
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
![]() Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2017, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() veľmi chutná polievka s mletým mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, cibuľa, mrkva, petržlen, 2 zemiaky, malý rajčinový pretlak, šlahačková smotana, bujon, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si nakrájala cibuľu, mrkvu a petržlen a spravila si vývar z bujónu. Cibuľu som si orestovala na oleji, pridala mleté mäsko (asi 150 - 200g ). Keď mäsko chytilo farbu, pridala som nachystanú mrkvu s petržlenom. Osolila, okorenila, premiešala, naliala pretlak, znovu premiešala a zaliala vývarom. Keď sa mi to celé varilo, začala som šúpať zemiačky a krájať. Následne som ich vložila do polievky a podla potreby doliala vodu a ochutila. Ked už bola zeleninka a zemiaky mäkké, vliala som šlahačkovú smotanu a trošku zahustila. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapečené zemiačky so smotanou (lacné a chutné jedlo)POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá smotana, cibulka, paprika, máslo, sol, petržlenová vňať (ja som dala i nakrájanú salámu) POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané a nakrájané zemiačky som si dala variť v slanej vode. Medzitým som si do misky nachystala kyslú smotanú, trošku pokrájanej cibulky a petržlenovú vnať a všetko pekne premiešať. V hrnci som podusila cibulu, nakrájanú papriku (salámu), nakoniec uvarené zemiačky. Trošku osmažené som odstavila a vliala tam nachystanú smotanu a cele riadne premiešala.\r\nDo pekáča som dala roztopené máslo a nato celú zemiačkovú zmes a dala piecť na 180 stupnoch aspon 8-12 minúť.\r\nBolo to výborné..... :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() kysnutý báleš (na sladko i slano)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kvások, 2,5dcl mlieka, lyžica cukru, 500g polohrubej múky, štipka soli, 1dcl oleja ( ak robíte sladký, tak dajte radšej máslo)... + čo chcete navrch POSTUP PRÍPRAVY Do 1,5 dcl vlažného mlieka rozdrvíme kvások a dáme lyžicu cukru... celé to prikryjeme a necháme trošku nakysnúť.\r\nMúku si preosejeme, pridáme štipku soli, olej (alebo maslo), nakysnutý kvások, asi deci mlieka a pekne premiešame... podľa potreby pridáme buď múku alebo mlieko.\r\nNakoniec to celé cesto trošku navrchu posypeme múkou a zakryté necháme v teple kysnúť.\r\nHotové cesto vyvaľkáme a vložíme na pomastený plech alebo ak niekto radšej, tak na papier na pečenie. Ešte na chvíľku zakryjeme aby sa trošku cesto zdvihlo.\r\nPredhrejeme trúbu na 190 stupňov.\r\nCesto si trošku potrieme olejom a môžme pridávať to, na čo máme chuť. Ja som spravila báleš k mliečnej polievke. Tvaroh zmiešaný s klobáskou,osolený, zriedený troškou mlieka ( môžte použiť i čisto len kyslú smotanu)\r\na navrch cibuľka.\r\nVložíme do trúby asi na 25 minút a dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.8.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |