. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

170 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., vanilínový cukor., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., štipka soli., vajce., 100 g mäkkého masla alebo margarínu. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu na pečenie., 2 – 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 4 žĺtky., PL zemiakového škrobu., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., 4 bielky., Na ovocnú náplň: 3 – 4 olúpané a na plátky nakrájané hrušky., 250 ml hruškového nektáru., tortové číre želé., 2 – 3 PL práškového cukru., Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., škoricový cukor., smeta-fix., niekoľko lístkov na ozdobu (mäty)., tmavá poleva.,

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu cesta dáme na dosku postupne všetky suroviny a najprv nožom a po čiastočnom spojení surovín ručne vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske plát s priemerom 30 cm. Pomocou valčeka ho prenesieme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto vytlačíme asi cm pod okraj formy. Na prípravu tvarohovej náplne najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, žĺtky, solamyl a citrónovú kôru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohu. Náplň rozotrieme na cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Doba pečenia asi 55 – 65 minút. Na ovocnú náplň dáme krátko povariť hrušky v hruškovom nektári. Ak sú už mäkké, pridáme tortové želé a cukor. Necháme prejsť varom a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Na tvarohovú náplň naukladáme hrušky a nalejeme želé. Necháme tuhnúť asi 2 hodiny v chladničke. Opatrne oddelíme orkaj formy. Smotanu, škoricový cukor a smeta-fix ušľaháme dotuha. Dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a špirálovito nastriekame na koláč “húseničky”. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malinký rožtek a na papier na pečenie nastriekame oči, ústočka a tykadlá. Pred servírovaním dozdobíme zelenými lístkami. Uchovávame v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.7.2010, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Zmrzlinová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1500 g jahôd., 4 lyžice práškového cukru., 250 g lučiny alebo žervé., 350 g kyslej smotany., 6 lyžíc cukru., 400 g šľahačkovej smotany., postrúhaná kôra z pomaranča., 50 g pistácií.,

POSTUP PRÍPRAVY

600 g jahod umyjeme, usušíme a odstopkujeme. Jahody rozmačkáme, prepasírujeme cez sito a zmiešame s cukrom. Syr zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Ušľaháme šľahačku a spolu s pomarančovou kôrou ju vmiešame do syrovej hmoty. Bábovkovú formu plníme striedavo vrstvou zmiešanej hmoty a pretlakom zo zvyšných jahôd. Niekoľkými ťahmi vidličkou potom vytvoríme mramorový efekt a bábovku necháme cez noc zmraziť. Bábovku vyberieme tak, že guľatým nožom uvoľníme okraje, formu uzavrieme tanierom a preklopíme. Čakáme ešte asi 30 minút, kým obsah formy povolí. Dezert vložíme ešte na 30 minút do mrazničky, aby vnútorná vrstva opäť stuhla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2011, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia., 4 dl mlieka., štipka soli., 80 práškového cukru., 120 g polohrubej múky., 4 jablká., olej., vanilkový cukor., štipka mletej škorice., lyžica maizény.,

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme soľ, práškový cukor, múku a vymiešame na hladké cestíčko. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky, jedno postrúhame na strúhadle a zvyšné pokrájame na kocky. Postrúhané jablko vmiešame do cestíčka a na vymastenej panvici postupne upečieme tenké palacinky. Pokrájané jablká vložíme do hrnca, zalejeme 2 dl vody, osladíme vanilkovým cukrom, posypeme škoricou a krátko povaríme. Pridáme maizénu a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Jablkovú plnku naplníme palacinky a môžeme ozdobiť šľahačkou alebo len posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávové potešenie



POTREBNÉ PRÍSADY

4 PL silnej kávoviny., 75 g posekaných vlašských orechov., 175 g polohrubej múky., 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 175 g zmäknutého masla., 175 g cukru., 3 veľké vajcia., Kávová náplň a poleva: PL kávoviny., PL cukru., 250 g mascarpone., 200 ml krémového syra., Ozdoba: 10 polovičiek vlašských orechov.,

POSTUP PRÍPRAVY

Polohrubú múku preosejeme s práškom do pečiva do hlbšej misy. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, okrem vlašských orechov a kávoviny. Maslo musí byť úplne mäkké, Elektrickým šľahačom vypracujeme cesto. Nakoniec jemne primiešame kávovinu a oriešky. Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme do pripravených tortových foriem. Pečieme 25 – 30 minút. V malom množstve vriacej vody (55 ml) miešame cukor a kávovinu, až kým sa nerozpustí. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a krémovým syrom. Kávovú náplň rozdelíme na 2 časti. Po vychladnutí natrieme tortový korpus polovičkou náplne, prikryjeme druhým korpusom. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča. Nakoniec tortu ozdobíme polovičkami vlašských orechov. Necháme (najlepšie v chladničke) dobre odstáť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.7.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodové srdce



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g mrazeného lístkového cesta., 25 g práškového cukru., 1 a 1/2 balíčka stužovača šľahačky., 2 cl čerešňového likéru., 200 ml sladkej šľahačky., 25 g sekaných pistácií., 250 g jahôd., mätové lístky.,

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cm a položíme na plech opláchntý vodou. Z cesta vyrežeme podľa papierovej šablóny srdce a povrch niekoľkokrát popicháme vidličkou. Zo zvyškov nakrájame 3 prúžky, z ktorého upletieme vrkôčik. Ten potrieme vodou a umiestnime okolo koláča na plechu. Pečieme ho v predhriatej rúre asi 25 minút. Práškový cukor zmiešame zo stužovačom šľahačky, zmes pridáme do šľahačky a ušľaháme dotuha. Do šľahačky zamiešame likér a pistáciové orechy a natrieme ju na upečený korpus. Umyté, očistené a odkvapkané jahody poukladáme na tortu, ktorú ozdobíme mätovými lístkami i mašličkou upečenou z lístkového cesta. Napokon tortu posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu