Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
orechy......
POSTUP PRÍPRAVY
Rýchle orechové laskonky [19.3.2009]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 3 bielka, 280g pr.cukru, 80g ml.vlašských orechov, 70g strúhanky, KRÉM: 140g masla, 140g pr.cukru, 1 žĺtok, 30g ml.vlašských orechov, 30g ml.lieskových orieškov Zobraz viac ...
POSTUP PŘÍPRAVY
Z bielok a cukru vyšľaháme hustý sneh a pridáme orechy + strúhanku, zamiešame a podľa šablóny na laskonky dáme na plech vystlaný pap. na pečenie. Ak nemáme formu na laskonky, tak si môžme nakresliť na papier ovály a lyžicou klásť a rozotierať cesto. Upečieme na 150°C až kým nezačnú laskonky meniť farbu, treba sledovať, trvá to do 20-30 minút. Až po miernom vychladnutí opatrne lopatkou podoberieme a odložíme, nech vychladnú úplne. Potom plníme krémom. Krém urobíme tak, že maslo so žĺtkom a cukrom vyšľaháme do peny, pridáme orechy a oriešky a plníme laskonky. Čerstvé sú najprv tvdšie, ale mala som ich najprv v chladničke(1-2dni) a potom pri oteplení na izbovú teplotu boli krásne mäkkučké, na povrchu chrumakvé a že vraj sa vyrovnali tým v cukrárni:o)
ZOBRAZIT POSTUP Z VELKÝMI OBRÁZKY
šľahanie bielok do tuha, spolu s cukrom pridanie orechov pridanie strúhanky opatrné ale dôkladné zamiešanie kladenie laskoniek podľa formy, laskonky som robila len druhý krát, tak tie tvary nič-moc, jedny hrubšie iné tenšie, ale chutné boli aj tak:o) pečenie, horúce ich nehýbte, aby sa nepolámali, až keď trochu vychladnú, podoberte ich lopatkou a tak s nimi manipulujte, po úplnom vychladnutí už nebezpečenstvo polámania až tak nehrozí upečené, niektoré sa mi polepili spolu, cesta je lepšie dať menej aby neboli moc hrubé, bo pečením ešte narastú vyšľahané maslo s cukrom a žĺtkom, ja som tam prskla aj trošku rumu:o) a pridanie orechov, ja som lieskové nemala, tak boli len vlašské 60g polovičku laskoniek natrieme krémom, mimochodom je veľmi dobrý, a druhou polovicou laskoniek spojíme, krému je tak akurát, z tejto dávky výjdu dva plechy laskoniek dokopy ich bolo 15 kúskov klasickej veľkosti,(pre niekoho málo, pre druhého akurát) ale dajú sa samozrejme urobiť aj malé a potom ich bude viac a menšie a njlepšie ako som písala vyššie, po odležaní na druhý deń sú mäkké dobrú chuť!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (4) posledné: 21.3.2009, 1:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |