
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
![]() Francúzska čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 žĺtky, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 bielky, 80 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku, balíček čokoládového pudingu v prášku plnka: balíček želatíny (ja dávam dva tie malé, alebo jeden veľký od dr. oetkera), 250 ml červeného vína, 120 g cukru, pol balíčka vanilkového cukru, šťava z citróna, 250 ml smotany na šľahanie poleva: 80 g čokolády, 40 g margarínu, šľahačka v tube POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Pečie sa asi 15 - 20 minút. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Dáme do chladničky vychladnúť a necháme trošku stuhnúť. Potom do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. (ja dávam do chladničky). Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou alebo čokoládový hoblinkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapekané tvarohovo-slivkové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinkové cesto: - 15 dkg hladkej múky - 5 dkg masla /rozpustiť a nechať trošku vychladnúť/ - 4 dl mlieka - 1 lyžica cukru - štipka soli - 3 vajcia Plnka: - 50 dkg tvarohu - kôra z jedného citróna / lyžička sušenej kôry/ - 15 dkg práškového cukru - 10 dkg masla - 2 dl kyslej smotany - 1 vanilínový cukor - kto má rád môže pridať aj hrozienka namočené v rume K zapekaniu: - slivkový lekvár /bude sa ukladať na palacinky/ - 3,5 dl kyslej smotany - 5 dkg práškového cukru - 2 žltka POSTUP PRÍPRAVY Cesto na palacinky zamiešame na hladké cesto a necháme 30 minút odstáť. Potom upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou a naukladáme vedľa seba do maslom vytretej jenskej misy. Prerežeme ich v strede nožíkom a do týchto prierezov vložíme trošku slivkového lekváru a potom potrieme zmesou k zapekaniu. Na to poukladáme ďalšiu vrstvu palaciniek a opakujeme celý postup. Končíme zmesou na zapekanie. Zapekáme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2007, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |