. .. .. .. .. .. .
. .

"Pardubický" perník - RECEPT 39190

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 161874 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


"Pardubický" perník


[ recept č. 39190 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

„Sirup“ : ½ kg krištáľového cukru + 2,5 dcl vody + ½ KL sódy bikarbóny „Cesto“ : 1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie Plnka: 2 ½ dcl horúcej vody a s cca 3 dcl kyslého džemu.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je trošku náročnejší na čas, ale mňamkový. Perníčky vydržia trošku dlhšie.

1. Deň „Sirup“ :
Na začiatok spolu uvaríme ½ kg krištáľového cukru a 2,5 dcl vody. Potom pridáme ½ KL sódy bikarbony a znova necháme variť 5-8 min. Necháme vychladnúť a uložíme na tmavé miesto.

2. Deň „Cesto“ :
1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie
Všetko spolu zmiešame aj so sirupom, vypracujeme tuhšie cesto a uložíme na tmavom mieste do ďalšieho dňa.

3. Deň „Pečenie“ :
Cesto rozdelíme na bochníky a každý rozvaľkávame na 3- 5 mm hrubé cesto a vykrajujeme rôzne tvary do páru na zlepovanie. Pečieme vo vyhriatej rúre zo začiatku na maximum, potom môžeme znížiť. Odrezky cesta necháme na záver upiecť do plnky.

Plnka: Zbytky cesta upečieme tiež, pomelieme (najlepšie na mlynčeku na orechy) a zmiešame s 2 ½ dcl horúcej vody a s cca 3 dcl kyslého džemu. (je to ľubovoľné aký džem použijete aj množstvo džemu je ľubovoľné, toľkoto ho dvame my približne)
Touto hmotou plníme jednotlivé páry perníkov a následne omáčame v čokoláde (cca 25 dkg čokolády). Budú tvrdé zo začiatku, po pár hodinách zmäknú.
<< Pejsek | "Pardubický" perník | Lístková pórová roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena D. (AlaNR) ID 166636 (3.10.2011, 8:27)
Robila som ich teraz cez víkend, z tejto dávky je ich cca 55 už naplnených, takže toho je ajáááj. Do plnky som dávala aj orechy, cca 2,5 dcl a sú báječné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (15.4.2011, 20:51)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (15.4.2011, 14:39)
tieto pernicky robievame uz roky a su vynikajce (zajic) je ich neurekom ale vydrzia dlho cerstve (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Celiandrah) ID 161874 (15.4.2011, 13:50)
Mám v pláne ho robiť na Veľkú noc, takže potom môžem doložiť aj obrázky z prípravy.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu