. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (jarjanulka) ID 169198
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.10.2010
Naposledy: 29.5.2019 5:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-jahodové pokušenie :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Koláčik patrí medzi časovo náročnejšie na prípravu, ale o to viac potom chutí :)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si klasické piškótové cesto: 5 žltkov vyšľaháme do penista s 200g prášk. cukru, po troške pridávame 1dcl vlažnej vody a 1dcl oleja. Do našľahaných žltkov pomaly pridáme 200g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pri 250stupňoch vo vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.
Vychladnutý korpus si potrieme jahodovým džemom a naň navrstvíme prvý krém, ktorý si pripravíme z 250g palmarinu vymiešaného s 200g prášk. cukru, citrónovou kôrou a 250g jemného tvarohu (mne sa osvedčil 250g tvaroh Sabi v črievku ).
Na tvarohový krém si poukladáme odkvapkané jahodky (ja som dala domáci jahodový kopót 750ml).
Ďalej si pripravíme jahodový krém - z 1/2litra mlieka, 2jahodových pudingov a 3PL cukru si uvaríme puding, ktorý po vychladnutí vymiešame s 250g palmarinu. Jahodový krém navrstvíme na tvarohový krém s poukladanými jahodkami.
Jahodovú šťavu z kompótu si doplníme na 8 dcl pridaním vody a jahodového sirupu a uvaríme želatínu. (Ja som ju robila z tých 8dcl štavy,3PL cukru a 2balíčkov Zlatého klasu... môžte použiť aj klasickú práškovú želatínu miesto zlatého klasu). Želatínu necháme vychladnúť, pričom ju často premiešame, aby sa nám neurobila šupka. Vlažnú želatínu natrieme na koláč.
Koláčik necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 1hodinku a nakoniec naň dáme šľahačku z 500ml smotany na šľahanie.
Sladkú chuť prajem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 28.2.2011, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládovo-kokosové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

150g cera, 200g práškový cukor, 200g kokos, 1 vajíčko, 3PL kakao, 1PL rum

POSTUP PRÍPRAVY

Tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopeného tuku pridáme ostatné ingrediencie -cukor, kokos, vajíčko, kakao a rum- a spracujeme na cesto, z ktorého formujeme guličky. Guličky obaľujeme v kokose a ukladáme do košíčkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.12.2013, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Šuhajdy



POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoláda: 1 cera, 1BB puding, 3PL kakao Plnka: 370g kryštálový cukor, 100g pomleté orechy, rum, 1dcl mlieko, 3PL kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoláda: Vo vodnom kúpeli rozpustíme ceru s kakaom a BB pudingom na hladkú polevu
Plnka: Cukor zmiešame s pomletými orechami a kakaom, pridáme teplé mlieko a rum a poriadne premiešame. Ak je redšie pridáme ešte trošku orieškov.

Do papierových košíčkov dáme najprv trošku čokoládovej polevy, počkáme chvíľočku, kým trošku ztuhne. Potom dáme orieškovú plnku a opäť prelejeme čokoládovou polevou. Zdobíme orieškom, lentilkami, sušeným ananásom, dekoračnými cukríkami....
PS: chutí to ako horká čokoláda s orieškovou náplňou... u nás sú veľmi obľúbené :)
Z jednej dávky Vám vyjde asi 80-90ks podľa veľkosti košíčkov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.12.2013, 7:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechovo-škoricové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

420g hladká múka, 280g palmarin, 150g práškový cukor, 80g pomletých orechov, 2 ČL škorice, kakao, trochu mlieka na zriedenie cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujeme na cesto, ak je príliš tuhé pridáme trochu mlieka. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút. Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200stupňov. Vychladnuté koláčiky spájame džemom a máčame v roztopenej čokoláde. Ozdobíme kúskom orieška prípadne dekoračnými cukríkami :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 15.12.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

280g hladká múka, 140g palmarin, 70g práškový cukor, 1/2 prášku do pečiva, 2 žĺtka, 1 lyžička sladkej smotany (nemusí byť), na špičku noža sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktoré necháme asi 30 minút odstáť v chladničke. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3-4mm a vykrajujeme hviezdičky prípadne iné tvary. Vrchnú časť koláčika potrieme bielkom a máčame do zmesi pomletých orechov zmiešaných s kryštálovým cukrom a vanilkou. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200 stupňov ( asi 5min). Vychladnuté koláčiky spájame džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 15.12.2013, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecké koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 19.12.2021, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladká múka, 250g palmarin, 250g kokos, 500g práškový cukor, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujeme a plníme nimi formičky tak do 3/4.
Ja formičky nemastím a dokonca ani keď mám nové formičky, doteraz sa mi to vždy pekne vyklopilo.
Sušíme pri teplote 50stupňov v klasickej rúre, v plynovej na najslabšom plameni :) Po vybratí z rúry hneď vyklopíme pomocou chňapky alebo utierky :) Obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou, prípadne máčame do čokolády.
Prajem sladkú vianočnú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 1:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Škoricovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:3 dcl sladkého mlieka, 3 PL kryštálového cukru, kocka droždia, 1/2 kg hladkej múky, 1,25 dcl oleja, štipku soli Náplň: asi 6 balíčkov škoricového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme ostatné suroviny a urobíme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, povrch potrieme olejom a posypeme balíčkami škoricového cukru. Stočíme do rolády a pokrájame ju na asi 2,5 cm hrubé kolieska.Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vo väčšej vzdialenosti jedno od druhého, a necháme 45min vykysnúť. Po vykysnutí potrieme povrch vajíčkom dáme upiecť pri teplote 230 stupňov na 15-20 minút. \r\nBrúúú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2010, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu