
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYBY A DARY MORA |
![]() vynikajúce mušlePOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 500 g čiernych mušlí 250 ml bieleho vína 1 cibuľa šťava z 2 citrónov trochu cukru pár klinčekov 500 ml vody pár bobkových listov mleté čierne korenie soľ. Ďalej: 200 ml smotany 150 g nastrúhaného syra 3 žĺtky 40 ml Amaro Siciliano (Averna) múka tuk na vyprážanie 1 šálka strúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Mušle očistíme kefkou pod tečúcou vodou. V hrnci prevaríme vodu, biele víno a cibuľu prešpikovanú klinčekmi a bobkovými listami. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom a okyslíme citrónovou šťavou. Mušle rozdelíme na 2 polovice a každú z nich varíme v tomto náleve asi 10 minút. Všetky mušle sa musia otvoriť. Mušle vyberieme, necháme odkvapkať a vyberieme z nich mäso. Mäso z mušlí osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou, rozšľahanými žĺtkami a strúhankou. Vypražíme vo väčšom množstve tuku dochrumkava. Medzitým prepasírujeme do hrnca 250 ml vývaru z mušlí. Zahustíme smotanou vymiešanou s múkou dohladka. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trocha osladíme a prilejeme Amaro Siciliano. Vypražné mušle dáme do vymastenej formy, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme na grile. Mušle upravíme na taniere a omáčku podávame osobitne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2010, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Grécky šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šalátová uhorka čerstvá paprika 3 rajčiny olivy syr Fetaki, Feta alebo ovčí syr cibuľa panenský olivový olej citrónová šťava oregano štipka soli a mletého čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY 1. Zeleninu, okrem olív, nakrájame na väčšie kocky. Premiešame spolu s olivami. 2. Pridáme pokrájaný syr. 3. Z citrónovej šťavy, oleja, soli, korenia a oregana spravíme nálev a zeleninu ním zalejeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.4.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |