
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Pečené buchty z kysnutého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme: 1 kg polohrubej muky, 200 g hladkej muky, 0,5 l mlieka, dve kocky drozdia, 3 vajicka, 3 zltky, vanilinovy cukor, krystalovy cukor, dve stipky soli, lekvar, mak, orechy, tvaroh. POSTUP PRÍPRAVY z dvoch kociek drozdia, mlieka, stipky soli, lyzice krystaloveho cukru urobime kvasok......ktory nechame kvasit na teplom mieste...... do preosiatych muk (polohrubej a hladkej) rozklepneme tri cele vajicka a tri zltky...pridame dve lyzice krystaloveho cukru, 2dcl oleja, dve stipky soli......a vylejeme kvasok......pridame 0,5 l mlieka (mozno aj viac podla muky)...a vsetko spolu vymiesame ......na cesto ktore je prevzdusnene a nenachadzaju sa v nom hrudky ...taketo cesto zakryjeme cistou utierkou a nechame odpocivat na teplom mieste.ked nam cesto vykvasi...rozdelime ho na tri casti...a kazdu cast vyvalkame na 1cm hruby plat...cesto porzorzkrajujeme na stvorce, naplnime plnkami...na tvaroh nezabudnite dat lyzicku cukru...zabalime do buchticky...buchticky poukaladame vedla seba na plech...poriadne potrieme olejom, hlavne steny medzi buchtami aby sa nam neprilepili o seba...a dame piect...Upecene buchticky posypeme vanilinovym cukrom a poprasime praskovym... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2013, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Parené buchty s marhulou a lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 2 žĺtky, mlieko, 3 dcl oleja, kocka droždia, soľ, dve lyžice kryštálového cukru, lekvár, marhule. POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, kryštálového cukru, a teplého mlieka urobíme kvások...Nechame kvasiť na teplom mieste... preosiatu muku osolime, pridame kvások,olej a miesime... podla potreby pridávame mlieko...cesto musi byť vláčne, prekyprené... posypeme trochou múky a necháme cca hodinu kvasiť...cesto rozdelíme na 3 časti...každé vyvalkáme na cca 1cm hrúbku a povykrajujeme kolieska (ja vykrajujem "udelátkem" ktoré som si kúpila na šišky stálo 25,- KČ), na každé párne koliesko dáme marhulku, na ňu lekvár a na lekvár zase marhulku a na marhulku nepárne koliesko cesta...nepárne cesto pritlačíme na to párne cesto (vrchné na spodné) prstami PORIADNE!!!...a "udelátkem" si krásne buchty povykrajujeme...cca 20 kusov buchiet dáme na suchú čistú utierku a necháme ešte 20 minút zakryté odpočívať......buchty po dvoch vkladáme do pripraveného hrnca s parákom ktorý si za každým potrieme olejom, aby sa nam buchtičky neprilepovali a na spodok nezabúdame dolievať vodu. Buchty paríme presne 10 minút. Po naparení ich pichneme aby nám z nich vyfučala para a ukladáme na plech kde ich pomastíme rozpusteným masielkom alebo olejom. Posýpame tým čo máme radi... MAK, GRANKO, TVAROH, MASLO, CUKOR. Prajem vám DOBRÚ CHUŤ a dajte vedieť ako sa podarili... Katchenka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 9.9.2009, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |