končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 170 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., vanilínový cukor., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., štipka soli., vajce., 100 g mäkkého masla alebo margarínu. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu na pečenie., 2 – 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 4 žĺtky., PL zemiakového škrobu., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., 4 bielky., Na ovocnú náplň: 3 – 4 olúpané a na plátky nakrájané hrušky., 250 ml hruškového nektáru., tortové číre želé., 2 – 3 PL práškového cukru., Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., škoricový cukor., smeta-fix., niekoľko lístkov na ozdobu (mäty)., tmavá poleva., POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta dáme na dosku postupne všetky suroviny a najprv nožom a po čiastočnom spojení surovín ručne vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske plát s priemerom 30 cm. Pomocou valčeka ho prenesieme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto vytlačíme asi cm pod okraj formy. Na prípravu tvarohovej náplne najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, žĺtky, solamyl a citrónovú kôru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohu. Náplň rozotrieme na cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Doba pečenia asi 55 – 65 minút. Na ovocnú náplň dáme krátko povariť hrušky v hruškovom nektári. Ak sú už mäkké, pridáme tortové želé a cukor. Necháme prejsť varom a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Na tvarohovú náplň naukladáme hrušky a nalejeme želé. Necháme tuhnúť asi 2 hodiny v chladničke. Opatrne oddelíme orkaj formy. Smotanu, škoricový cukor a smeta-fix ušľaháme dotuha. Dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a špirálovito nastriekame na koláč “húseničky”. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malinký rožtek a na papier na pečenie nastriekame oči, ústočka a tykadlá. Pred servírovaním dozdobíme zelenými lístkami. Uchovávame v chlade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.7.2010, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Zmrzlinová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1500 g jahôd., 4 lyžice práškového cukru., 250 g lučiny alebo žervé., 350 g kyslej smotany., 6 lyžíc cukru., 400 g šľahačkovej smotany., postrúhaná kôra z pomaranča., 50 g pistácií., POSTUP PRÍPRAVY 600 g jahod umyjeme, usušíme a odstopkujeme. Jahody rozmačkáme, prepasírujeme cez sito a zmiešame s cukrom. Syr zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Ušľaháme šľahačku a spolu s pomarančovou kôrou ju vmiešame do syrovej hmoty. Bábovkovú formu plníme striedavo vrstvou zmiešanej hmoty a pretlakom zo zvyšných jahôd. Niekoľkými ťahmi vidličkou potom vytvoríme mramorový efekt a bábovku necháme cez noc zmraziť. Bábovku vyberieme tak, že guľatým nožom uvoľníme okraje, formu uzavrieme tanierom a preklopíme. Čakáme ešte asi 30 minút, kým obsah formy povolí. Dezert vložíme ešte na 30 minút do mrazničky, aby vnútorná vrstva opäť stuhla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2011, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia., 4 dl mlieka., štipka soli., 80 práškového cukru., 120 g polohrubej múky., 4 jablká., olej., vanilkový cukor., štipka mletej škorice., lyžica maizény., POSTUP PRÍPRAVY Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme soľ, práškový cukor, múku a vymiešame na hladké cestíčko. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky, jedno postrúhame na strúhadle a zvyšné pokrájame na kocky. Postrúhané jablko vmiešame do cestíčka a na vymastenej panvici postupne upečieme tenké palacinky. Pokrájané jablká vložíme do hrnca, zalejeme 2 dl vody, osladíme vanilkovým cukrom, posypeme škoricou a krátko povaríme. Pridáme maizénu a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Jablkovú plnku naplníme palacinky a môžeme ozdobiť šľahačkou alebo len posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávové potešeniePOTREBNÉ PRÍSADY 4 PL silnej kávoviny., 75 g posekaných vlašských orechov., 175 g polohrubej múky., 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 175 g zmäknutého masla., 175 g cukru., 3 veľké vajcia., Kávová náplň a poleva: PL kávoviny., PL cukru., 250 g mascarpone., 200 ml krémového syra., Ozdoba: 10 polovičiek vlašských orechov., POSTUP PRÍPRAVY Polohrubú múku preosejeme s práškom do pečiva do hlbšej misy. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, okrem vlašských orechov a kávoviny. Maslo musí byť úplne mäkké, Elektrickým šľahačom vypracujeme cesto. Nakoniec jemne primiešame kávovinu a oriešky. Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme do pripravených tortových foriem. Pečieme 25 – 30 minút. V malom množstve vriacej vody (55 ml) miešame cukor a kávovinu, až kým sa nerozpustí. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a krémovým syrom. Kávovú náplň rozdelíme na 2 časti. Po vychladnutí natrieme tortový korpus polovičkou náplne, prikryjeme druhým korpusom. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča. Nakoniec tortu ozdobíme polovičkami vlašských orechov. Necháme (najlepšie v chladničke) dobre odstáť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.7.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodové srdcePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g mrazeného lístkového cesta., 25 g práškového cukru., 1 a 1/2 balíčka stužovača šľahačky., 2 cl čerešňového likéru., 200 ml sladkej šľahačky., 25 g sekaných pistácií., 250 g jahôd., mätové lístky., POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cm a položíme na plech opláchntý vodou. Z cesta vyrežeme podľa papierovej šablóny srdce a povrch niekoľkokrát popicháme vidličkou. Zo zvyškov nakrájame 3 prúžky, z ktorého upletieme vrkôčik. Ten potrieme vodou a umiestnime okolo koláča na plechu. Pečieme ho v predhriatej rúre asi 25 minút. Práškový cukor zmiešame zo stužovačom šľahačky, zmes pridáme do šľahačky a ušľaháme dotuha. Do šľahačky zamiešame likér a pistáciové orechy a natrieme ju na upečený korpus. Umyté, očistené a odkvapkané jahody poukladáme na tortu, ktorú ozdobíme mätovými lístkami i mašličkou upečenou z lístkového cesta. Napokon tortu posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |