
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ivana P. (vivaba) ID 166657 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) kysnutý báleš (na sladko i slano)[ recept č. 49577 zo dňa 24.8.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kvások, 2,5dcl mlieka, lyžica cukru, 500g polohrubej múky, štipka soli, 1dcl oleja ( ak robíte sladký, tak dajte radšej máslo)... + čo chcete navrch POSTUP PRÍPRAVY Do 1,5 dcl vlažného mlieka rozdrvíme kvások a dáme lyžicu cukru... celé to prikryjeme a necháme trošku nakysnúť.\r\nMúku si preosejeme, pridáme štipku soli, olej (alebo maslo), nakysnutý kvások, asi deci mlieka a pekne premiešame... podľa potreby pridáme buď múku alebo mlieko.\r\nNakoniec to celé cesto trošku navrchu posypeme múkou a zakryté necháme v teple kysnúť.\r\nHotové cesto vyvaľkáme a vložíme na pomastený plech alebo ak niekto radšej, tak na papier na pečenie. Ešte na chvíľku zakryjeme aby sa trošku cesto zdvihlo.\r\nPredhrejeme trúbu na 190 stupňov.\r\nCesto si trošku potrieme olejom a môžme pridávať to, na čo máme chuť. Ja som spravila báleš k mliečnej polievke. Tvaroh zmiešaný s klobáskou,osolený, zriedený troškou mlieka ( môžte použiť i čisto len kyslú smotanu)\r\na navrch cibuľka.\r\nVložíme do trúby asi na 25 minút a dobrú chuť... |
Ingrid H. (Inn) ID 97697 (30.8.2012, 20:23) |
zajtra vyskúšam ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |