. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivana P. (vivaba) ID 166657
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.9.2010
Naposledy: 7.2.2023 10:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2017, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

veľmi chutná polievka s mletým mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso, cibuľa, mrkva, petržlen, 2 zemiaky, malý rajčinový pretlak, šlahačková smotana, bujon, sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si nakrájala cibuľu, mrkvu a petržlen a spravila si vývar z bujónu. Cibuľu som si orestovala na oleji, pridala mleté mäsko (asi 150 - 200g ). Keď mäsko chytilo farbu, pridala som nachystanú mrkvu s petržlenom. Osolila, okorenila, premiešala, naliala pretlak, znovu premiešala a zaliala vývarom. Keď sa mi to celé varilo, začala som šúpať zemiačky a krájať. Následne som ich vložila do polievky a podla potreby doliala vodu a ochutila. Ked už bola zeleninka a zemiaky mäkké, vliala som šlahačkovú smotanu a trošku zahustila. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečené zemiačky so smotanou (lacné a chutné jedlo)



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, kyslá smotana, cibulka, paprika, máslo, sol, petržlenová vňať (ja som dala i nakrájanú salámu)

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpané a nakrájané zemiačky som si dala variť v slanej vode. Medzitým som si do misky nachystala kyslú smotanú, trošku pokrájanej cibulky a petržlenovú vnať a všetko pekne premiešať. V hrnci som podusila cibulu, nakrájanú papriku (salámu), nakoniec uvarené zemiačky. Trošku osmažené som odstavila a vliala tam nachystanú smotanu a cele riadne premiešala.\r\nDo pekáča som dala roztopené máslo a nato celú zemiačkovú zmes a dala piecť na 180 stupnoch aspon 8-12 minúť.\r\nBolo to výborné..... :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

kysnutý báleš (na sladko i slano)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kvások, 2,5dcl mlieka, lyžica cukru, 500g polohrubej múky, štipka soli, 1dcl oleja ( ak robíte sladký, tak dajte radšej máslo)... + čo chcete navrch

POSTUP PRÍPRAVY

Do 1,5 dcl vlažného mlieka rozdrvíme kvások a dáme lyžicu cukru... celé to prikryjeme a necháme trošku nakysnúť.\r\nMúku si preosejeme, pridáme štipku soli, olej (alebo maslo), nakysnutý kvások, asi deci mlieka a pekne premiešame... podľa potreby pridáme buď múku alebo mlieko.\r\nNakoniec to celé cesto trošku navrchu posypeme múkou a zakryté necháme v teple kysnúť.\r\nHotové cesto vyvaľkáme a vložíme na pomastený plech alebo ak niekto radšej, tak na papier na pečenie. Ešte na chvíľku zakryjeme aby sa trošku cesto zdvihlo.\r\nPredhrejeme trúbu na 190 stupňov.\r\nCesto si trošku potrieme olejom a môžme pridávať to, na čo máme chuť. Ja som spravila báleš k mliečnej polievke. Tvaroh zmiešaný s klobáskou,osolený, zriedený troškou mlieka ( môžte použiť i čisto len kyslú smotanu)\r\na navrch cibuľka.\r\nVložíme do trúby asi na 25 minút a dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.8.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu