziť. Za tie dve hodiny, čo bude cesto v chladničke, bude tak akurát.

TVAROHOVÁ PLNKA: Zo Zlatých klasov a mlieka uvarte puding, nechajte vychladnúť, bude veľmi hustý. V čase, keď už je cesto odležané, do misy rozdrobte tvaroh, pridajte vanilkový a práškový cukor (ochutnávajte a cukor si regulujte podľa toho, či máte radi sladšie alebo menej, ale majte pritom na mysli, že ovocie bude kyslejšej povahy a uz sa necukrí), 3 žĺtka, kôru a šťavu z citróna. Do tvarohovej zmesi pridajte vychladnutý puding a dobre vymiešajte. Ak by sa vám zmes zdala prihustá, pokojne prilejte tak 1 dcl mlieka. Hustota hodne závisi od toho, aký mokrý je tvaroh.

STAVBA KOLÁČIKA: Plech vyložete papierom na pečenie. Odležané cesto z chladničky vyvaľkajte na veľkosť plechu a preneste. Vyšľahajte sneh z troch bielkov, jemne vmiešajte do tvarohovej zmesi a celú rozvrstvite na cesto. Na tvaroh rozložte ovocie, necukrite. Vyberte mrazničkové cesto a priamo na koláč ho nastrúhajte strúhadlom s veľkými slzičkami tak, aby rovnomerne pokrylo plochu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

REBARBOROVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU - lahodný a jednoduchý



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 x 200 ml kelímok kyslej smotany ** 2 celé vajcia ** 50 ml oleja ** 2 menšie nahrubo postrúhané jablká ** 1 vanilkový cukor ** 2 x kellímok krupicového cukru ** 3 x kelímok polohrubej múky ** 1 vrchovatá ČL soda bicarbona. Podľa chuti a pre obmenu možno do cesta pridať hrsť posekaných orechov, prípadne hrozienok. OBLOHA: 1 kg rebarbory ** cukor ** škorica. POSÝPKA: 100 g masla ** 100 g hrubej múky ** 100 g krupicového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento koláčik je vďaka trochu netradičnejšiemu cestu veľmi lahodný a jabĺčka v ceste spôsobia, že zostane dlho svieži, Ale iba ak sa vám z neho niečo podarí uchovať aj na ďalšie dni. Mne sa to podarilo len za cenu malého klamstva :)))
Inak sa mi toto cesto už veľakrát osvedčilo na akékoľvek letné ovocné koláče, vždy keď treba veľmi rýchlo a s minimálnou námahou ponúknuť návštevu alebo uspokojiť sladké chute domáceho mančaftu :) Už som ho robila aj s hnedým trstinovým cukrom a bol výborný, dostal taký troška karamelový nádych.

Z rebarborových stoniek ošúpeme tenkú vrstvu povrchových vlákien. Pokrájame na cca 1/2 cm kúsky, trochu pocukrujeme a necháme tak 30 min "vypotiť". Tak sa z nej stratia prípadné horké chute (môže byť pri starších alebo dlhšie skladovaných stonkách). Potom tekutinu zlejeme.
Pripravíme si posýpku zmiešaním masla, múky a cukru, zmiesime len tak, aby v žiadnom prípade nevznikla homogénna zmes. Odložíme do chladničky.
Kým sa rebarborka potí, pripravíme cesto, a to zmiešaním všetkých surovin v poradí smotana .. postrúhané jablká .. vajcia .. olej .. cukre .. múka .. soda bicarbona. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech (ja vždy používam pečiaci papier, ale kto je ako zvyknutý). Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú rebarboru, posypeme menším množstvom cukru a škoricou. Na to opäť rozvnomerne rozložíme posýpku.
Pečieme spočiatku v rúre vyhriatej na 200° asi 10 min, potom zmiernime na 180°a pečieme ďalších cca 40 min.
Koláčik podávame vychladnutý, s kopčekom sľahačky a môžeme aj prizdobiť mätovým lístkom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 1.7.2012, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NAJLAHODNEJŠÍ JOGURTOVO - OVOCNÝ REZ



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláčik som si načisto vymyslela, resp. poskladala z rôznych inšpirácií na webe. Zatiaľ všetci, čo ochutnali, hovorili o ňom samé pekné veci :)) Ten na foto je vo verzii z väčšieho pekáča, s jahôdkami pod želatínovou polevou. ............. Potrebujete: Na piškótové CESTO: ***6 vajec, ***6 PL krupicového cukru, ***6 PL polohrubej múky, ***1/2 bal. PDP ............ Na KRÉM: ***1 liter bieleho smotanového jogurtu, ***250 ml 33% smotany na šľahanie, ***2 bal. vanilkového cukru, ***2-3 PL prášk. cukru (podľa chuti), ***1 bal. stužovača šľahačky, ***12 plátkov želatíny, ***1 bal. mrazených malín ............ Na DOKONČENIE: ***rum alebo ovocná šťava, ***pikantný džem, ***1 bal. mrazených čučoriedok, ***1 bal. tortového želé Dr.Oetker (červené), ***250 ml džúsu z červeného ovocia

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte s cukrom na pevný sneh, potom jemne zašľahajte vždy jeden žĺtok striedavo s 1 PL múky. Cesto vylejte na pečiacim papierom vyložený pekáč, urovnajte, s pekačikom troška zatraste, aby sa cesto usadilo. Pečte pri 200 st. cca 10 min. Ja mám pekáčik o rozmeroch 35x24 cm, ale môžete použiť aj väčší, ale potom budete robiť koláčik len so spodnou vrstvou piškótu, nie s dvoma. Nechajte vychladnúť, a ak ste robili na menšom pekáčiku, cesto rozdeľte na 2 rovnaké pláty. Ak ste použili väčší plech, nerozkrajujte.

KRÉM: Maliny nechajte roztopiť na sitku, aby tekutina odtiekla, tú zachyťte. Želatínu namočte podľa návodu na obale. Jogurt - odporúčam grécky biely v 500 ml baleniach z Tesca - zmiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom. Ochutnajte, cukor si prispôsobte podľa chuti, nám toto množstvo úplne vyhovuje.
Zvlášť vyšľahajte šľahačku so stužovačom, nemusí byť úplne tuhá.
Želatínu vyžmýkajte a opatrne roztopte na sporáku alebo v mikrovlnke, keď ju otestujete prstom, mala by mať teplotu ako príjemný kúpeľ :). Do roztopenej želatíny pridajte 3-4 lyžice jogurtovej zmesi a dobre rozmiešajte a hned vlejte do ostatného jogurtu a dobre vymiešajte. Pridajte aj vyšľahanú šľahačku.
Pre menší pekáčik - odoberte zo zmesi asi 0,3 l, do väčšieho podielu opatrne vmiešajte roztopené maliny. Pre väčší - maliny vmiešajte do celého množstva.

DOKONČENIE: Pekáč vyložte novým pečiacim papierom. Vložte spodnú vrstvu piškótu, pokropte trochu rumom alebo pre detičky ovocnou šťavou, natrite tenkou vrstvou pikantného džemu (ja používam brusnicový) na to nalejte jogurtovú zmes s malinami. Položte vrchnú vrstvu piškótu, ktorý ste si tiež pokropili a natreli džemíkom. Na to nalejte menšiu časť jogurtu bez malín. Zarovnajte a dajte do chladničky zatuhnúť aspoň na hodinku.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.3.2012, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu