končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Martina V. (Celiandrah) ID 161874 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) "Pardubický" perník[ recept č. 39190 zo dňa 15.4.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY „Sirup“ : ½ kg krištáľového cukru + 2,5 dcl vody + ½ KL sódy bikarbóny „Cesto“ : 1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie Plnka: 2 ½ dcl horúcej vody a s cca 3 dcl kyslého džemu. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je trošku náročnejší na čas, ale mňamkový. Perníčky vydržia trošku dlhšie. 1. Deň „Sirup“ : Na začiatok spolu uvaríme ½ kg krištáľového cukru a 2,5 dcl vody. Potom pridáme ½ KL sódy bikarbony a znova necháme variť 5-8 min. Necháme vychladnúť a uložíme na tmavé miesto. 2. Deň „Cesto“ : 1,10 kg hl. múky (T 650), 2 dkg salajky, 1 perníkový prášok do pečiva, 20 dkg medu, 5 dkg kyslého džemu, 2 vajcia, 1 perníkové korenie Všetko spolu zmiešame aj so sirupom, vypracujeme tuhšie cesto a uložíme na tmavom mieste do ďalšieho dňa. 3. Deň „Pečenie“ : Cesto rozdelíme na bochníky a každý rozvaľkávame na 3- 5 mm hrubé cesto a vykrajujeme rôzne tvary do páru na zlepovanie. Pečieme vo vyhriatej rúre zo začiatku na maximum, potom môžeme znížiť. Odrezky cesta necháme na záver upiecť do plnky. Plnka: Zbytky cesta upečieme tiež, pomelieme (najlepšie na mlynčeku na orechy) a zmiešame s 2 ½ dcl horúcej vody a s cca 3 dcl kyslého džemu. (je to ľubovoľné aký džem použijete aj množstvo džemu je ľubovoľné, toľkoto ho dvame my približne) Touto hmotou plníme jednotlivé páry perníkov a následne omáčame v čokoláde (cca 25 dkg čokolády). Budú tvrdé zo začiatku, po pár hodinách zmäknú. |
Alena D. (AlaNR) ID 166636 (3.10.2011, 8:27) |
Robila som ich teraz cez víkend, z tejto dávky je ich cca 55 už naplnených, takže toho je ajáááj. Do plnky som dávala aj orechy, cca 2,5 dcl a sú báječné |
ODPOVEDAŤ |
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (15.4.2011, 20:51) | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (15.4.2011, 14:39) |
tieto pernicky robievame uz roky a su vynikajce je ich neurekom ale vydrzia dlho cerstve |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (Celiandrah) ID 161874 (15.4.2011, 13:50) |
Mám v pláne ho robiť na Veľkú noc, takže potom môžem doložiť aj obrázky z prípravy. |
ODPOVEDAŤ |