. .. .. .. .. .. .
. .

laskonky - RECEPT 12347

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 16039 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


laskonky


[ recept č. 12347 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

orechy......

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchle orechové laskonky
[19.3.2009]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 3 bielka, 280g pr.cukru, 80g ml.vlašských orechov, 70g strúhanky, KRÉM: 140g masla, 140g pr.cukru, 1 žĺtok, 30g ml.vlašských orechov, 30g ml.lieskových orieškov

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielok a cukru vyšľaháme hustý sneh a pridáme orechy + strúhanku, zamiešame a podľa šablóny na laskonky dáme na plech vystlaný pap. na pečenie. Ak nemáme formu na laskonky, tak si môžme nakresliť na papier ovály a lyžicou klásť a rozotierať cesto. Upečieme na 150°C až kým nezačnú laskonky meniť farbu, treba sledovať, trvá to do 20-30 minút. Až po miernom vychladnutí opatrne lopatkou podoberieme a odložíme, nech vychladnú úplne. Potom plníme krémom. Krém urobíme tak, že maslo so žĺtkom a cukrom vyšľaháme do peny, pridáme orechy a oriešky a plníme laskonky. Čerstvé sú najprv tvdšie, ale mala som ich najprv v chladničke(1-2dni) a potom pri oteplení na izbovú teplotu boli krásne mäkkučké, na povrchu chrumakvé a že vraj sa vyrovnali tým v cukrárni:o)

ZOBRAZIT POSTUP Z VELKÝMI OBRÁZKY

šľahanie bielok do tuha, spolu s cukrom
pridanie orechov
pridanie strúhanky
opatrné ale dôkladné zamiešanie
kladenie laskoniek podľa formy, laskonky som robila len druhý krát, tak tie tvary nič-moc, jedny hrubšie iné tenšie, ale chutné boli aj tak:o)
pečenie, horúce ich nehýbte, aby sa nepolámali, až keď trochu vychladnú, podoberte ich lopatkou a tak s nimi manipulujte, po úplnom vychladnutí už nebezpečenstvo polámania až tak nehrozí
upečené, niektoré sa mi polepili spolu, cesta je lepšie dať menej aby neboli moc hrubé, bo pečením ešte narastú
vyšľahané maslo s cukrom a žĺtkom, ja som tam prskla aj trošku rumu:o) a pridanie orechov, ja som lieskové nemala, tak boli len vlašské 60g
polovičku laskoniek natrieme krémom, mimochodom je veľmi dobrý, a druhou polovicou laskoniek spojíme, krému je tak akurát, z tejto dávky výjdu dva plechy laskoniek
dokopy ich bolo 15 kúskov klasickej veľkosti,(pre niekoho málo, pre druhého akurát) ale dajú sa samozrejme urobiť aj malé a potom ich bude viac a menšie a njlepšie ako som písala vyššie, po odležaní na druhý deń sú mäkké
dobrú chuť!
<< Kamiónik... môj prvý | laskonky | Kuchár len tak z pasie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2009, 1:07)
je to dost otravne, ked su tu rozne plagiaty!!! :-S tento recept aj s obrazkami uverejnil uz niekto iny pred vami. tak neviem, naco sa tu hráte? na to, že ste piekli laskonky? :-D trochu trápne! takze mozem povedat jedine (N)
ODPOVEDAŤ
ANNA P. (andula1964) ID 77481 (20.3.2009, 20:21)
VCERA VECER SOM SI VYTLACILA TENTO RECEPT A DNES JE TO TU ZNOVA,ALE BEZ OBRAZKOV,NO TREBA SA ASI NAD SEBOU ZAMISLIET,U MNA JE TO FUJ (facky) (hadka)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.3.2009, 19:37)
to co ma byt toto? (N) asi dalsia provokacia (jazyk) fuuuuuuj,to sa nerobi.... fuj,na kopirovanie,nie laskonky, gupka ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 20.3.2009, 18:32)
No pardón 8-|a to je čo za trúfalosť, veď len včera som to sem dala vy už ma tu kopírujete?????????????????????????????????????????????? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12312
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu