
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
CUKROVINKY |
"Pardubický" perníkPOTREBNÉ PRÍSADY „Sirup“ : ½ kg krištáľového cukru + 2,5 dcl vody + ½ KL sódy bikarbóny „Cesto“ : 1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie Plnka: 2 ½ dcl horúcej vody a s cca 3 dcl kyslého džemu. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je trošku náročnejší na čas, ale mňamkový. Perníčky vydržia trošku dlhšie. 1. Deň „Sirup“ : Na začiatok spolu uvaríme ½ kg krištáľového cukru a 2,5 dcl vody. Potom pridáme ½ KL sódy bikarbony a znova necháme variť 5-8 min. Necháme vychladnúť a uložíme na tmavé miesto. 2. Deň „Cesto“ : 1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie Všetko spolu zmiešame aj so sirupom, vypracujeme tuhšie cesto a uložíme na tmavom mieste do ďalšieho dňa. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.10.2011, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |